рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Римські штори на балкон своїми руками: покрокова інструкція (фото і відео)

  1. зміст:
  2. самостійне виготовлення
  3. Різновиди для балконів

Завіса для балконів і лоджій має відповідати певним вимогам: не вигоряти на сонці, захищати від сонячних променів або пропускати їх, бути стійким до перепадів температур, легко стиратися. Всім цим вимогам відповідають римські штори на балкон. До недавнього часу багато власників додаткових приміщень у вигляді лоджій закривали вікна за допомогою жалюзі. Сьогодні дизайн штор для балкона може мати більш цікаве рішення.

Альтернативою поднадоевшим жалюзі стали римські або рулонні, які складаються з їх принципом.

Римські штори на балкон - це вдале рішення з точки зору практичності та естетичності. По-перше, на відміну від звичайних, вони не крадуть і без того дорогоцінні сантиметри простору, а по-друге, досить оригінально прикрашають вікна.

зміст:

Принцип роботи

Свою назву завішування вікон складається тканиною отримало завдяки походженню. Такий принцип драпірування вікон з'явився ще в стародавньому Римі. Збираються римські штори за принципом вітрил кораблів. Вся тканина піднімається під карниз у вигляді рівномірних складок. Таке рішення дає можливість не захаращувати і без того невеликий простір лоджії.

Пристрій римських вікон

Фіранка в римському стилі являє собою полотно натуральної або синтетичної тканини, прикріплене до карнизу. З нижнього краю тканину укріплена планкою-противагою, для того щоб в розправленому вигляді тканину на лоджії звисала рівно. До кожної секції полотна прістрочени порожнисті усередині стрічки, в які вшиті дерев'яні, металеві або пластикові планки. За цю ж стрічку кріпляться кільця, через які протягнуть шнур. Можна зробити штори для лоджії в римському стилі без використання металевих планок, тоді хвилі будуть лягати більш м'якими складками.

> За допомогою спеціально розробленого для рулонних завіс механізму полотно піднімається нагору, вкладаючись складками. У карнизі заховані блоки, які, обертаючись, намотують або відпускають шнур. Механізм приводиться в дію за допомогою все того ж шнура, що звисає з карниза.

самостійне виготовлення

Схема римських штор

Перш за все, необхідно виміряти вікна на лоджії і визначитися з кількістю і шириною полотен тканини. Ширина полотна повинна бути рівна ширині віконного прорізу плюс 5 см на подгибку з боків. Довжина дорівнює висоті вікна плюс 10 см. Кожне полотно потрібно робити з окремого шматка тканини без швів. Потім необхідно вирахувати висоту складки і відзначити на тканини кожен згин окремо. Висота хвилі відкладається на тканини в подвійному розмірі (крім самої нижньої кромки). Туди буде вшивається утяжелитель.

Для роботи знадобляться такі матеріали:

  1. Тканина за розміром. Тканина для лоджій краще вибирати з синтетичних волокон. За такими легше доглядати, і вони будуть стійкі до світла і зміни температур.
  2. Брус з дерева - 2 штуки, один по ширині вікна, інший на його довжині.
  3. Неширокі рейки.
  4. Кільця в діаметрі максимум 1,2 см.
  5. тасьма для обробки .
  6. Стрічка - «липучка» на тканій основі.
  7. Міцний нейлоновий шнур, довжина якого дорівнює 2 довжинах плюс її ширина - 3 відрізу.
  8. Маленькі декоративні цвяхи.
  9. Кріплення для шнура.

Дерев'яний брус буде виконувати функції карниза. До нього прибивають «липку» стрічку, на яку буде кріпитися вся конструкція. Полотно потрібно відстрочити по краях і в місцях, де повинні бути рейки і кільця, пришивають тасьму. Рейки потрібно вставити в отвір тасьми і пришити кільця на однакові відстані. У нижню подгибку тканини вставляють рейку. Потім потрібно протягнути приготований шнур через кільця, кожен - в свою діагональ. У верхніх кільцях, які кріпляться до бруса-карнизу, ці шнури зустрінуться. Всі кінці шнура, попередньо вирівнявши «хвилі», потрібно міцно зав'язати під карнизом. Вільні кінці, переплетені між собою, щоб було зручніше ними користуватися, перетворюються в інструмент підняття і опускання завішувати полотна для лоджії.

Різновиди для балконів

Принцип пошиття і дії у всіх різновидів цього декору для вікон однаковий. Відрізнятися вони можуть лише за наступними критеріями:

  1. За способом кріплення. Карниз може бути вбудований у віконний отвір, кріпитися над вікном або вішатися на віконну раму. Який спосіб кріплення вибрати? Залежить від того, як зроблена лоджія і її віконні прорізи.
  2. Спортивних установ (дизайну) самої смуги з тканини. Для балкона краще вибирати просту форму, яку можна доповнити різними варіантами декору: бахрома, стеклярус, намистини та інше. штори можна зшити подвійними, тоді вони будуть надійно захищати від сонця і з'являться нові можливості декору.
  3. По тому, як кріпляться планки. Це моделі з кулисками, защипами або спеціальної тасьмою. штори можуть шитися без використання планок.

Як видно з викладеного вище, виготовити римські штори на балкон самостійно не так вже й складно. Таке обрамлення балконних вікон стане доповненням інтер'єру і буде зручно у використанні. Якщо немає бажання або можливості зшити штори самостійно, їх можна купити готовими.

Схожі статті

  • Ролл-штори: фото, роль-штори, роликові для пластикових вікон, ролети, як повісити, рольові на кухню, роли своїми руками, що таке, відео

    Сучасні рол штори стануть відмінною заміною звичайним гардин Ролл-штори, роликові штори, рулонні штори - все ці назви позначають один і той же Сучасні рол штори стануть відмінною заміною звичайним гардин Ролл-штори, роликові штори, рулонні штори - все ці назви позначають один і той же ...

  • Фото римських штор на пластикові вікна: як кріпляться своїми руками, кріплення для жалюзі, як повісити, відео-інструкція

    За рахунок стриманості стилю, римські штори практично не виходять з моди У римських штор чимало переваг - незважаючи на свою майже тисячолітню історію, За рахунок стриманості стилю, римські штори практично не виходять з моди У римських штор чимало переваг - незважаючи на свою майже тисячолітню історію, ...

  • Установка пластикових вікон своїми руками: відео, фото інструкція

    Установка або заміна вікон є важливою складовою дорогого квартирного ремонту Установка або заміна вікон є важливою складовою дорогого квартирного ремонту. Бажаючі заощадити власні кошти можуть відмовитися від ...

Який спосіб кріплення вибрати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com