рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

| 50 фото | Способи Плетіння з Газетних трубочок

  1. техніки плетіння
  2. Як фарбувати газетні трубочки?
  3. Рекомендації для початківців
  4. Як самостійно сплести з газетних трубочок кошик?
  5. Тарілки з газетних трубочок

Існують різні способи плетіння з газетних трубочок

На відео з сайтів рукоділля запропоновані різні способи плетіння з газетних трубочок. Але з чого починати і як удосконалювати свої навички, знають, на жаль, не всі, тому швидко закидають улюблене заняття. Сьогодні плетіння з газетних трубочок дуже поширене. Заповзятливі умільці навіть заробляють за рахунок продажу плетених виробів. Перевага хобі в тому, що воно мало витратна. Для початку достатньо лише газет і клею ПВА, але для довговічності композицій використовують також різні види барвників, клею, лаку та інших додаткових інструментів. Зверніть увагу на те, що, якщо освоїти вміння плетіння з газетних трубочок, ви можете заощадити на предметах побуту і подарунках друзям. Ручна праця цінується набагато дорожче, тим більше, якщо освоїти всі техніки.

Давайте разом навчимося плести різні предмети з газетних трубочок, з кожним разом вдосконалюючись і дізнаючись нові секрети майстерності.

Давайте разом навчимося плести різні предмети з газетних трубочок, з кожним разом вдосконалюючись і дізнаючись нові секрети майстерності

Сьогодні плетіння з газетних трубочок дуже поширене Сьогодні плетіння з газетних трубочок дуже поширене   Заповзятливі умільці навіть заробляють за рахунок продажу плетених виробів   Зверніть увагу на те, що, якщо освоїти вміння плетіння з газетних трубочок, ви можете заощадити на предметах побуту і подарунки друзям Заповзятливі умільці навіть заробляють за рахунок продажу плетених виробів Зверніть увагу на те, що, якщо освоїти вміння плетіння з газетних трубочок, ви можете заощадити на предметах побуту і подарунки друзям

техніки плетіння

Плетіння з газетних трубочок зовні нагадує лозоплетіння. Але воно відійшло в минуле через тривале підготовчого процесу: потрібно знати де, коли і як збирати лозу, способи обробки та інші секрети по зберіганню виробів. Міським жителям такий вид творчості не підходить. Газета - інша справа, так як вона завжди під рукою і написане швидко втрачає свою актуальність.

Газета - інша справа, так як вона завжди під рукою і написане швидко втрачає свою актуальність

Плетіння з газетних трубочок зовні нагадує лозоплетіння Плетіння з газетних трубочок зовні нагадує лозоплетіння   Газета - завжди під рукою і написане швидко втрачає свою актуальність   До речі, якщо освоїти ремесло, з газет можна сплести все що завгодно Газета - завжди під рукою і написане швидко втрачає свою актуальність До речі, якщо освоїти ремесло, з газет можна сплести все що завгодно

До речі, якщо освоїти ремесло, з газет можна сплести все що завгодно. Потрібно тільки запастися матеріалами і терпінням. Хоча сам процес займає не більше часу, ніж всім звичне в'язання.

Для плетінь можна використовувати не тільки чорно-білі газети, а й глянцеві журнали, рекламні листівки, старі шпалери формату А4. Але жорсткі сторінки все-таки більше підходять для декоративного оформлення рамок, ваз, дзеркал, годин та інших обридлих буденністю предметів.

Але жорсткі сторінки все-таки більше підходять для декоративного оформлення рамок, ваз, дзеркал,   годин   та інших обридлих буденністю предметів

Ручна праця цінується набагато дорожче, тим більше, якщо освоїти всі техніки

Від товщини трубочки залежить довговічність вироби. Якщо вона всередині порожня, шанс знищення вироби багаторазово збільшується. Для отримання матеріалу однакового розміру використовуйте спицю або довгий прут з заліза. Щільна основа жорсткіше в роботі і дійсно нагадує по міцності лозу.

Потрібно запастися матеріалами і терпінням Потрібно запастися матеріалами і терпінням   Сам процес займає не більше часу, ніж всім звичне в'язання   Розмір трубочок залежить від формату використаної преси Сам процес займає не більше часу, ніж всім звичне в'язання Розмір трубочок залежить від формату використаної преси

Розмір трубочок залежить від формату використаної преси. З досвідом приходить вміння робити палички будь-якої довжини однакового розміру. Накручувати на спицю їх потрібно під кутом 35 градусів, щільно притиснувши до столу (якщо зручніше, можна робити на вазі). Край газети змастіть клеєм.

Існує закономірність в нарізанні газет. Краще їх різати вздовж по довжині або ширині листа, інакше ніж буде гальмуватися, і залишати рвані краї. Це перша ознака непрофесіоналізму.

Це перша ознака непрофесіоналізму

Існує закономірність в нарізанні газет Існує закономірність в нарізанні газет   Якщо ви хочете зробити великий предмет, використовуйте для накручування газетних трубочок шуруповерт Якщо ви хочете зробити великий предмет, використовуйте для накручування газетних трубочок шуруповерт

Також враховувати потрібно рівномірність накладання газети на спицю. Якщо вона лягає нерівно, ви можете розбити папір в іншому напрямку. Правильно накручені трубочки ті, що з одного боку завужені, а з протилежного трохи розширені. Це потрібно для того, щоб було зручно в процесі плетіння їх з'єднувати між собою.

Також враховувати потрібно рівномірність накладання газети на спицю

Порада! Якщо ви хочете зробити великий предмет, використовуйте для накручування газетних трубочок шуруповерт.

Як фарбувати газетні трубочки?

Фарбування трубочок - це необов'язковий етап, так як сама по собі газета вже є оригінальним способом декору. Але якщо є бажання надати однотонний колір виробу, важливо приділити фарбуванні увагу.

Але якщо є бажання надати однотонний колір виробу, важливо приділити фарбуванні увагу

Фарбування трубочок - це необов'язковий етап, так як сама по собі газета вже є оригінальним способом декору Фарбування трубочок - це необов'язковий етап, так як сама по собі газета вже є оригінальним способом декору   Якщо є бажання надати однотонний колір виробу, важливо приділити фарбуванні увагу   Фарбувати трубочки можна як до плетіння, так і після нього Якщо є бажання надати однотонний колір виробу, важливо приділити фарбуванні увагу Фарбувати трубочки можна як до плетіння, так і після нього

Отже, фарбувати трубочки можна як до плетіння, так і після нього. Використовують рідку або порошкоподібну (яку потім розводять у воді) морилку для дерева. Щоб домогтися рівномірного кольору, потрібно обробити трубочки в кілька шарів. Після висихання вони не втрачають еластичність, тому принципової різниці в черговості фарбування немає. Рівний колір виходить, якщо фарбувати білі аркуші, але цікавіше виходить ефект після фарбування газет. Текст неможливо повністю приховати, тому виходить ефект вкраплених плям.

Щоб домогтися рівномірного кольору, потрібно обробити трубочки в кілька шарів

Якщо ви хочете на газетному папері отримати рівний колір, пофарбуйте її спочатку білою або чорною фарбою. В цілому, для цих цілей підходить будь-яка речовина з барвником пігментом: гуаш, зеленка, йод, харчової фарбуєтеся, тонік для волосся, акрилові фарби. Для зручності нанесення кольору використовуйте пензлик або поролонову губку. Не додавайте лак в фарбу перед початком плетіння, краще це зробити після.

Якщо ви хочете на газетному папері отримати рівний колір, пофарбуйте її спочатку білою або чорною фарбою Якщо ви хочете на газетному папері отримати рівний колір, пофарбуйте її спочатку білою або чорною фарбою   Для зручності нанесення кольору використовуйте пензлик або поролонову губку   Не можна не відзначити той факт, що після фарбування трубочок акрилом, вони стають крихкими, тому плетіння потрібно починати відразу після фарбування Для зручності нанесення кольору використовуйте пензлик або поролонову губку Не можна не відзначити той факт, що після фарбування трубочок акрилом, вони стають крихкими, тому плетіння потрібно починати відразу після фарбування

Не можна не відзначити той факт, що після фарбування трубочок акрилом, вони стають крихкими, тому плетіння потрібно починати відразу після фарбування. Будівельні кольори можуть розпливатися після обробки клеєм. Також глянцевий папір може вийти зовсім не того кольору, який ви обрали. Тому завжди робіть пробну забарвлення, щоб не шкодувати про витрачений даремно часу.

Початківці умільці часто задаються питанням, чи потрібно розводити клей або лак перед початком покриття. Це залежить від ваших власних уподобань. Але міцніше все-таки ПВА в нерозведеному вигляді. Існує також народний рецепт барвника під назвою «Компот Річарда»: воду (0,5 л) потрібно змішати з кольором, додати 1 ст. л. лаку на водній основі. Це досить хороша суміш для фарбування, але все одно потрібен досвід і майстерність.

Це досить хороша суміш для фарбування, але все одно потрібен досвід і майстерність

Початківці умільці часто задаються питанням, чи потрібно розводити клей або лак перед початком покриття Початківці умільці часто задаються питанням, чи потрібно розводити клей або лак перед початком покриття   Щоб готовий виріб довго вам прослужило, не скупіться на зміцнення предмета   Не економте на закріплює складі, і виріб можна буде навіть мити Щоб готовий виріб довго вам прослужило, не скупіться на зміцнення предмета Не економте на закріплює складі, і виріб можна буде навіть мити

Порада! Щоб готовий виріб довго вам прослужило, не скупіться на зміцнення предмета. Ретельно обробіть його з усіх боків клеєм ПВА. Досить промазати складом в три шари. Можна також використовувати акриловий лак. Не економте на закріплює складі, і виріб можна буде навіть мити.

Рекомендації для початківців

Як ми вже з'ясували, з газетних трубочок можна плести різні предмети. Але початківцям рукодільниця краще почати з виробів, де трубочки потрібно склеювати один з одним. Це може бути підставка під пляшку, коробочка для дрібничок, ключниця або стильна олівців. Це кращий спосіб для практики. Так ви навчитеся скручувати трубочки, фарбувати їх, виберіть для себе потрібну товщину. Згодом отримані навички знадобляться у виготовленні складних великих виробів.

Згодом отримані навички знадобляться у виготовленні складних великих виробів

Як ми вже з'ясували, з газетних трубочок можна плести різні предмети Як ми вже з'ясували, з газетних трубочок можна плести різні предмети   Початківцям рукодільниця краще почати з виробів, де трубочки потрібно склеювати один з одним   Отримані навички знадобляться у виготовленні складних великих виробів Початківцям рукодільниця краще почати з виробів, де трубочки потрібно склеювати один з одним Отримані навички знадобляться у виготовленні складних великих виробів

Давайте разом розглянемо способи створення олівців і підставки під пляшку. Отже, приступимо.

Для оригінальної олівців вам знадобиться приблизно 25 газетних трубочок, 3 рулончика від туалетного паперу, ножиці, щільний картон, клей і вузький двосторонній скотч. Починаємо майстер-клас:

  • Рулончики зробіть різної висоти, щоб олівців виглядала оригінально і свіжо. Підійдуть розміри 10 см, 9 см і 8 см. Їх потрібно повністю обклеїти скотчем і з'єднати між собою.
  • Отриману знизу форму рулончиків обводимо на картон. Ми отримали дно вироби. Його потрібно вирізати і приклеїти до основи.
  • Змастіть газетні трубочки клеєм і по черзі приклеюйте їх на скотч так, щоб широка частина була знизу.

Рулончики зробіть різної висоти, щоб олівців виглядала оригінально і свіжо

  • Після того як обклеїли перший рулончик, потрібно обрізати зайві частини газети і підклеїти розвиваються кінчики.
  • Приступимо до другого рулончик. Якщо ви на нього розміщуєте відрізані в попередньому етапі частині газетної трубочки, чергуйте їх кінчиками. Товщина матеріалу стала різною, потрібно це враховувати, щоб останній рулончик також вийшло рівномірно обклеїти.
  • Торці також обклеювати трубочками.
  • Декорують виріб будь-яким зручним способом. Можна гарантувати, зміцнювати і фарбувати.
  • Покрийте олівців лаком і користуйтеся після повного висихання.

Покрийте олівців лаком і користуйтеся після повного висихання Покрийте олівців лаком і користуйтеся після повного висихання   Декорують виріб будь-яким зручним способом Декорують виріб будь-яким зручним способом. Можна гарантувати, зміцнювати і фарбувати

Для створення підставки під пляшку вам знадобляться готові трубочки (в цьому випадку краще, якщо вони будуть з глянцевого паперу). Як шаблон може бути конус з хвилеподібним верхом або обрізаний навскіс. Перевірте, щоб він відповідав розмірам пляшки. Також приготуйте заздалегідь клей ПВА, кілька досочек і ножиці. Наступні дії:

  • Намалюйте потрібний шаблон на папері, викладіть на нього трубочки і за допомогою дощечок ущільните їх для подальшого склеювання.
  • Ретельно промажте трубочки клеєм і залиште трохи підсохнути.
  • За шаблоном відріжте непотрібні частини трубочок.
  • Для зручності проклеивания стиків між трубочками можна використовувати гарячий клей і спеціальний пістолет.
  • Надавайте форму виробу дуже акуратно, так як на цьому етапі полотно досить гнучке, але ще не міцне.
  • Промажьте клеї один край підставки і приклейте його до іншого. На час висихання скріпіть їх прищіпками.
  • Дно вироби можна зробити з щільного картону або газетних трубочок. Клейте його до заготівлі.
  • Декорують краю, і сховайте кінці трубочок.
  • Обробіть готовий виріб клеєм ПВА в кілька шарів, до тих пір, поки не будете впевнені в його міцності.
  • Залиште висихати, після чого пофарбуйте в потрібний колір.

Для створення підставки під пляшку вам знадобляться готові трубочки (в цьому випадку краще, якщо вони будуть з глянцевого паперу)

Порада! Кінчики трубочок, які залишаються, можна використовувати для декорування будь-яких інших предметів, наприклад, дзеркал, годин або рамок для фото.

Кінчики трубочок, які залишаються, можна використовувати для декорування будь-яких інших предметів

Як самостійно сплести з газетних трубочок кошик?

Найбільш поширений варіант плетіння з газетних трубочок - це кошики. Їх можна в подальшому використовувати для квітів, походів за грибами, для зберігання великодніх атрибутів, для брудної білизни. Все залежить від розміру вироби, міцності і наявності ручки.

Все залежить від розміру вироби, міцності і наявності ручки

Найбільш поширений варіант плетіння з газетних трубочок - це кошики Найбільш поширений варіант плетіння з газетних трубочок - це кошики   Кошики можна в подальшому використовувати для квітів, походів за грибами, для зберігання великодніх атрибутів, для брудної білизни   На простому прикладі невеликої кошики для фруктів можна навчитися плести кошики будь-якої величини Кошики можна в подальшому використовувати для квітів, походів за грибами, для зберігання великодніх атрибутів, для брудної білизни На простому прикладі невеликої кошики для фруктів можна навчитися плести кошики будь-якої величини

На простому прикладі невеликої кошики для фруктів ми разом навчимося плести кошики будь-якої величини. Для цього нам знадобляться газети, банку або пляшка, клей ПВА, спиця для в'язання, ножиці, картон, лінійка і акрилова фарба. Тож почнемо:

  • Розділіть газетні листи на поздовжні смуги, ширина яких становить 10 см. Оберніть їх навколо спиці так, щоб вона лежала навскіс по відношенню до аркуша. Скручуйте папір в трубочку і на кінцях змащуйте папір клеєм. Заготовок повинно бути близько 30 штук.

Розділіть газетні листи на поздовжні смуги, ширина яких становить 10 см. Оберніть їх навколо спиці так, щоб вона лежала навскіс по відношенню до листу Розділіть газетні листи на поздовжні смуги, ширина яких становить 10 см Скручуйте папір в трубочку і на кінцях змащуйте папір клеєм. Заготовок повинно бути близько 30 штук

  • Поставте банку на картон і обведіть. Виріжте два однакових кола.
  • Каркасні трубочки потрібно сплюснути на 3 см з одного боку і приклеїти на один з раніше вирізаних кіл з боку сплющивания. Друге коло потрібно обробити клеєм і закріпити зверху першого так, щоб кінчики газетних заготовок залишалися між ними.
  • Трубочки підніміть вгору і скріпіть гумкою. У вас вийшов готовий каркас для плетіння.

Трубочки підніміть вгору і скріпіть гумкою. У вас вийшов готовий каркас для плетіння

  • Тепер візьміть трубочку зі сплющеним кінцем і заведіть її за найближчу трубочку, розташовану праворуч. Кінчик протягуйте далі, виводячи трубочку спереду наступної. Чергуйте так заготовки, поки не отримаєте нижній ряд. Якщо газета закінчилася, акуратно вкладіть в її отвір іншу трубочку.

Тепер візьміть трубочку зі сплющеним кінцем і заведіть її за найближчу трубочку, розташовану праворуч. Кінчик протягуйте далі, виводячи трубочку спереду наступної

  • Продовжуйте плетіння до необхідного вам рівня, після чого ображати непотрібні кінці і обробіть кошик клеєм.

Продовжуйте плетіння до необхідного вам рівня, після чого ображати непотрібні кінці і обробіть кошик клеєм

  • Декорують виріб за бажанням.

Декорують виріб за бажанням

Порада! Щоб кошик вийшла потрібної форми, вже з другого ряду плетіння вставте в основу банку або квітковий горщик.

Щоб кошик вийшла потрібної форми, вже з другого ряду плетіння вставте в основу банку або квітковий горщик

Тарілки з газетних трубочок

Коли ви вже навчилися працювати з газетними трубочками і добре відчуваєте матеріал, можна приступати до виготовлення складніших виробів. У цьому майстер-класі ми навчимо вас робити красиві тарілки, які підходять для зберігання солодощів, випічки або фруктів .

У цьому майстер-класі ми навчимо вас робити красиві тарілки, які підходять для зберігання солодощів, випічки або   фруктів

Красиві тарілки, які підходять для зберігання солодощів, випічки або фруктів Красиві тарілки, які підходять для зберігання солодощів, випічки або фруктів   Для виготовлення посуду потрібно нарізати смуги газет завширшки не більше 4 см Для виготовлення посуду потрібно нарізати смуги газет завширшки не більше 4 см. Товщина не повинна перевищувати 6 мм Спосіб скручування трубочок в тарілку досить простий. Головне запастися старанністю, терпінням і матеріалом однакового розміру

Для виготовлення посуду потрібно нарізати смуги газет завширшки не більше 4 см. Товщина не повинна перевищувати 6 мм. Важливо знайти відповідний папір, інакше тарілка виглядатиме неохайно.

Спосіб скручування трубочок в тарілку досить простий. Головне запастися старанністю, терпінням і матеріалом однакового розміру. Їх потрібно накручувати по спіралі до того моменту, поки не отримаємо полотно потрібного розміру. Намагайтеся так з'єднувати трубочки, щоб бобіна не розсипалася від необережного руху. Деякі майстри в процесі накручування насаджують стрічку з газет відразу на ПВА, але в такому випадку ви ризикуєте зіпсувати форму виробу, яку дуже складно вже буде поправити.

Деякі майстри в процесі накручування насаджують стрічку з газет відразу на ПВА, але в такому випадку ви ризикуєте зіпсувати форму виробу, яку дуже складно вже буде поправити

Більш зручний спосіб створення тарілки - накручування газетних трубочок без клею

Більш зручний спосіб створення тарілки - накручування газетних трубочок без клею. Потім акуратним натисканням пальців формується потрібна форма. Тільки після цього виріб грунтують і прикрашають.

За такою ж технологією формуються вази і миски з високими краями

За такою ж технологією формуються вази і миски з високими краями. Але вони робляться в кілька етапів. Кожну деталь потрібно окремо накрутити і склеїти між собою.

Глибокі тарілки краще не робити, так як є великий ризик того, що бобина розпадеться на етапі формування посуду

Порада! Глибокі тарілки краще не робити, так як є великий ризик того, що бобина розпадеться на етапі формування посуду.

Як фарбувати газетні трубочки?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com