рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Кораблик з паперу: покрокові інструкції і опис схем, як зробити іграшку

  1. Необхідні матеріали та різновиди виробів
  2. техніка орігамі
  3. паперовий вітрильник
  4. Човен для початківців
  5. Модель з двома трубами
  6. Рекомендації по роботі

Діти дуже люблять гри на природі

Діти дуже люблять гри на природі. Під час весняного розливу струмків малюки просять своїх батьків зробити кораблики з паперу. Схеми вироби досить прості, тому дитина сам зможе створити вітрильник, додатково розмалювавши і прикрасивши його на свій смак. Працювати краще удвох з дитиною: дорослі допоможуть дитині, а створення орігамі розвине дрібну моторику рук і уважність малюка.

Необхідні матеріали та різновиди виробів

Для роботи знадобляться аркуші кольорового або білого паперу, картон, фарби, олівці або фломастери, ножиці. Можна використовувати шматки тканини і зубочистки для вітрил, темно-зелені пробки або пластмасові штурвали для кораблів. Як декор підійдуть морські камінці і мушлі, блискітки, стрічки.

Ці матеріали дозволять створити кілька видів виробів:

  • в простій техніці орігамі;
  • паперовий вітрильник;
  • човен для початківців;
  • двотрубний корабель з вітрилами;
  • кольорову іграшку.

Почати краще з найпростішої техніки орігамі, в результаті якої виходить невеликий простий кораблик.

техніка орігамі

Орігамі займаються багато дітей, і подібні кораблики в дитинстві робили навіть бабусі й дідусі. Виріб легко тримається на воді, а тривалість плавання залежить від обраного матеріалу.

Потрібно взяти прямокутний аркуш паперу, згорнути його навпіл і намітити середину на стороні згину Потрібно взяти прямокутний аркуш паперу, згорнути його навпіл і намітити середину на стороні згину. Після цього загинають в трикутники бічні сторони аркуша, орієнтуючись на зроблену відмітку. Нижні прямокутні частини загинають вгору по обидва боки вироби так, щоб підстави трикутників були всередині.

Куточки з боків загнутих смужок заправляють всередину, обертаючи ними основну частину кораблика. Отримана заготовка повинна нагадувати трикутник або капелюх.

Потім необхідно розправити корабель, надавши йому форму квадрата. Його нижній кут підвертають догори. Виріб перевертають і так само загинають другий куточок. Заготівля знову розправляється і складається квадратом. Залишилося потягнути за верхні куточки і розправити іграшку. Для більшої стійкості краще поправити борти і дно. Човник можна запускати в плавання по ванній, струмка або ставка.

паперовий вітрильник

З квадратного листа можна зробити паперовий корабель з вітрилом. Крім паперу, знадобиться ще клей ПВА. Листок потрібно скласти навпіл в обох напрямках, зробивши намітки для наступних кроків. До лінії згину подгибают папір знизу і зверху, потім згинають бічні сторони.

Борти утворюються шляхом расправления куточків. Починають з правого верхнього кута, нижню складку якого загинають по діагоналі. Верхня частина пригладжується, потім так само розправляється нижній кут і кути з іншого боку заготовки. Форму корабля папір прийме після того, як її половинки потягнуть в різні боки. Вийде фігура у вигляді хреста. Нижній куточок загортають вгору, маючи в своєму розпорядженні горизонтально всій поделке. Ліву та праву частину борту необхідно підклеїти за допомогою ПВА. Вітрильник готовий до запуску.

Човен для початківців

Хлопчики, які мріють стати моряками, можуть своїми руками по покрокової інструкції зробити кораблик з паперу. Для цього краще взяти квадратний аркуш цупкого кольорового паперу коричневого або оранжевого кольору. Робота займе не більше десяти хвилин.

Лист потрібно зігнути навпіл, розгорнути і нижню частину підвернути до центру Лист потрібно зігнути навпіл, розгорнути і нижню частину підвернути до центру. Потім подгибают верхню смугу паперу. Виріб складають по центру в інший бік, утворюючи гармошку з чотирма складками.

Після цього розкривають одну складку, загинають всі чотири кути до її центру. Виріб складають навпіл. Човен майже готова, але її необхідно правильно розправити.

Для цього вибирають носову частину, загортають її до складці, розташованої по центру. Вигини потрібно добре пропрасувати ножицями або лінійкою. Так само роблять з протилежного частиною човна, утворюючи шестикутник. Центральні протилежні кути фігури потрібно підігнути приблизно на півсантиметра. Виріб розкривається, бортові частини згинаються до центру. Виріб розпрямляється, складки пропрасовуються. Човен готова вирушати в плавання.

Модель з двома трубами

Поетапно можна зібрати з паперу кораблик з двома трубами Поетапно можна зібрати з паперу кораблик з двома трубами. Його виготовлення займе більше часу, але результат порадує малюків. Модель нагадує військову морську техніку. Створити її можна за схемою кораблика з паперу.

Квадратний аркуш паперу згинають по обох діагоналях, потім кути підвертають до центральної точки. Заготівля перевертається, кути подгибают подібним чином. Виріб повертають на дев'яносто градусів і знову загинають кути до центру і знову розгортають.

Тепер потрібно розправити всі кути, надавши їм форму труб. Протилежні сторони зрушують разом, борта распрямляют. Згини двотрубного кораблика потрібно пропрасувати, а сам виріб розмалювати фарбами або фломастерами.

Рекомендації по роботі

Недостатньо знати то, як робиться кораблик з паперу. Необхідно застосовувати деякі хитрощі, що дозволяють зробити іграшку більш практичною і красивою. Рекомендації досвідчених батьків:

Детальні описи того, як крок за кроком робити паперовий кораблик, дозволять створити безліч різних моделей човнів і вітрильників. Діти люблять влаштовувати гонки і змагання зі своїми кораблями, створювати військові флоти, а власноручне створення таких іграшок стане додатковим корисним задоволенням.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com