рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як вибрати банківську картку для подорожі: теорія

Для початківця мандрівника всі ці «Visa» від десятків банків, «Ембосування карта», «дебетная з овердрафтом», «CVV-код» - справжня абракадабра. З ходу і не розберешся, що ж вибрати ... Ми спробували звести воєдино найважливіші факти, якими варто керуватися при виборі карти для подорожей. Особливо актуальним стане питання з картою після 1 серпня, коли в Білорусі буде припинено продаж дорожніх чеків і отримати візу в посольствах багатьох стане складніше. Для початківця мандрівника всі ці «Visa» від десятків банків, «Ембосування карта», «дебетная з овердрафтом», «CVV-код» - справжня абракадабра

В якому банку зробити картку для подорожей?

Тут ми пропонуємо кілька критеріїв:

1. Банк, найбільш зручний для вас, - за місцем розташування, наявності широкої мережі банкоматів, попереднього співпраці.

2. Вартість обслуговування карти - в різних банках вона може відрізнятися в рази. Вивчіть інформацію на сайті банку, якщо ж її немає - зателефонуйте в call-центр (якщо вам лінь, не турбуйтеся - ми зробимо це за вас в рамках наступної статті про картки).

3. Бонуси, знижки, унікальні сервіси, «плюшки» від партнерів банку, акції, які супроводжують замовлення карти. Якщо в якості бонусу вам пропонують в комплекті ще одну карту - погоджуйтеся. Чому потрібно сказати «так», ви дізнаєтеся в кінці статті. Дивіться карти на «кобрендингова», але про цю характеристиці також поговоримо трохи нижче.

Наступний критерій вибору - мета, з якою ви збираєтеся обзавестися картою. Якщо ви маєте намір зробити самостійну подорож, то вам знадобиться карта, за допомогою якої можна через інтернет забронювати готель і квиток на транспорт . Класифікація карт, якщо дивитися по зростанню, виглядає так: Electron, Classic, Gold, Platinum, World і преміальний сегмент. Але в преміальний сегмент ми не «підемо» - ми туристи скромні, нам чужого не треба. Забронювати готель і купити квиток можна за допомогою карти, класом не нижче Classic, а нижче - це Electron і Maestro, за допомогою яких не вийде купити квиток на літак або орендувати авто через Інтернет. Банк не може дати гарантію, що за допомогою Electron ви зможете оплатити товари і послуги в інтернеті - не всі портали працюють з цим класом карт. Забронювати - так, оплатити або внести хоча б передоплату - не завжди. Такі карти належать до економ-класу і їх плюс хіба що в дешевизні обслуговування, але за кордоном з їх допомогою ви зможете тільки зняти готівку або розрахуватися в магазині, та й то не скрізь.

Якщо ж ви любите «похизуватися» статусом і при цьому хочете отримати більш широкий функціонал картки, то варто звернути увагу на карти Gold і Platinum - картки преміум-класу. Вони дорожчі у використанні, але, як правило, мають більш широким набором функцій, привабливою бонусною програмою. Ну, і в тій же матінці-Європі на вас будуть дивитися з більшою повагою. У нас отримати таку карту дещо простіше, ніж нашим європейським сусідам, яким потрібно ще підтвердити свій фінансовий статус.

У нас отримати таку карту дещо простіше, ніж нашим європейським сусідам, яким потрібно ще підтвердити свій фінансовий статус

В якій валюті відкривати картрахунок?

Білоруські банки пропонують на вибір три валюти - білоруські рублі, євро або долари. Перший варіант можна назвати невдалим через втрати на конверсії під час розрахунків за кордоном. Адже розплачуватися ви будете в місцевій валюті, для чого білоруські рублі на картці в неї ж і будуть конвертуватися. Причому, як правило, не за найвигіднішим курсом. Тому для поїздок до Європи стоїть відкрити картку в євро, в Америку - в доларах.

Але якщо ви дуже ненаситний мандрівник і ваші «загарбницькі» плани поширюються більш ніж на один континент, вам на допомогу прийде мультивалютна картка, до якої прив'язуються відразу три рахунки в трьох валютах - один з них буде основним. І поповнювати ви можете той, валюта якого є основною в країні вашого призначення. У Білорусі поки тільки два банки емітують подібні картки - Парітетбанк і Франсабанк.

З плюсів: при наявності трьох рахунків потрібно платити за користування однією картою, один пін-код, ну, і менше місця і плутанини в гаманці. До того ж Парітетбанк в якості однієї з валют пропонує російські рублі.

Мінуси: комісія при знятті готівки в банкоматах інших банків в Білорусі і за кордоном.

До слова, зняття готівки в банкоматах інших банків завжди супроводжується комісією. Її розмір уточніть заздалегідь в своєму банку. До того ж, комісію може взяти і банк, в банкоматі якого ви знімаєте гроші. Особливо «відрізняється» в цьому плані Таїланд . Але, як правило, розмір комісії виводиться на екран банкомату до підтвердження зняття готівки.

Яку міжнародну платіжну систему вибрати - Visa або MasterCard?

Яку міжнародну платіжну систему вибрати - Visa або MasterCard

Раніше було прийнято в США їхати з Visa, оскільки в основі всіх операцій лежить долар, а до Європи - з MasterCard, оскільки в цій системі розрахунки ведуться в євро. Однак сьогодні на обох континентах добре представлені обидві системи. Все ж оптимальним рішенням для більшості країн світу вважається MasterCard.

Картки з чіпом або без?

Тут відповідь однозначна - з чіпом! Картка з чипом - це додаткова гарантія безпеки, оскільки скопіювати чіп практично неможливо, на відміну від магнітної смуги. До того ж у багатьох країнах намагаються відмовлятися від роботи з картами без чипа. Якщо порушувати питання безпеки розрахунків з пластикових карт, то варто згадати технологію 3D Secure, що дозволяє убезпечити ваші платежі в інтернеті на 100% завдяки введенню одноразового пароля, висланого на ваш телефонний номер. Першим таку систему в Білорусі запровадив «Бєлгазпромбанку».

Яку карту вибрати для подорожі: дебетову або кредитну?

З приводу вибору кожної з карт можна привести як позитивні аргументи, так і негативні.

Дебетова карта. Таку карту простіше отримати - потрібно всього лише заяву та пред'явлення паспорта. Поповнювати її можна в будь-який час будь-якою сумою. Дебетова карта дозволяє вам оплачувати покупки та знімати гроші в банкоматах в межах залишку коштів на рахунку. Правда, можна оформити карту з овердрафтом - певної кредитної сумою, в межах якої банк дозволить вам «увійти в мінус». Цей «мінус» вам потім потрібно буде «відшкодувати» до позитивного балансу на карті. Комісія за зняття готівки з дебетової картки стягується тільки в тому випадку, якщо ви скористалися банкоматом іншого банку.

Кредитна карта. Щоб отримати таку карту, потрібно надати довідку про доходи, щоб банк був упевнений - в разі зняття готівки ви зможете їх повернути з покладатися відсотками. Вибирайте карту з прийнятною кредитною ставкою. Пам'ятайте, що по кредитних картах існує так званий грейс-період - термін, який банк «дарує» вам на дострокове погашення боргу. Якщо ви укладетеся - відсотки по кредиту з вас не візьмуть. Якщо немає - будьте готові розщедритися. Якісь банки дають «фору» в місяць, деякі ж обмежують двома тижнями. Однак зняття готівки в банкоматі - будь-якого банку, навіть свого - буде обкладатися комісією від 3 до 5%.

До плюсів кредитної картки, крім додаткового запасу грошей, відносять той факт, що при заморожуванні суми на рахунку блокуються гроші банку. Причому відсотки на них не набігають, оскільки фактичного зняття готівки не відбулося. Але! У рідкісних випадках платіж може пройти як зняття готівки - і тоді вам доведеться вже «влазити в борги».

Ще один варіант карти, яка дозволить ще й отримати відсоток зверху суми, що зберігається на ній, - ощадна карта. Правда, на валютні карти пропонується не найвищий відсоток, та й сума на картці повинна бути значною. Наприклад, «Беларусбанк» пропонує 0,5% річних при сумі на карті Visa Electron стандарту EMV до $ 1000.. Так, ви правильно помітили, це, до того ж, і Electron - не найзручніший клас карти для туриста.

Важливо! Якщо ви часто подорожуєте і вважаєте за краще користуватися послугами перевірених компаній або зовсім є постійним клієнтом будь-яких з них, зверніть увагу не так звані кобрендингові карти. Такі карти дозволяють накопичувати бали за розрахунки і використовувати їх для бонусів або знижок в компаніях-партнерах. Наприклад, з 2011 року можна скористатися кобрендинговій картою Visa Belavia від БПС-Ощадбанку , Накопичуючи бонусні бали з кожною покупкою, які потім можна обміняти на преміальний квиток на рейси компанії «Белавіа» .

Ембосовані карта: а чи є сенс?

Скоріше так ніж ні. Технологія ембосування - це нанесення «опуклого», об'ємного шрифту на карту, номера, дати використання і імені та прізвища власника. Такі карти не вимагають терміналу, з них спеціальним пристроєм під назвою «імпринтер» робиться «сліп», який потім з підписаним вами чеком відправляється в банк. Ця схема використовується там, де немає можливості встановити термінал. А це, частіше за все, фірми прокату авто, готелі, невеликі туристичні організації. Вважається, що ембосовані карти важче підробити.

Ну, а тепер про те, чому варто погодитися на другу, бонусну карту. Або навіть окремо замовити другу, якщо бонусна в вашому договорі не передбачена. З двох карт повинна бути одна «активна», на якій будуть лежати кошти, необхідні на три-чотири дні подорожі, на розрахунки в кафе, готелі, зняття готівки в банкоматі. А друга «пасивна», на якій, власне, і повинні знаходитися всі інші засоби. Друга карта повинна бути тільки у вас, розраховуватися їй ніде не варто. При необхідності ви завжди зможете перевести кошти з «пасивної» на «активну». При крадіжці, шахрайстві або втрати «активної» карти «пасивна» дозволить зберегти більшу частину грошей і не виявитися в безвихідній ситуації в чужій країні.

При крадіжці, шахрайстві або втрати «активної» карти «пасивна» дозволить зберегти більшу частину грошей і не виявитися в безвихідній ситуації в чужій країні

Які ще потрібно задати питання при виборі картки для подорожей?

У скільки обійдеться обслуговування карти?

Які тарифи на зняття грошей за кордоном?

Скільки коштує відновити карту при втраті? Тарифи на відновлення краще вивчити заздалегідь. Якщо ви постійно щось втрачаєте, замовляйте карту з більш дорогим обслуговуванням, але безкоштовним відновленням.

У наступному матеріалі ми застосуємо теорію на практиці і постараємося з майже трьох десятків пропозицій білоруських банків вибрати свою, наближену до ідеалу, карту для подорожей. А ще ви дізнаєтеся, які заходи потрібно вжити перед поїздкою за межі рідної країни, щоб там, за межами, не потрапити в халепу, залишившись без доступу до власних фінансових коштів ... Загалом, буде корисно! Залишайтеся з нами!

В якому банку зробити картку для подорожей?
В якій валюті відкривати картрахунок?
Яку міжнародну платіжну систему вибрати - Visa або MasterCard?
Картки з чіпом або без?
Яку карту вибрати для подорожі: дебетову або кредитну?
Ембосовані карта: а чи є сенс?
Які ще потрібно задати питання при виборі картки для подорожей?
У скільки обійдеться обслуговування карти?
Які тарифи на зняття грошей за кордоном?
Скільки коштує відновити карту при втраті?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com