рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вибір взуття для гірського походу

  1. Так де ж краще купити туристичну взуття?
  2. Яку ж взуття краще вибрати для походу?
  3. Туристичні кросівки
  4. Черевики для походу.
  5. Сандалі або шльопанці для туризму
  6. парочка рад
  7. Догляд за взуттям.
  8. 1. Частка.
  9. 2. Сушка.
  10. 3. Обробка.

Від якості та зносостійкості взуття залежить не тільки кількість одержуваного при ходьбі задоволення, а й здоров'я її власника. Через кілька годин ходьби в незручному взутті у вас можуть утворитися мозолі, які можуть перерости у відкритий гнійник. Зрозуміло, що турист з такою травмою не зможе зберігати темп руху групи, що може призвести до сходу всієї групи з маршруту. Тому пам'ятайте, від вибору взуття залежить не тільки ваше здоров'я, але і успішність проходження маршруту всією групою!

Так де ж краще купити туристичну взуття?

Зрозуміло, що взуття тим краще - ніж вона якісніша. Одна справа вийти на прогулянку з дому на півгодини в найближчий парк і зовсім інше цілодобово йти по гірському рельєфу. В таких умовах ваші «міські» кросівки ризикують просто не дожити до кінця подорожі.

Тому, до місця покупки взуття слід підходити з розумом. Як відомо на базарах якісне взуття зустріти майже не можливо і не варто спокушатися її дешевизною. Пам'ятаєте приказку: «Скупий платить двічі» або «Я не такий багатий, щоб купувати дешеві речі»? Купуючи взуття на Шулявці або іншому базарі ви ризикуєте вже через тиждень прийти за новою парою кросівок.

Найкраще купувати взуття для походу в спортивних магазинах (можна в стоках), а ще краще в спеціалізованих туристичних магазинах, де вся пропонована взуття вже призначена для походів.

Яку ж взуття краще вибрати для походу?

Внутрішня поверхня черевика повинна бути оброблена спеціальним чином, щоб дихати і добре абсорбувати піт. Це досягається використанням спеціальних вологовбирних устілок, і дихаючих внутрішніх покриттів. З натуральних матеріалів, що застосовуються для внутрішньої обробки взуття, оптимальним є льон. Внутрішня поверхня черевика повинна бути оброблена спеціальним чином, щоб дихати і добре абсорбувати піт

У нових моделях внутрішній вкладиш виконаний з синтетичного матеріалу типу GoreTexT. У такому взутті буде тепло і сухо практично в будь-яких обставинах. Подібні матеріали є «дихаючими», виводять піт назовні, тим самим перешкоджаючи потіння ноги і, в той же час, завдяки мембранної структурі вони перешкоджають попаданню всередину черевика дощової або іншої води з вулиці.

Туристичне взуття повинна максимально відповідати розміру ноги. Справа в тому, що тісний або надмірно вільне взуття порушує нормальну роботу стопи і призводить до утворення потертостей, мозолів, попрілостей шкірних покривів, викривлення пальців. Допустимим є придбання взуття на 1 - 2 розміри більше розміру ноги. Робиться це для того, щоб в разі використання додаткової устілки або декількох шкарпеток, взуття не тиснула. Нові черевики потрібно міряти на ліву ногу, це обумовлено тим що, ліва ступня трохи більше ніж права. І отже, якщо черевик буде сидіти в притул на правій нозі, то на ліву він може просто не налезть.

Туристичні кросівки

Кросівки - легка і зручне спортивне взуття. Вони швидко висихають, мало важать, майже не відчуваються на нозі. Але чи всі кросівки підходять для туристичних походів? Очевидно, що ні! Кросівки - легка і зручне спортивне взуття

Не варто купувати взуття «спортивного» стилю - це низькі кросівки з тонкою і гладкою підошвою, підходять хіба що для ходьби по асфальту і то в суху походу. На пересіченій місцевості ви будете відчувати кожен камінчик, на який наступите. А таких буде чимало, і, повірте, це не принесе вам задоволення! Так само не варто брати спеціалізоване взуття для футболу, тенісу, баскетболу ...

Для туризму найкраще підійдуть високі кросівки з товстої, ребристою підошвою, яка не раз вас врятує від падіння на схилі в дощову погоду.

Черевики для походу.

Кращим взуттям для походу є трекінгові черевики (англ. Tracking - пересування по пересіченій місцевості). Коштують вони не дешево, але мають відчутні переваги. Черевики промокають набагато менше кросівок (деякі з них не пропускають вологу, навіть перебуваючи у воді тривалий час). Також вони міцно фіксують галіностопи, захищаючи їх від вивихів, і гасять ударне навантаження за рахунок досить товстою підошви, що зберігає ваші суглоби від зайвих струсів.

Через використання новітніх технологій ноги в таких черевиках практично не будуть потіти і волога з черевиків буде виводитися назовні. А з використанням спеціальних туристичних шкарпеток натерти ноги стає практично неможливим.

Сандалі або шльопанці для туризму

Влітку, в жарку пору, по нескладних стежках цілком можна ходити і в сандалях. Знову ж таки, вони повинні бути якісні і витримувати навантаження, мати товсту і рефленная підошву, щільно сидіти на нозі і охоплювати п'яту ззаду. В сандалях зручно переходити річки і потічки, а так же йти під дощем. Влітку, в жарку пору, по нескладних стежках цілком можна ходити і в сандалях

Шльопанці врятують вас хіба що в таборі, коли після важкого дня ви знімете з ноги черевики і одягнете шльопанці ви відчуєте просто райська насолода.

парочка рад

Не поспішайте з покупкою взуття. Померяйте одну пару, пройдіться в ній по залу, можете навіть побігати і пострибати, візьміть іншу і виконайте теж. Купівля якісного взуття рідко буває справою одного дня, потрібно пройтися по парочці магазинів і приміряти не одну пару взуття.

Запам'ятайте! В абсолютно новому взутті в походи не ходять! Вона має властивість деякий час притиратися до ноги власника і це може призвести до утворення невеликих натертостей, що в поході неприпустимо. Купуйте взуття і походіть в ній пару тижнів по місту і ви будете знати, що вона не завдасть вам зайвого клопоту в подорож.

Догляд за взуттям.

Догляд за туристичною взуттям - справа особливе, тому найкраще засвоїти кілька простих правил. Їх слід дотримуватися, щоб ваше взуття прослужила вам якомога довше.

1. Частка.

Нову високотехнологічну взуття краще мити спеціальними засобами, які ви можете купити в тому ж магазині. Продавці самі розкажуть вам, які саме миючі засоби краще всього підібрати для того чи іншого типу кросівок або черевик.

Якщо зайвих грошей на покупку спеціальних миючих засобів немає, то можна помити і звичайною ганчірочкою під прохолодною водою. Тільки не варто старанно драїти взуття під шаленим натиском води, адже можна пошкодити мембранні тканини, що відповідають за влагоотвод. Само собою, що кидати в пральну машинку взуття теж не варто.

2. Сушка.

Сушити сучасну туристичну взуття коштує тільки при кімнатній температурі, в крайніх випадках під променями сонця. А найкраще просто на ногах, сучасні технології роблять таку сушку і швидким і комфортним. Сушити сучасну туристичну взуття коштує тільки при кімнатній температурі, в крайніх випадках під променями сонця

Сушити на батареї, або за допомогою інших підручних засобів вкрай небажано! Пам'ятайте, що через високі температур ви ризикуєте перетворити свої нові високотехнологічні кросівки або черевики в звичайну, нічим не примітну взуття!

У поході, після дощу дуже хочеться посушити взуття біля багаття і на ранок йти вже в сухих черевиках. Але! По-перше, багаття - це вплив високих температур, так що з технологіями можна відразу подумки прощатися. А по-друге, сушка на багатті має наступну властивість: частина взуття, звернена до вогню, поступово плавиться, в той час як протилежна частина залишається холодною. По-третє, можна просто-напросто забути про свої кросівках і вони згорять. І на ранок у вас замість такої бажаної сухої пари взуття не буде вже ніякої. Тому, якщо у вас виникнуть думки посушити взуття на багатті, краще сильно задумайтеся і відкиньте їх геть!

3. Обробка.

Ви теж мрієте про взуття, що не промокає? Мабуть, повністю непромокаючої нету, але все ж час промокання вашого взуття можна значно збільшити використовую спеціальні засоби просочення. Їх можна купити в спортивних і туристичних магазинах. Просочувати взуття потрібно, коли вона повністю суха, найкраще це зробити перед походом.

Вдалого вибору вам взуття для походу, сподіваюся поради вам допоможуть!

Так де ж краще купити туристичну взуття?
Яку ж взуття краще вибрати для походу?
Так де ж краще купити туристичну взуття?
Пам'ятаєте приказку: «Скупий платить двічі» або «Я не такий багатий, щоб купувати дешеві речі»?
Яку ж взуття краще вибрати для походу?
Але чи всі кросівки підходять для туристичних походів?
Ви теж мрієте про взуття, що не промокає?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com