рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Малинівка

Малинівка - невелика співочий птах родини дроздових Малинівка - невелика співочий птах родини дроздових.

Лісова малиновка, або вівчарик-пересмішки, що має багато спільного з Вівчарик, дуже нагадуючи їх за своїм загальним виглядом, поведінкою і забарвленням, відрізняється від них більшої величиною і значно більшим і широким біля основи дзьобом.

У лісовій малинівки зеленувато-оливковий верх тіла, ясно жовті, зі слабким зеленуватим відтінком зоб і груди. Крила і хвіст чорні оливково-бурі. Спів лісової малинівки дуже голосно і являє собою різноманітні Свистова, флейтові і щебечущие звуки, в які вона часто вставляє крики і голоси інших птахів (як зазначає ряд авторів, при співі лісова малиновка кілька «гугнявить».).

Поширена лісова малиновка від Архангельська до Криму і Кавказу і по Західному Сибіру до Бійська.

Вільшанки прилітають до нас порівняно рано, зазвичай у другій декаді квітня, коли на деревах і чагарниках з ледь набряклих бруньок починають з'являтися перші ніжно-зелені, м'які листочки і коли вилітають перші комахи. Першими, майже одночасно, вони будуть летіти Теньківка і веснички, пізніше їх - желтобровкі і пересмішки. Вівчарик після прильоту відразу ж привертають до себе увагу людей, що спостерігають природу, своїми невпинно видаються, нехитрими пісеньками і маленькими граціозними фігурками. Вони літають по майже ще оголеним гілкам дерев і чагарників наших садів, парків і бульварів.

У садах невеликих міст з'являється (зазвичай після ночі з теплим весняним дощем) відразу значну кількість цих пташок, «теньканье» і «тріскотня» яких мчить безугавно. За найтоншим гілочках, витягаючи свої шиї, оглядаючи щілинки і тріщинки в корі сучків, повзають пташки з раннього ранку і до пізнього вечора, не залишаючись спокійними ні хвилини, перепурхуючи з дерева на дерево і з куща на кущ, часом злітаючи вгору за будь небудь пролітає комашкою. Пісеньки, які співають лісові малинівки, супроводжують їх руху, і пташки не зупиняються ні на секунду, щоб заспівати свої мелодії, як це робить більшість з наших співочих птахів.

Ось як описує ловлю пеночек цибулькою І. К. Шамов: «Ловлять пеночек весною, коли прилетять, по лісах і садах, цибулькою на подвязная. Ловити просто і дуже цікаво. Велике значення має обстановка, самий ліс весною, з його свіжою, ароматної зеленню і дзвінкими піснями птахів; в ньому так добре, що, здається, не вийшов би ніколи. . . Красиві гіллясті берези, що спускають свої гірлянди, покриті дрібними пахучими листочками, стрункі молоді їли з новими яскраво зеленими Веселка, осики, точно бахромою прибрані червоними сережками, кущі ліщини, черемха, покрита білими запашними квітами. . . і все, куди не глянеш, так повно життя і так прекрасно, що просто око не відведеш. . . А птиці, птиці. . . милі друзі! . . Вони ніби вітають тебе своїми ніжними позивами і різноманітними, усладітельнимі пісеньками. . . Бувало губишся. . . стоїш як зачарований, слухаєш ... тисячі голосів кругом тебе ... і не розумієш, що робити.

Перш за все потрібно вибрати місце, де серед дерев треба (зручніше на просіці) розчистити під мережі точок, поставити маленькі, зігнуті з гілок дужки (на які птах сідає), пустити підв'язану (під мережею же), а самому сісти закрито або встати недалеко за дерево і поманівать б свисток: фюіть-фюіть-фюіть. . . часто і не перериваючи. Вівчарик негайно стануть злітати на цей крик і, бачачи підв'язану, спускаються під мережу. Для спійманих потрібно мати з собою «Кутейко». Їх ловлять також веснами при лові різних інших птахів схованкою і Понці, і пеночки з'являються в цей час в значній кількості на пташиних ринках наших великих міст ».
Особливості змісту лісових малинівок
За словами професора Д.Н. Кайгородова, зміст пеночек в клітинах не представляє собою складного і важкого справи.
Довірливі і рухливі пташки швидко починають брати пропонований їм корм - свіжі «мурашині яйця» і дуже скоро, звикаючи до клітки, починають співати свої одноманітні мелодії. На жаль, Д.Н. Кайгородов, як випливає з його опису, будучи, мабуть, у владі традицій, випускав зазвичай своїх численних птахів «на волю» навесні і з його даних не видно, як довго проживали у нього його лісові малинівки.

Джерело: «Життя птахів у нас вдома


Разом з цим читають:
Разом з цим читають:   соловей   зяблик   Щиголь   Шпак   Омелюх   жайворонки   іволга соловей
зяблик
Щиголь
Шпак
Омелюх
жайворонки
іволга

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com