рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як визначити вівчарку

Кожен, хто цікавиться собаками і має загальне уявлення про їх породах, зазвичай прекрасно знає, як виглядає німецька вівчарка. Однак далеко не всі знають, що саме з цією породою собак має найбільшу схожість більшість безпородних собак. Тому бажаючи завести в своєму будинку цю породу, майбутньому господарю так важливо точно знати, як визначити німецьку вівчарку.

Перш за все, потрібно розуміти, що чим менше вік собаки, тим сильніше ускладнюється то, як відрізнити цуценя вівчарки від дворняги. Адже у маленького цуценя ще не остаточно сформована зовнішність і основні ознаки породи. Однак володіючи знаннями і спостережливістю, зробити це при бажанні зможе і непрофесіонал.

Важливо лише бачити деякі риси, точно вказують на приналежність собаки до породи.

Отже, господареві важливо знати, що цуценята в самому юному віці виглядають досить незграбними і навіть безглуздими. Ближче до двомісячного віку цуценята справжньою німецької вівчарки починають дуже активно рости. Змінюються буквально на очах. Тіло їх стає куди більш гармонійним. Це перша ознака породи, тому як дворняжки так швидко не ростуть і вага не набирають.

В тому як зовні виглядає породиста вівчарка теж є кілька загальних характеристик.

Голова собаки не повинна бути надто легка, маленька або грубо окреслена. У породистої вівчарки вона з дитинства помірна за своєю формою і розмірами. Лоб повинен бути трохи опуклим і нешироким. Перехід від нього до мордочці цуценя спочатку слабо виражений. Сама морда цуценя не повинна бути загостреною поки він маленький. Мочка носа породистого щеняти досить велика і завжди чорна. Дворняжки явно відрізняються тим, що у них завжди дуже чітка лобова борозна.

Частим, але не обов'язково, показником породи є п'ять чорних родимок, що знаходяться біля куточків рота собаки. Якщо вони є, вони завжди добре помітні.

Очі у вівчарки темні (найчастіше - темно-карі), чисті і мигдалеподібні. У цуценят до 2 місяців колір їх димчасто-блакитний. Не рекомендується брати світлоокий або різні очі вівчарок. У дворняжок очі зазвичай більш опуклі і округлі. Погляд вівчарки завжди допитливий і зосереджений.

Варто заглянути цуценяті в пащу. У нього обов'язково повинен бути ножицеподібний прикус. Зазори між різцями у цуценяти не повинні бути більше 1-2 мм. Слід також відразу перевірити чи немає у малюка зрощених або здвоєних зубів.

Заодно це буде і відмінною можливістю того, як можна визначити вік німецької вівчарки - подивившись на зуби собаки, ви зможете хоча б приблизно зрозуміти скільки їй.

У цуценят до 3 місяців зубки маленькі і гострі. Якщо зубів у цуценяти бракує, він явно знаходиться у віці від 3 і до 7 місяців, коли зуби у собак якраз змінюються. Якщо зуби у собаки великі, білі і не стёсанние - скоріше за все вона ще молода і змінювалися вони у неї відносно недавно, тобто собаці від 7 місяців і до 3 років. Якщо ж зубки мають жовтий наліт - собака вже доросла, віком старше 3 років. Також у собак старше 3 років зазвичай вже помітно стерті різці (передні зуби).

Що часто бентежить недосвідчених власників-новачків, так це довгі «лопушачьі» вуха цуценят Що часто бентежить недосвідчених власників-новачків, так це довгі «лопушачьі» вуха цуценят. Насправді ж, в цьому немає нічого страшного і у породистих цуценят вони з віком «встануть». У дворняжок вуха зазвичай середніх розмірів і зазвичай завжди залишаються висячими.

У породистого собаки з дитинства дуже масивна і розвинена груди. У дворняг вона завжди більш «бочкообразная». Корпус у породистого щеняти завжди подовжений, спина пряма, а шия довга і міцна. Ставний породисте цуценя вівчарки має коротку спину і поперек, широкими є плечовий пояс і стегна.

Багатьом досвідченим кінологів найпростіше визначити вівчарку за формою лап - у породистих собак вони «аристократичним» подовженої форми, великі й рівні. Лапи юних цуценят міцні і товстенькі. На них не повинно бути прибулих пальців.

Слід поспостерігати і за близькістю лап щеняти до землі під час руху - і передні і задні лапи щеняти повинні знаходитися досить близько до поверхні.

Хвіст породистої вівчарки опущений і за формою нагадує лезо шаблі. У дворняжок хвіст зазвичай закручується в кільце над спиною.

Що ж стосується того, як виглядають цуценята німецької вівчарки зовні і по забарвленню, то визначити породу по цьому пункту досить складно - в дитинстві цуценята німецьких вівчарок зазвичай все чорні або чорно-підпалі (залежить від забарвлення батьків). У маленьких цуценят на шерсті часто буває ніби «сивина» або світлий підпушок. Це не означає безпородних. Така шерсть йде з першої ж линянням. Однак чітких білих плям у собаки бути не повинно.

Їх пізнавальна «маска» на морді і остаточний забарвлення формуються у віці більш зрілому. Дворняжки ж часто мають на грудях світлі плями, які з дорослішанням собаки не сходять.

У породистих вівчарок шерсть жестковатая, однак, разом з тим, дуже приємна на дотик. У дворняжок шерсть часто буває значно м'якше і навіть шовковистою.

Шкіра вівчарки дуже еластична - вона не утворює складок або відвисання.

Також доброю ознакою того, як визначити цуценя німецької вівчарки є дресирування собаки - приступати до неї можна вже з 2-місячного віку. Породисте цуценя дуже легко піддається дресируванню. Після кількох повторів він запам'ятовує команди і з легкістю їх виконує. Дворнягам запам'ятовування команд дається важко і небажанням.

Майбутнім господарям собаки слід розуміти, що щеня не завжди відразу виглядає як зменшена копія дорослої собаки Майбутнім господарям собаки слід розуміти, що щеня не завжди відразу виглядає як зменшена копія дорослої собаки. Багато риси і ознаки породи виявляються значно пізніше, коли собака вже підросла і сформувалась.

Наприклад, цуценята кавказців далеко не завжди виглядають так, як виглядає доросла кавказька вівчарка. У дитинстві вони зазвичай здаються дрібними, занадто пухнастими і круглими, анітрохи не агресивними і надто грайливими. Тому перед покупкою господарям слід ознайомитися з тим, як визначити цуценя кавказької вівчарки породистої.

Ну і, крім того, слід чітко розуміти для чого ви заводите тварина - якщо для виставок і конкурсів, тоді звичайно відбирати цуценя слід дуже ретельно і уважно, вивчивши всі належні документи. Якщо ж для душі, спорту або охорони - головним буде те, як ви будете доглядати за собакою, як дресирувати або виховувати і скільки уваги їй приділяти. Саме це допоможе сформувати з будь-якого собаки відданого і вірного друга і захисника.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com