рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Прати - не бруднити: азбука прання

На жаль, ми поки не можемо просто завантажити різні речі в барабан пральної машини, закрити люк, натиснути на кнопку і, через годину-другу, витягнути випрану білизну. Вірніше, витягнути - ми його витягнемо, але ось в якому стані буде ця білизна? Частина злиняє, інші речі забарвляться, треті «сядуть», четверті порвуться ... Кожну майку, сорочку, спідницю або простирадло потрібно прати з дотриманням певних умов.

Весь одяг і білизну можна умовно розділити на три основні групи: біле, кольорове і «делікатне». Саме виходячи з цього поділу і варто говорити про правила прання.


Кошик з білизною перед пранням необхідно буде «розібрати», щоб розділити речі за типами


Чим прати?

Перш за все, потрібно не помилитися з вибором прального порошку. Білі речі або тканини пастельних кольорів можна прати звичайними порошками для автоматичного прання. До їх складу входять речовини, які надають тканини білизну. Наприклад, Persil Gold або Tide Automat.

Кольорові тканини краще прати порошками з позначкою Color ( «колір»). Це можуть бути Persil Color або Losk Color і інші подібні миючі засоби. У них, замість освітлювачів, присутні цветозащітние добавки.

Вироби з вовни і різноманітних делікатних тканин необхідно прати спеціально призначеними для цього засобами. Справа в тому, що випрані звичайним порошком, такі речі можуть зіпсуватися: шерсть, наприклад, може «сісти». У порошках призначених для таких виробів ( «Ласка Магія Бальзаму», наприклад) присутній менше лугу, не міститься хімічних відбілювачів, ензимів, що руйнують структуру тканини. У них більш високу піноутворення - піна, огортаючи річ в процесі прання, в тому числі, захищає тканину від механічних пошкоджень.


Для кожного виду білизни необхідно вибрати свій тип прального порошку


Деякі експерти рекомендують користуватися рідкими миючими засобами (Persil Power Gel). До їх плюсів можна віднести те, що вони краще перуть при низькій температурі води. Крім того, підходять такі гелі як для машинної, так і для ручного прання.

Втім, рідкі засоби відрізняються від порошків ще й способом застосування. Замість засипки в дозатор, рідина наливають в спеціальний контейнер, який кладуть в барабан пральної машини разом з білизною, і залишають там до кінця прання.


Добре підійдуть для прання та рідкі миючі засоби ...


Ще один засіб, який зараз практично завжди бере участь в процесі прання, - кондиціонер для білизни. Власне, речі він не стирає, але необхідний для того, щоб після прання одяг була м'якою, легше гладити (адже в машинці вона мнеться, перекручується, робиться жорсткою). При використанні кондиціонера на волокнах тканини утворюється найтонша плівка - це не дозволяє бруду осідати на одязі, і сприяє більш легкому видаленню забруднень. Синтетичні речі кондиціонер позбавляє від нагромадження статичної електрики під час шкарпетки. Крім усього іншого, після використання кондиціонера одязі і білизні притаманний приємний аромат.


Кондиціонер для білизни сьогодні став невід'ємною частиною прання


Для правильного використання будь-якого порошку, рідкого миючого засобу, пом`якшувача - обов'язково ознайомтесь з інструкцією по дозуванні, яка є на упаковці.

Як прати?

Часто буває так, що для економії часу або просто через лінь ми без розбору заштовхуємо різні речі в пральну машину, повністю довіряючи «сучасним технологіям прання». Нічого дивного, що результат часто не відповідає очікуванням, а часом викликає досаду і «почуття глибокої скорботи»: якщо зіпсовані улюблені брюки, спідниця або светр. Звинувачувати в цьому випадку, нещасний, як правило, змушений лише себе. Щоб такі ситуації стали частиною історії і більше ніколи не повторювалися, потрібно знати елементарні правила підготовки одягу до прання:

  • Перш за все, не забудьте вийняти з кишень все, що там є: монети, ключі, авіаквитки в Барселону, протизаплідні засоби, та хіба мало що ви в них ще носите.
  • Якщо прати належить сорочки - обов'язково розправте манжети на рукавах.
  • Практично всі речі, особливо штани або спідниці, краще вивернути на виворіт - довше збережеться колір.
  • Наявні гудзики бажано розстебнути.
  • Якщо є шнурки або тасьми - зв'яжіть їх.
  • Закрийте блискавку і гачки.
  • Дрібні речі (на кшталт носових хусток) краще помістити в спеціальний мішечок для прання в машинці.
  • Обов'язково обробіть перед пранням спеціальним засобом «складні» плями (кров, вино, чорнило).

    Пам'ятайте, що різні тканини потрібно стирати при різних температурах. Щоб нічого не переплутати і не попрати вовняну кофтину при 90 ˚ (і після цього викинути її), речі перед пранням треба розсортувати:

  • Перш за все, розкладіть речі за кольорами: темні до темних, білі до білих, кольорові, відповідно, до кольорових. До речі, що стосується кольорового одягу, то зовсім не обов'язково прати червону з червоною, а зелену із зеленою. Тобто, ніхто вам цього, звичайно, не заборонить, проте можна і комбінувати, наприклад жовту або рожеву прати зі світло зеленою. Головне, що саме ви перете, а також не забувати дотримуватися температурного режиму.
  • Розкладаючи одяг «по купках» не забувайте враховувати те, з якого матеріалу ця одяг зроблено. Пам'ятайте, що шерсть або шовк перуть окремо від бавовни або льону.
  • Дуже брудні речі завжди періть окремо від інших.
  • Теж відноситься і до речей, які можуть злиняти.

    Такий розподіл речей по групах не порожня формальність. Справа в тому, що білу білизну і сильнозагрязненная речі потрібно прати в гарячій воді. Темні ж, а також ті, що линяють - в холодній. Ну а всі інші - в теплій.

    Щоб правильно вибрати температурний режим, а так само програму прання, варто поглянути на ярличок на одязі. Однак, врешті-решт, вам доведеться просто запам'ятати рекомендовані умови прання для деяких речей, оскільки часом ярлички, а особливо написи на них - не довговічні. Для зручності ми вирішили привести таблицю значків, які ви можете знайти на одязі, з поясненням значення кожного з них:

    Кодове позначення Опис Прання з кип'ятінням: для білих речей, білизни з бавовни і льону або кольорового, стійкого до кип'ятіння Прання кольорової білизни: кольорові речі, нестійкі до кип'ятіння, наприклад, тонкої білизни з бавовни або поліефірних тканин Прання в теплій воді (щадний режим): темного, кольорового або строкатого білизни з бавовни, поліефірних або меланжевих тканин, тонкого білизни з віскози і синтетичних волокон Прання в теплій, майже холодній воді. Наприклад, вовняних виробів, придатних для прання в пральній машині Прання в теплій, майже холодній воді, ручна або механічна: уважно дотримуйтеся зазначеної температури. Не піддавайте річ сильному механічному впливу Прання в теплій, майже холодній воді, ручна або механічна: дуже делікатна, у великій кількості води. Мінімальна механічна обробка, швидке полоскання при низьких оборотах Ручне прання: текстильні вироби, що не підлягають пранню в пральній машині. Температура прання З0-40 градусів, в залежності від виробу Чи не прати: вироби, що несуть на собі цей знак, не підлягають пранню. Слід використовувати хімічну чистку Відбілювання хлором: добре намочений білизна потримати 1-2 години в холодному хлорному розчині (10-20 мл розчину на 1 л води), після чого прополоскати до зникнення запаху хлору. Потім прати з використанням миючих засобів при вказаній температурі. Не відбілювати: чи не хлорувати і не використовувати хлорвмісних миючих засобів і пральних порошків з отбеливателями Можна гладити при високій температурі (до 200oС): бавовна, льон, зволожені текстильні вироби Можна гладити при середній температурі (максимум 150oС): бавовна, шовк, поліефір, віскоза.Желательно через злегка зволожену тканину або праскою з парозволожувачем Не прасувати при високій температурі (максимум 110oС): поліакріл, поліамід, поліестер, ацетат Хімічна і суха чистка: дозволені всі можливі методи чищення Чистка на основі перхлоретілена Чистка на основі спеціальних розчинників Щадна чистка на основі перхлоретілена: Щадна чистка на основі спеціальних розчинників Чи не піддавати хімчистці Електросушка: дозволено віджимати і висушувати в пральній (сушильної) машині Після віджимання дозволяється вертикальна сушка Сушити без віджиму в підвішеному стані Сушка на горизонтальній поверхні Звичайна сушка: можна сушити в пральній або сушильної машинах, при високій температурі (гарячим повітрям) Можлива сушка теплим повітрям Забороняється віджимати і сушити в пральній (сушильної) машині

    Крім того, ніколи не завантажуйте пральну машину «під зав'язку». Адже білизни під час прання необхідно «бовтатися». Дверцята барабана повинна закриватися без зусиль. Максимальне завантаження, зазначена в інструкції, має на увазі вага сухої білизни з бавовни. Але зовсім необов'язково зважувати білизну перед кожним пранням - досить пам'ятати, що повне завантаження для грубої білизни - це заповнений, але не утрамбований барабан. При пранні синтетики - наполовину заповнений барабан, а якщо перете шерсть - барабан, заповнений на третину. Нижче ми наводимо таблицю, з якої можна дізнатися приблизну масу деяких речей.

    Виріб Маса (в грамах) Підковдра 600-700 Простирадло 400-500 Наволочка близько 200 Махровий рушник 500-700 Кухонний рушник 100-200 Серветка близько 100 Скатертина 250-700 Фартух 150-250 Чоловіча сорочка 200-300 Чоловіча піжама 400-500 Чоловіче білизна 100-200 Шкарпетки близько 60 Дитяча сорочка 200-250 Жіноча блузка 100-200 Спідниця близько 300 Нічна сорочка близько 300 Халат 400-500 Панчохи близько 50 Носовичок 20-30 Джинси 800-900 Байкова ковдра 1300-1500

    Щоб речі не були занадто зім'яті, зім'яті, краще вийняти їх одразу після закінчення прання. Якщо будете розвішувати речі для сушіння, не забудьте перед цим добряче їх струсити і розправити.


    Перед тим як розвішувати білизну для сушіння обов'язково розправте його


    Чи не білизною єдиним ...

    Крім правил прання, які актуальні для білизни, не варто забувати і про тих, що відносяться до пральних машин. Адже без цих агрегатів процес прання сьогодні складно уявити.

    На щастя, нині автоматичні пральні машини, не особливо складні в експлуатації. Проходити спеціальний навчальний курс, для того, щоб вміти працювати з ними зовсім не потрібно. Однак не забудьте перед тим, як включити машинку, все ж вивчити інструкцію. Справа в тому, що в ній можуть бути описані деякі особливості і позначені вимоги, яких необхідно дотримуватися, щоб уникнути поломок і збоїв в роботі котла. Як це не сумно, але статистика свідчить, що велика частина поломок побутової техніки відбувається саме через неправильне поводження з нею користувачів. Не варто забувати, що пральна машина, хоч і проста у використанні, все ж є високотехнологічним агрегатом, в роботі з якими необхідно пам'ятати про техніку безпеки і певних правилах експлуатації.

    Тільки дотримуючись ці не складні правила прання, ви завжди зможете домогтися чудового результату. Речі прослужать довго, а значить, триватиме і радість від їх використання. Вчені стверджують, що люди задоволені своїм зовнішнім виглядом, і, зокрема, одягом, яку вони носять, більше посміхаються і рідше прибувають в поганому настрої, депресії. А правильне поводження з пральною машиною допоможе продовжити термін її служби, уникнути ремонтів, а значить заощадити гроші і витратити їх на те, що вам дійсно хочеться. Висновок один - періть правильно!


    Михайло Толстобров

  • Вірніше, витягнути - ми його витягнемо, але ось в якому стані буде ця білизна?
    Як прати?

    Новости

    Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com