рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

ЛЯЛЬКОВИЙ СВІТ ТЕТЯНИ Мамей

У музейній кімнаті, розташованій в будівлі Палацу культури, відкрилася незвичайна виставка мініатюрних авторських ляльок Тетяни Мамей. Експозиція «Мир - це казка» дебютувала в Чорноморську в рамках проведення Міжнародного дня миру. У залі на спеціально створеному, немов невагомому, п'єдесталі були представлені шістнадцять оригінальних робіт. Кожен експонат - це казкові герої з відомих нам ще з дитинства сюжетів, а також персонажі-образи, які вигадала ляльковий майстер з Вінниці.

Кожен експонат - це казкові герої з відомих нам ще з дитинства сюжетів, а також персонажі-образи, які вигадала ляльковий майстер з Вінниці

З усіма казковими персонажами виставки знайомила відвідувачів мистецтвознавець Ірина Міхасенко. За її словами, в Чорноморську вперше проходить така незвичайна мініатюрна виставка.

За її словами, в Чорноморську вперше проходить така незвичайна мініатюрна виставка

- Назвала б виставку камерної, адже експозиції не потрібен великий зал, і ляльки затишно себе почувають на своєму троні в цій невеликій кімнаті. Авторська лялька дуже популярна в культурі не тільки нашої країни, а й за кордоном. І це пов'язано з тим, що завдяки таким роботам, можна самим потрапити в казку, а також відчути авторське бачення персонажа того чи іншого твору. І це блискуче вдалося талановитої гості з Вінниці Тетяні Мамей. Художник відчуває моду і майстерно підбирає вбрання своїм лялькам, вони дуже естетичні і характерні заданої часу. Головне, на що я звернула увагу - це запам'ятовуються особи ляльок, їх виразні очі, міміка, жести, - поділилася співробітник музею.

Головне, на що я звернула увагу - це запам'ятовуються особи ляльок, їх виразні очі, міміка, жести, - поділилася співробітник музею

Про те, як виставка виявилася в Чорноморську розповіла автор Тетяна Мамей. Рукодільниця сама родом з Вінницької області, а в південне місто її привела дружба.

- Мій старий друг випадково побачив на моїй сторінці фотографії ляльок, і запитав, де я виставляюся. Я відповіла, що у себе вдома, в серванті. Адже зараз нелегко самостійно орендувати зал. Друг запропонував приїхати до Чорноморська, і познайомив з директором Палацу культури. Я спочатку не повірила, що мої роботи можуть бути комусь цікаві. А тут мене добре зустріли і запропонували зал, де й розмістилися мої ляльки, - зазначила гостя.

За освітою Тетяна Маслей - вчитель музики. Вона закінчила музично-педагогічний факультет Вінницького державного університету ім. М. Коцюбинського. Але крім музики у неї з'явилося ще одне захоплення - авторські ляльки, які жінка створює з 2010 року.

Але крім музики у неї з'явилося ще одне захоплення - авторські ляльки, які жінка створює з 2010 року

- У мене батько художник, і я теж цікавилася живописом, часто проводила час в майстернях, де була оточена фарбами, альбомами. Одного разу побачила у подруги ляльку ручної роботи, і мені захотілося самій зробити таку красу. Для створення своїх робіт я використовую паперклей - матеріал для ліплення і моделювання на водній основі, який застигає на повітрі за 24 години. Тому ліпити потрібно швидко, так як матеріал швидко підсихає. Потім обличчя шліфується, покривається акриловою фарбою, лаком. А потім образ завершується виготовленням перуки і костюма, - поділилася майстриня.

А потім образ завершується виготовленням перуки і костюма, - поділилася майстриня

Кожна лялька має дротяний каркас і неповторне вбрання. На виставці можна побачити немов ожилих персонажів з творів українських класиків ( «Ніч перед Різдвом»), так і всесвітньовідомих казок - «Аліса в країні чудес», «Снігова королева», «Попелюшка», «Нове вбрання короля». На виготовлення кожної ляльки потрібно не менше трьох тижнів.

На виготовлення кожної ляльки потрібно не менше трьох тижнів

- Місяць - оптимальний термін, щоб лялька пожила у тебе. Згодом ти розумієш, чого їй не вистачає, яку деталь необхідно ще додати. Якщо поспішиш з роботою - лялька просто не оживе. Мої перші створені творіння - сплячий паж і образ дівчини-черепашки. Робила ляльок паралельно, переходячи від однієї до іншої. Я не можу точно сказати, скільки у мене робіт, так як частина ляльок знаходиться в приватних колекціях. Доводиться деякі продавати, але мені не складно з ними розлучатися. А ось моїм дітям набагато складніше прощатися зі своїми улюбленцями - вони до них прив'язуються і дуже люблять.

На жаль, в нашому місті виставка триватиме лише кілька днів. Тому, якщо ви не встигли її відвідати, пропонуємо подивитися фотографії ляльок Тетяни Мамей на сайті.

Тому, якщо ви не встигли її відвідати, пропонуємо подивитися фотографії ляльок Тетяни Мамей на сайті

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com