рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Необхідні іграшки для дитини до року

  1. Іграшки для дитини до року: 0-3 місяці
  2. Іграшки для дитини до року: 3-6 місяців
  3. Іграшки для дитини до року: 6-9 місяців
  4. Іграшки для дитини до року: 9-12 місяців
  5. Нещодавно стали мамою малюка?

Мерчендайзери і продавці в дитячих магазинах не витрачають часу даром, і, потрапивши в торговий зал в пошуках пелюшок або підгузників для приданого малюка, вам вже ніяк не минути рядів з іграшками Мерчендайзери і продавці в дитячих магазинах не витрачають часу даром, і, потрапивши в торговий зал в пошуках пелюшок або підгузників для приданого малюка, вам вже ніяк не минути рядів з іграшками. А на полицях все таке яскраве, красиве, блискуче, що пищить і рухається!

Додайте сюди ваблять написи на упаковках «0», «Розвиває з народження», «Для самих маленьких», «Перша іграшка малюка» і ось ви вже на касі з цілою купою іграшок, які не планували купувати. Давайте розберемося які іграшки дійсно необхідні новонародженому і які будуть сприяти розвитку малюка протягом першого року життя.

Іграшки для дитини до року: 0-3 місяці

З самого народження і до 3-х місяців для дитини найкращий засіб розваги і розвитку це рідне людське обличчя - мамине або татове З самого народження і до 3-х місяців для дитини найкращий засіб розваги і розвитку це рідне людське обличчя - мамине або татове. Будь-який предмет домашнього вжитку на кшталт м'якої щіточки, якої ви зачісуватися малюка, махрової рукавички, якій ви його миєте, упаковки паперових серветок і т.п. несе величезний розвиваючий потенціал для дитини перших трьох місяців життя і служить основою ігор для сенсорного розвитку крихти . Пам'ятайте про це, коли складаєте список предметів першої необхідності перед походом в магазин.

Дуже може бути, що ви самостійно змайструєте для крихти перші іграшки, а придбати залишиться тільки самий мінімум або ви в цей період обійдетеся зовсім без покупних іграшок.

Проте, наведу список, до якого увійшли необхідні іграшки для дитини з народження до 3-х місяців, які можуть розважити його і послужити реквізитом для ваших спільних розвиваючих ігор. Тут же ви знайдете короткі рекомендації по вибору цих іграшок.

  • Мобіль для підвішування над ліжечком. При покупці зверніть особливу увагу на музику, яку видає мобіль - вона не повинна бути надто гучною, різкою, сумною, і повинна подобається вам - хто знає, скільки разів за день вам доведеться її слухати :) Також переконайтеся в міцності кріплення і відсутності дрібних деталей , які можуть відламана і впасти на малюка. Добре, якщо елементи мобіля представляють собою реальних, а не вигаданих персонажів - наприклад, квіточки, метелики, рибки і т.п. і мають натуральну забарвлення. В ідеалі - елементи мобіля повинні бути знімними, щоб ви могли легко замінити їх на інші цікаві предмети для підтримки ефекту новизни.
  • Дуга з підвішеними іграшками для кріплення в ліжечку / колясці / автомобільному кріслі. Для цієї іграшки справедливі наведені вище рекомендації, але особливо актуальна стає можливість міняти іграшки. Щоденні прогулянки та ігри роблять необхідної регулярне чищення іграшок і їх періодичну заміну - в іншому випадку, дуга швидко набридне малюкові.
  • Підвіски і гірлянди з брязкальцями, пищалками, шарудіння на коляску - їхній малюк із задоволенням буде розглядати, а пізніше смикати і тягнути в рот, тому віддайте перевагу іграшкам чистих природних кольорів, з миються міцних матеріалів. Для підтримки інтересу дитини досить буде придбати за 2-3 гірлянди і підвіски з різним звучанням і змістом (наприклад, в одній - пищалка і безпечне люстерко, в іншій - брязкальце і шарудіння, в третій - бубонець і гризункі).
  • М'ячики. Для ігор з малюком від народження і пізніше вам знадобляться м'ячі різних розмірів. Придбайте легкий надувний «пляжний» м'яч діаметром 20-25 см, маленькі м'ячики-їжачки для масажу ручок і ніжок малюка, м'які текстильні і в'язані м'ячики з різними наповнювачами - дзвінкими, що шарудять, пищали. вичерпний перелік іграшок для сенсорного розвитку дитини до року ви дізнаєтеся по посиланню.
  • Розвиваючий килимок. Чесно кажучи, мені не траплялися в продажу килимки, які відповідали б моїм високим очікуванням, але, може бути, вам пощастить більше. Якщо немає - зшийте килимок самостійно або замовте у який-небудь умільці. Ціна такого виробу буде порівнянна з ціною фабричного килимка, а якість і розвивальний потенціал - істотно вище.
  • Брязкальця. підберіть 3-4 брязкальця різної конструкції (у формі гантелі, бублика, кульки з ручкою, дзвіночків на паличці і т.п.), кольору, звучання, бажано, з різних матеріалів. Нехай деякі брязкальця будуть поки складні для захоплення маленькими пальчиками - малюк буде намагатися схопити іграшку і, тим самим, розвивати дрібну моторику і координацію «око-рука». Простежте, щоб брязкальця не друкували занадто гучних і різких звуків, які можуть налякати дитину, не мали гострих країв і виступаючих кутів.
  • Неваляшка. Цю чудову іграшку ви зможете використовувати вже зараз, і пізніше, коли лялька-неваляшка зможе стати героїнею сюжетно-рольових ігор. Можна придбати пару ляльок - велику, зростанням до 30 см, і поменше, зручну для маніпулювання.

Іграшки для дитини до року: 3-6 місяців

Необхідні іграшки від народження до року: 3-6 місяців

У цьому віці ваш «іграшковий арсенал» можна істотно розширити. Найголовніші критерії, якими ви повинні продовжувати керуватися при виборі - безпека для дитини і розвивальний потенціал іграшки. Що ж зацікавить і розважить крихітку 3-6 місяців ? По-перше, все те, що ви вже купили раніше, - за умови, що ви регулярно замінюєте іграшки на дугах, килимку і підвісках. Після 2-3-х днів «розлуки», малюк радіє і досліджує забуту іграшку, як нову. А ось і список нових придбань:

  • Матрьошка. Купуйте звичайну класичну дерев'яну матрьошку, розписану не дуже темними фарбами і відразу ж приберіть подалі маленькі фігурки, залишивши 3-4 найбільших.
  • Іграшки для купання. У цьому віці для купання доцільно використовувати гумові іграшки невеликого розміру, зручні для захоплення ручками. Купуйте продукцію перевірених виробників, зверніть особливу увагу на колір і запах іграшки. Занадто різкий «аромат» і фантастична забарвлення - привід відмовитися від покупки. Уважно стежте за чистотою іграшок для купання, мийте їх з дитячими миючими засобами, ретельно просушуйте після кожного купання і замінюйте новими при перших ознаках появи цвілі. Ідеї ​​щодо використання цих іграшок ви знайдете в статті « Ігри під час купання «.
  • Кубики. Для першого знайомства віддайте перевагу легким пластмасовим кубиках зі злегка закругленими краями і кубиках-м'якуш.
  • Гризункі. Хоча це не зовсім іграшки, але, тим не менше, - вибирайте екземпляри зручні для захоплення дитячою ручкою, які передбачають можливість охолодження в холодильнику і, звичайно, санобробки.
  • Фігурки тварин. Придбайте або змайструєте фігурки тварин, які ви будете використовувати для демонстрації потешек, ілюстрації казок і т.п. Іграшки повинні бути реалістичними, не дуже великими (оптимальний розмір до 12-15 см у висоту) і викликають позитивні емоції у малюка. Для початку знадобляться ведмедик, собачка, кішечка, зайчик і білочка або лисичка.

Іграшки для дитини до року: 6-9 місяців

Необхідні іграшки від народження до року: 6-9 місяців

Багато іграшки з попереднього періоду все ще цікаві малюкові, тільки способи гри з ними змінюються і ускладнюються. Наприклад, брязкальцем, за якою раніше дитина стежив поглядом, намагався зловити і перекладав з однієї ручки в іншу, тепер можна вчитися дзвеніти гучніше і тихіше або навіть під музику або в такт потешке, що виконується невгамовної матусею. Інші необхідні іграшки для підрослого крихти у віці від 6 до 9 місяців:

  • Кубики. Прийшла пора дерев'яних кубиків. Але будьте обережні з гострими кутами і облупляться фарбою. Кращий вибір - кубики з нефарбованого дерева. Простежте, щоб поверхня кубиків була гладкою, без зазубрин і подряпин, і все одно не залишайте малюка без нагляду наодинці з цією іграшкою.
  • Конструктор. Можна придбати дитині перший конструктор з великими деталями і простим механізмом з'єднання. Не намагайтеся конструювати складні фігури, досить буде башточок, які малюк поки буде тільки ламати.
  • Стаканчики-вкладиші. Мега-іграшка на всі часи, яку я не раз вже згадувала і в статтях, і на своїх вебінарах. Обов'язково її придбайте або зробіть щось подібне з стаканчиків від йогуртів-сирків і т.п. У віці від 6 до 9 місяців малюк буде з великим задоволенням витягати і намагатися складати стаканчики один в один, а трохи пізніше почне разом з вами будувати з них башточки.
  • Сортер. «Коробка» - будиночок, машинка, кораблик, грибок і т.п. з прорізами різної форми і набір маленьких фігурок, які малюк повинен навчитися просовувати в відповідні отвори. Постарайтеся підібрати варіант з досить великими деталями, які виключають можливість проковтування. Переконайтеся, що отвори досить великі, щоб дитина могла вільно проштовхнути в них відповідні фігурки, і зверніть увагу на можливість дитині самостійно діставати фігурки з коробки для повторення гри.
  • Інтерактивні іграшки з кнопками, клавішами, важелями. Звичайно, це не найнеобхідніша іграшка за умови, що ви багато уваги приділяєте розвитку дрібної моторики малюка - граєте з крупами і водою, регулярно робите пальчиковую гімнастику і т.д. Але малюки люблять ці іграшки, тому ніякої шкоди від 2-3-х іграшок з кнопками не буде. Тільки не треба намагатися купити іграшку, як я їх називаю «100 в 1», які навчають і голосам тварин, і алфавітом, і цифрам, і квітам, і формам, і як говорити «Привіт» на 5 мовах і т.п. Нехай це краще будуть 1-2 функції, але відповідають віку дитини, тоді іграшка буде для нього дійсно цікавою і корисною. До речі, до цієї ж категорії відноситься іграшка з бездоганною репутацією - дзига.
  • Пупс і аксесуари для нього. І хлопчикам, і дівчаткам рекомендую придбати самого звичайного пупса - з рухомими ручками і ніжками, без волосся, з матеріалу, що миється. Для зазначеного віку можна обмежитися комплектом одягу і ліжечком (яку з успіхом замінює відповідним чином задекорована коробка з-під взуття), в яку малюк буде вчитися укладати свою «лялю».
  • Ляльки-бибабо. Ляльки на рукавичках буквально заворожують малюків, і для цього потрібно зовсім небагато ваших акторських здібностей. У продажу є як окремі персонажі, так і цілі набори героїв казок - вибирайте на свій смак і гаманець. Від себе додам, що зшити або зв'язати таку ляльку не складає великих труднощів.

У цьому ж віці доречно запропонувати дитині перші справжні книги - не книжки-іграшки-брязкальця-пищалки, а саме книги для читання. Рекомендації по вибору книг ви знайдете в статті « Книги від народження до року «

Іграшки для дитини до року: 9-12 місяців

Необхідні іграшки від народження до року: 9-12 місяців

Ігри малюка з кубиками, конструктором, пірамідкою, матрьошками стають все більш різноманітними і цікавими, а ми з вами пропонуємо йому нові розвиваючі іграшки, які дозволять малюкові розвивати нові навички та вміння.

Нещодавно стали мамою малюка?

  • Пірамідка. для перших ігор з пірамідкою підійде варіант з великими, істотно відрізняються один від одного за розміром кільцями і розширюється донизу підставою - таку пірамідку просто неможливо зібрати неправильно, і вам буде легше пояснити принцип дії малюкові. Надалі можна буде придбати ще 1-2 пірамідки іншого розміру і з інших матеріалів.
  • Мозаїка. Купуємо для малюка першу настільну або, краще, підлогову мозаїку з великими елементами. Вчимо викладати доріжку, гусеничку, квіточку і інші прості елементи.
  • Іграшки-каталки. Актуальними для плазунів і початківців ходити дітей. Придбайте пару примірників на паличці, щоб котити перед собою, і на мотузочці, щоб тягнути за собою. Вдалим придбанням буде машинка-каталка, яку малюк може штовхати перед собою за ручку або сісти на неї і кататися, відштовхуючись ногами - ми до сих пір (з 9 міс. До 2,5 років) із задоволенням використовуємо цю машину.
  • Набір посудкі і іграшкових продуктів. Прийшов час урізноманітнити ваші ігри з пупсом (до речі, йому для компанії можна придбати ще 1-2 лялечки) - стане в нагоді набір посуду (рекомендую хоча б частково використовувати справжню посуд - наприклад, пластикові чашечки, миски, контейнери з кришками, обробну дошку, дерев'яні та силіконові лопатки, ситечко і т.п.) і продуктів для гри «в кухаря». При покупці зверніть увагу на відповідність іграшкових продуктів справжнім за кольором, формою, співвідношенням розмірів. Можна зробити продукти для гри самостійно, наприклад, зшити з фетру, зваляти з вовни або зв'язати гачком. В цієї статті ви знайдете добірку ігор з іграшковим продуктами.

Ось такий список іграшок для дитини до року у мене вийшов. Не беруся стверджувати, що він є вичерпним для всіх або що всі його пункти обов'язкові до виконання, але особисто мені він здається таким. Зауважу, що я не згадувала тут про книгах , музичних дисках і інструментах , матеріалах для творчості і спортивний інвентар , Оскільки на цю тему є окремі публікації у відповідних рубриках. Також в списку не згадуються багато іграшок, які можна зробити своїми руками - про це теж є ряд публікацій .

Запрошую досвідчених і майбутніх мам обговорити мій список в коментарях. Які пункти ви б додали в список для своєї дитини? Які і чому вважаєте зайвими?

Матеріал був для вас корисним? Поділіться з вашими знайомими мамами, натиснувши на кнопочки соціальних мереж в кінці статті.

Читайте інші статті про розвиток дитини по місяцях

Читайте інші статті про розвиток дитини по місяцях

Нещодавно стали мамою малюка?

Вам буде цікаво:

Нещодавно стали мамою малюка?
Які пункти ви б додали в список для своєї дитини?
Які і чому вважаєте зайвими?
Матеріал був для вас корисним?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com