рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як почистити замшеве взуття від бруду в домашніх умовах?

  1. Основні правила чищення замшевого взуття
  2. Засоби для захисту та догляду
  3. Коли починати чистку?
  4. Правильно вибираємо щітку для замші
  5. Догляд за намоклої взуттям
  6. Виводимо плями з взуття з замша
  7. Як можна почистити світлу замшу в домашніх умовах?
  8. Відеоматеріал

Замшеве взуття завжди цінувалася, бо вона м'яка, зручна, виглядає красиво і дорого. Але не всі дозволяють собі придбати її, так як замш більш вибагливий у догляді, ніж шкіра. Давайте розберемося, як почистити замшеве взуття від бруду в домашніх умовах, щоб не доводилося кожного сезону купувати нову пару. до змісту ↑

Основні правила чищення замшевого взуття

Щоб доглядати за замшевим взуттям в домашніх умовах, потрібно запам'ятати кілька простих правил, які дозволять носити взуття довгі роки:

  • Купуючи таке взуття, обов'язково купите спеціальну щіточку для замші і аерозоль для захисту від вологи та бруду. Про кращих з них ми розповіли вам в статті «Водовідштовхувальне просочення» .
  • Використовуйте захисні засоби заздалегідь, а не перед виходом на вулицю, особливо в мокру погоду.
  • Постарайтеся якомога менше ходити в цій обновці в дощову погоду. Замша не любить воду.
  • Якщо у вас взуття кількох кольорів, то для кожного з них застосовуйте окрему щіточку. Будьте уважні при чищенні світлої замші. Брудної щіткою ви наробите безліч плям, які буде важко вивести.
  • Чистку проводити потрібно тільки в сухому вигляді.

Важливо! Якщо вам потрібно відновити або освіжити колір, робіть це тільки спеціальними аерозольними фарбами. Не економте на них, тому що дешеві фарби можуть назавжди зіпсувати вашу взуття.

Засоби для захисту та догляду

В процесі догляду за обновкою вам можуть знадобитися наступні засоби:

  1. Спеціальні захисні засоби.
  2. Двостороння щіточка.
  3. Ластик.
  4. Скоринки житнього хліба.
до змісту ↑

Коли починати чистку?

Пам'ятайте, що доглядати за взуттям потрібно починати відразу ж після покупки. Часто взуття, перебуваючи ще в магазині, покривається тонким шаром пилу, яка при першому ж намоканні в'їдається в замш і утворює плями. Та й при примірці трапляються забруднення.

Тому по приходу додому з обновкою:

  1. Очистіть взуття гумовою стороною щіточки - рухати інструментом можна тільки в одному напрямку.
  2. Потім нанесіть захисний водовідштовхувальний аерозоль.
  3. Після висихання першого шару обов'язково нанесіть ще один. Таким чином ви створите на взуття плівку, що перешкоджає проникненню води і бруду.

Важливо! Кожна наступна чистка при такому відході не буде обтяжливою для вас, так як бруд не зможе сильно в'їсться в поверхню.

до змісту ↑

Правильно вибираємо щітку для замші

При покупці уважно розгляньте щіточку - від цього буде залежати легкість і ефективність процесу, коли ви надумаєте почистити замшеве взуття від бруду в домашніх умовах. У хорошій щіточки є дві різні поверхні:

  • на одній з них кріпляться каучукові або гумові зубчики;
  • інша сторона забезпечена м'якими натуральними щетинками з боків і металевою жорсткою щетиною в центрі.

Сторона з металевою щетиною призначена для видалення бруду в процесі сухого чищення. Каучукові зубчики потрібні для того, щоб підняти ворсинки замші, видалити засмальцьовані плями.

Важливо! Радимо звернути увагу на щіточки з боковим гумовим або каучуковим коліщатком. За допомогою такого пристосування можна почистити шви і ранти від бруду. У продажу ви ще можете побачити щітки з креповим хвилястим матеріалом для дуже дбайливого очищення тонкої замші.

Якщо у вас під рукою не виявилося спеціальної щітки, її можна сміливо замінити ластиком, житніми хлібними корками, які не тільки чудово справляються з забрудненнями, а ще мають адсорбуючі властивості.

до змісту ↑

Догляд за намоклої взуттям

Замшеве взуття рекомендується носити в суху погоду. Але бувають такі випадки, коли ми потрапляємо під дощ або мокрий сніг, тоді взуття не тільки намокає, але і сильно мажеться.

Важливо! Ні в якому разі не намагайтеся чистити мокре взуття, тому що ви можете надійно розмазати і втерти бруд. І тоді ваші парадні чоботи перетворяться в робочі чуни.

Розглянемо, як очистити замшу від бруду в домашніх умовах правильно:

  1. Для процесу очищення дуже важливо правильно висушити замш. Запам'ятайте, що його ні в якому разі не можна сушити біля опалювальних приладів, феном, праскою. При такому підігріві втрачається форма, жолобиться основа і утворюються нерівномірні кольорові плями. Взуття потрібно сушити природним способом. Щоб вона не втратила форму, набийте всередину папір, газети, серветки, туалетний папір.
  2. Після повного висихання пройдіться по поверхні жорсткої стороною щітки, очищаючи від бруду. Бруд треба видаляти саме з сухого матеріалу, а не відразу по приходу додому.
  3. Потім пройдіться гумовою поверхнею для підняття ворсу. При цьому можете застосувати захисний засіб.

Важливо! Якщо після намокання взуття стала тісною, не поспішайте від неї позбавлятися. Дізнайтеся кілька ефективних і безпечних способів, як розтягнути туфлі із замші .

до змісту ↑

Виводимо плями з взуття з замша

В процесі носіння, на замшевого взуття можуть з'являтися плями від потрапляння бруду, жиру, а також сольові розводи, після контакту з посипанням доріг, тому важливо знати як почистити замшу від бруду в домашніх умовах. Якщо з покупкою спеціальних засобів ви з тих чи інших причин вирішили почекати, візьміть собі на замітку такі способи і засоби, ніж почистити замшу від бруду:

  • Щоб усунути сіль з поверхні, умочіть щітку в оцті і протріть замшу до зникнення плям, після протріть вологою чистою тканиною. Висушіть, а потім покрийте захисним засобом.
  • Якщо ви хочете позбутися від серйозних забруднень, спробуйте використовувати пар. Закип'ятіть воду в чайнику, потримайте забруднені місця взуття над струменем пари 3 хвилини. Можна використовувати і пароочиститель . Потім потріть місця забруднень гумовою або каучукової стороною щітки.

Важливо! Слідкуйте щоб замш над парою тільки зволожити, а не сильно промок.

  • Якщо не допомогли попередні кошти, застосуєте саморобну очищувальну піну. У склянку теплої води додати по 1-2 столових ложки нашатирного спирту і рідкого мила для рук. Добре перемішайте до утворення піни. Умочіть в суміш чисту м'яку ганчірочку, якою протріть плями на замшевого взуття. Можете скористатися м'якою щіточкою з натурального ворсу. Змийте засіб слабким розчином води і оцту. Слідкуйте, щоб взуття сильно не промокла. Замша висушіть, почистіть щіткою, нанесіть захисний аерозоль.
  • Якщо у вас з'явилися жирні плями на взутті, вам знадобиться тальк, щіточка з каучукової стороною або ластик. Жирне місце рясно присипте тальком, дайте йому ввібрати бруд і жир, а потім почистіть щіткою. Такі плями, якщо немає тальку, можна протерти ластиком.
  • Коли поверхня дуже засалена, спробуйте потерти її житній хлібної скоринкою або креповой щіткою.

Важливо! Щоб видалити бруд, потрібно водити щіткою тільки в одному напрямку. Рухати в протилежних напрямках потрібно для усунення потертості.

до змісту ↑

Як можна почистити світлу замшу в домашніх умовах?

Щоб ваша світла замшеве взуття довго не втрачала товарний вигляд:

  1. Ніколи не ходіть в ній в мокру погоду.
  2. Обов'язково після кожної шкарпетки набивайте взуття білими серветками або туалетним папером для вбирання зайвої вологи та поту.
  3. Заведіть для світлої взуття окрему щітку.
  4. Щоб почистити світлі замшеві чоботи в домашніх умовах від плям, використовуйте суміш тальку, кошти з рідкого мила і нашатирного спирту. Правила їх застосування описані вище.
  5. Білий і світлий замш при забрудненнях може врятувати молоко. Змішайте молоко з содою і нанесіть на поверхню чистою білою серветкою. Суміш змийте прохолодною оцтової водою. Взуття висушіть, почистіть щіточкою. В кінці нанесіть захисний засіб.

Важливо! Як правило, таке взуття використовують з джинсами або класичним чином. Щоб ви завжди виглядали на відмінно, скористайтеся підбіркою наших корисних порад по модним тенденціям і дотримання ділового образу:

до змісту ↑

Відеоматеріал

Наші поради допоможуть продовжити життя вашої замшевого взуття і позбавлять вас від необхідності користуватися послугами дорогих чисток. Дбайливо ставтеся до замші і носіть її з задоволенням!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com