рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Скільки важить свиня: таблиця вимірювання, як дізнатися без ваг

  1. Визначення живої ваги свині в домашніх умовах
  2. Визначення ваги чистого м'яса на виході

У сфері свинарства досить часто постає питання визначення середньої ваги свині. Це необхідно для відстеження правильного розвитку зовсім ще молодий особини і якісного набору ваги вже більш зрілих тварин. Для цих цілей існує кілька простих і дуже точних способів, доступних навіть новачкам.

Вага свині залежить від статі, віку, породи та годування особини. Доросла свинка в середньому важить 140-300 кг. Є і рекордсмени, так, наприклад, сама важкий в світі Великий Білл, його вага сягала понад 1 т. А ось найменші поросята - міні-Піги, вони не більше 30 кг. Але в фермерському господарстві таких свиней не розводять і це швидше виняток з правил.

В залежності від уподобань на сьогоднішній день можна вибрати свиню з сальних або м'ясних порід В залежності від уподобань на сьогоднішній день можна вибрати свиню з сальних або м'ясних порід. Для сальних порід характерно прискорене відкладення жиру після настання віку півроку, а ось для м'ясних навпаки, характерний активний приріст м'язової маси.

Але є ще і середній варіант, де жир і м'язова тканина розподілені в рівних кількостях. До такого типу відносять мясосального породи.

Середня вага свині залежить від її виду. Так, наприклад, маса кнура породи українська степова досягає 350 кг, а ось в'єтнамської всього 100-140 кг. Вага маток варіюється в межах 220-250 кг.

А от вага поросяти безпосередньо залежить від способу його годування та харчування самки під час вагітності. При правильному і регулярному годуванні свині живильним і якісним комбікормом, порося з'явиться на світло масою 1-1,5 кг.

Не менш важливо грамотно підійти і до питання годування новонародженого Не менш важливо грамотно підійти і до питання годування новонародженого. У перший час порося годується молоком матері, тому основний упор необхідно робити на її харчування.

Однак вже після досягнення 3-х місячного віку порося харчується самостійно і можна починати його безпосередній відгодівлю. При дотриманні всіх правил вже за 2-3 місяці приріст маси може скласти до 100 кг, а середня вага свині у віці понад 5 місяців становить 80 кг.

до змісту ↑

Визначення живої ваги свині в домашніх умовах

У великих фермерських господарствах процес зважування спрощений за рахунок придбання електронних ваг. Але що ж робити, якщо свині розводяться на зовсім невеликій фермі або для особистого користування? Безумовно, досвідчений фермер навіть на око здатне визначити скільки важить свиня. Однак, в більшості випадків необхідні виміри з точністю до кілограма. І для таких випадків в арсеналі свинарів є кілька перевірених способів як визначити вагу свині без ваг.

Способи виміру живої ваги свиней:

  • Таблиця. У таких таблицях вказана маса в залежності від обхвату грудної клітки на рівні лопаток і довжини тіла. Для цього треба просто провести необхідні заміри за допомогою стрічки або будь-якої м'якої тасьми і скористатися готовими даними. Тіло вимірюється від потилиці до основи хвостика. Нижче представлена ​​таблиця ваги свиней.

    Нижче представлена ​​таблиця ваги свиней

    Таблиця ваги свиней

    Свинку треба поставити прямо, голова не повинна підніматися, а дивитися перед собою. При вимірі обхвату грудей допустима невелика похибка, проте не більше 1 см. Тасьму для виміру не варто натягувати або навпаки занадто послаблювати, вона повинна вільно охоплювати тіло. Після отримання необхідних даних необхідно скористатися таблицею. На перетині показників і буде вказано приблизна маса.

  • Формула Формула. Але як дізнатися вагу свині, якщо такий таблиці немає під рукою? В цьому випадку можна скористатися формулою, за якою і розраховані дані в таблиці. Формула для підрахунку:
    М = 1,54 * Х + 0,99 * К - 150

    де:

    • М - маса;
    • Х - обхват грудей;
    • К - довжина тулуба.

Це основні способи вимірювання.

Для маленьких поросят характерно визначення по місяцях.

Але це дуже приблизні підрахунки і не дають точних результатів. Вважається, що при народженні порося повинен важити до 1 кг. Через місяць маса досягає 8-9 кг. У 3 місяці - 25 кг, в 4 місяці - до 60 кг, в 5-6 місяців - орієнтовно близько 80 кг, в 7 - доходить до 100 кг, і вже в 10 місяців свиня в середньому набирає до 150 кг.

Існують ще формули розрахунку ваги по категорії вгодованості свині:

  • для сальних порід - М = (К * Х) / 142;
  • для мясосальних порід - М = (К * Х) / 156;
  • для м'ясних порід - М = (К * Х) / 162;
до змісту ↑

Визначення ваги чистого м'яса на виході

Не настільки важливо знати вагу свині у живій еквіваленті, скільки м'яса і сала після забою, а саме кінцевої продукції. Після оброблення в середньому втрачається близько 30-35% продукції. Втрати за рахунок внутрішніх органів, сала і голови.

Треба врахувати, що особина до 100 кг зберігає близько 70% ваги, а ось близько 200 кг вже більше 80%. Саме тому фермери намагаються якомога більше відгодувати тварин перед забоєм.

Внутрішні органи також йдуть на продаж, загальна маса яких становить близько 3 кг, половина цієї ваги доводиться на печінку.

Оброблення і забій свині грають дуже важливу роль в свинарстві Оброблення і забій свині грають дуже важливу роль в свинарстві. Якщо не достатньо досвіду і знань, то з цим питанням краще звернутися до професіоналів. У забої є певна послідовність дій і ряд правил, яких треба дотримуватися.

В іншому випадку можна пошкодити все м'ясо, і воно буде не придатне не тільки на продаж, але і для особистого споживання. А при неписьменної обробленні можна просто втратити критично велика кількість чистого м'яса, аж до 20% втрати. Що безсумнівно згубно позначиться на прибутку і рентабельності всього заходу.

Як видно, для визначення ваги свині зовсім необов'язково мати дорогі спеціалізовані прилади. З цим завданням під силу впоратися будь-якому починаючому фермеру.

Читайте також:

Але що ж робити, якщо свині розводяться на зовсім невеликій фермі або для особистого користування?
Але як дізнатися вагу свині, якщо такий таблиці немає під рукою?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com