рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Компресор кондиціонера: принципи роботи та основні причини поломок

  1. аналіз масла
  2. Порушення герметичності контуру
  3. Волога в контурі

Принцип роботи компресора кондиціонера полягає в тому, що він стискає фреон, який активно перетікає по патрубкам холодильного контуру, так само він підтримує його рух Принцип роботи компресора кондиціонера полягає в тому, що він стискає фреон, який активно перетікає по патрубкам холодильного контуру, так само він підтримує його рух. На вхідну частину компресора надходить фреон в газоподібному стані з температурою до 20 градусів, процес надходження здійснюється під невеликим тиском в 3-5 атмосфер. Після цього компресор починає стискати фреон до тиску в 25 атмосфер, після чого він починає нагріватися до температури 80-90 градусів, в результаті стислий і нагріте фреон переходить в конденсатор.

Якщо розглядати кондиціонери спліт-системи, то там компресор розташований в зовнішньому блоці, який в свою чергу монтується на вулиці. Завдяки такому підходу істотно знижується шум, який проводиться від роботи кондиціонера.

Найбільш головні характеристики компресора - обсяг холодоагенту і ступінь стиснення. Останній параметр можна охарактеризувати, як відношення найбільшого вихідного тиску холодоагенту до максимального вхідного тиску.

Фахівці даної сфери діяльності все в один голос стверджують, що левову частку вартості кондиціонера складається вартість саме компресора, виходячи з цього, варто зробити висновок, що необхідно ретельно стежити за станом настільки дорогий деталі кондиціонера. Як показує статистика, то більшість кондиціонерів виходять зі свого робочого стану з тієї причини, що не були враховані всі правила експлуатації або монтажу самого кондиціонера. У більшості випадків малокваліфіковані або невідповідальні працівники сервісної служби не здійснюють всі необхідні роботи, навіть після того, як вони помічають потемніння на теплоізоляції або витік холодоагенту. Відмова компресора кондиціонера так само може статися, якщо сервісні працівники поставлять на рідинну лінію спеціальний фільтр або спробують усунути текти за допомогою дозаправки кондиціонера. Хотілося б розповісти вам, що ж необхідно робити в тих випадках, коли ще можна врятувати життя компресора кондиціонера.

Необхідність в проведенні ремонтних робіт над компресором кондиціонера можна визначити не тільки по несправному стані. Дана необхідність так само визначається і при проведенні регулярних профілактичних робіт. приклади:

  • Порушена герметичність фреонового контура кондиціонера;
  • Проводити аналіз масла компресора;
  • Потрапляє вода в фреоновий контур кондиціонера.

Якщо при виявленні таких проблем компресор кондиціонера все одно працює, то не варто себе втішати, а необхідно сроено зробити наступні дії.

аналіз масла

Запах гару і темний колір компресорного масла чітко вказує на перегрітий стан компресора Запах гару і темний колір компресорного масла чітко вказує на перегрітий стан компресора. Причина перегріву може бути різною: використання кондиціонера в якості обігрівального пристрою в умовах негативної температури зовні. При таких умовах використання масла воно втрачає свої властивості і відбувається процес його розкладання з утворенням смолистих речовин, які в свою чергу і служать причиною несправного стану кондиціонера.

Якщо компресорне масло має злегка зеленуватий відтінок, то це свідчить про те, що в ньому є підвищений вміст солей міді. Причиною цього може бути підвищений рівень вологи в холодильному контурі кондиціонера.

Якщо масло в компресорі прозоре і має властивий йому запах, то це говорить про те, що компресор вашого кондиціонера знаходиться в задовільному стані, і він не потребує заміни масла.

Фахівці з ремонту і обслуговування кондиціонерів стверджують, що процес фільтрації компресорного масла не може повністю відновити його практичні властивості, саме з цієї причини його необхідно замінити на новий.

Порушення герметичності контуру

Дана проблема може бути викликана на підставі кількох причин, і це ніяк не говорить про те, що якщо герметичність фреонового контуру порушена, то компресор можна викидати на смітник. У вирішенні даної проблеми вагому роль відіграє кілька факторів, кількість холодоагенту, яке встигло витекти, місце самої витоку по контуру і період часу між моментами освіти і усунення витоку. Вся суть проблеми витоку холодоагенту полягає в тому, що компресор кондиціонера охолоджується за допомогою цього ж холодоагенту, і він перегрівається через зниженої щільності цієї речовини. Через те, що температура нагнітання компресора буде підвищуватися, може пошкодитися і чотирьох ходовий вентиль. Внаслідок чого масло перетікає в конденсатор і порушується система змащування компресора. Є такі ознаки, за якими можна визначити витік холодоагенту:

  • спрацьовує термозахист компресора;
  • темні місця на теплоізоляції компресора;
  • на нагнітальному трубопроводі обгорає ізоляція;
  • компрессорное масло із запахом гару і темного відтінку.


У тому випадку, коли витік холодоагенту виявлена ​​вчасно, речовина не повністю вийшло, і кондиціонер працював без необхідної кількості холодоагенту не настільки вже й тривалий період часу, то необхідності в ремонті компресора немає.

Волога в контурі

якщо установка кондиціонера виконаний не з повним дотриманням усіх необхідних правил, то в фреонової контурі кондиціонера може утворитися волога. При монтажі даного контуру з нього необхідно видалити всі водяні пари і повітря. Вся небезпека даної проблеми полягає в тому, що волога, що знаходиться в контурі до моменту поломки компресора ні як себе не видає, компресор може стабільно і справно працювати, а в його фреонової контурі буде матися підвищений рівень вологи. Всі процеси кондиціонер виконує на підвищених температурах, а вода дає про себе знати, тільки при негативних температурних свідченнях, при цьому порушується стабільна работатерморегулірующего вентиля і капілярної трубки. Позитивний тест на кислотність і зеленуватий відтінок масла - це кілька ознак того, що в контурі є волога. При виявленні таких ознак необхідно термінове втручання з тією метою, що б компресор кондиціонера не вийшов з робочого стану. Найкраще видаляти вологу з контуру кондиціонера в спеціалізованих майстернях.



Ще статті на цю тему:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com