рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Виробництво паперу, як робиться папір

  1. Як робили папір в давнину
  2. виготовлення паперу
  3. якість паперу
  4. види паперу
  5. З чого зроблена папір

Папір використовується в багатьох сферах діяльності людини. Це і різноманітна упаковка, шпалери, туалетний папір , Афіші та календарі. Але найбільшу роль зіграла папір в становленні книги, як джерела поширення знань. Розповімо все про папір, що повинен знати будь-який грамотний чоловік. Приступаємо.

У статті розглянемо виробництво паперу, і як робиться папір на сучасних виробництвах. Але для початку коротко поглянемо, як робили папір в давнину.

Як робили папір в давнину Папір використовується в багатьох сферах діяльності людини

Стародавні люди свої перші написи залишали на скелях, кістках тварин, глиняних і воскових табличках, пергаменті. Але все методи фіксації інформації мали недоліки, через свою вагу, габаритів або вартості. Створення паперу було справою складним.

Прообразом паперу можна назвати папірус, який багато століть виготовляли стародавні єгиптяни. Вони витягли серцевину рослини папірус, намочують, і потім накладали один шар на інший так, щоб вони лежали перпендикулярно.

Потім цей папір витримувався під пресом, що давало можливість отримати міцний і досить твердий матеріал.

виготовлення паперу

Напевно, ви вже знаєте, що папір, як правило, роблять з дерева. Тому розглянемо, як з дерева роблять папір.

Найчастіше для виготовлення паперу використовують целюлозу, яку отримують з деревини ялини, сосни, берези, хвої, каштана і ін ..

На паперовій фабриці стовбури дерев обдирають від кори, розмелюють і дають набрякнути в воді. На цьому етапі відсоток води становить 95% і 5 відсотків деревної маси.

Завдання цього етапу - подрібнити деревину до фібрил - дрібних волокон. Дерево певний час вариться в спеціальних розчинах, які складаються з розчину кислот. Вони повинні не тільки подрібнити тріски, але і відбілити деревну масу.

Від цієї операції в значній мірі залежить, який сорт паперу отримаємо. Після подрібнення, потрібно очистити масу від непотрібних домішок, і додати в неї речовини, що пов'язують і наповнювачі. Для цієї мети використовуються органічні та неорганічні речовини, різні оксиди.

Їх завдання - зв'язати речовина в рівномірну масу, в'язку масу.

Після цього, на спеціальних поточних лініях, отриману масу формують у полотно паперу. Зокрема, масу виливають на сітчасту поверхню, де формується полотно паперу.

Далі, воно покривається поруч речовин - в залежності від виду паперу. Наприклад, для отримання крейдованого паперу, він покривається з однієї або двох сторін пігментно-клейовим розчином, який додасть виробу більш гладкість і білизну. Цей процес складається з декількох етапів, щоб збільшити міцність адгезії шару паперового полотна.

Також, на поверхню паперу може наноситися проклейка. Це речовина, яка збільшує стійкість паперу до рідини, в тому числі води, клею або фарби.

Далі папір проходить через важкі циліндри (каландри), які збільшують рівність і гладкість паперу і папір просушується. Потрібно сказати, що готова папір має вологість близько 7%. Якщо буде більший відсоток вологості, то матеріал стане менш міцним, якщо вологи буде менше, то папір буде крихкою.

Картон виготовляють подібним методом, тільки товщина його більше. Картоном вважають папір, який важче, по 250 грам / м2.

Готову папір в папероробної машині намотують в рулони, і направляють в друкарню. У них папір намотана в рулони і ріжеться на окремі листи, і надходить в друкований цех.

якість паперу

Якість паперу контролюється за багатьма показниками. Це і білизна, товщина, маса, гладкість, проклейка, міцність на розрив і стиснення, непрозорість. Розглянемо деякі докладніше.

Товщина паперу впливає на товщину книжкового блоку. У деяких видах друку (глибокий), важливо, щоб різниця товщини листа не була великою.

Пористість паперу. Чим більше - тим краще закріплюється фарба на відбитку. Але зате відбиток виходить менш насиченим.

Непрозорість. У більшості випадків папір повинна бути непрозорою, інакше на лицьову сторону буде пробиватися зображення з обороту.

Гладкість. Гладка папір дає можливість відтворити на ній дрібні елементи зображення. Крім цього, матеріал з гладкою поверхнею дозволяє забезпечити хороший контакт з друкарською формою.

Міцність паперу. Особливо важливо для пакувального паперу. Але і потрібна для інших видів, адже дає можливість друкувати на ньому високошвидкісними друкованими машинами.

Міцність поверхні до стирання. Друковані фарби мають гарну в'язкість, і можуть під час процесу друкування вискубувати волокна з поверхні. Це негативно впливає на швидкість процесу, адже доводиться часто очищати форму.

Поглинання. Чим більше цей показник, тим швидше закріплюються фарби на відбитку.

Поверхнева проклейка. Надає міцність поверхневого шару, що зменшує кількість пилу під час друку і стійкість до води і клею.

види паперу

Залежно від призначення, склад паперу і спосіб його виготовлення може відрізнятися.

Пакувальна. Для цього паперу характерні невисокі вимоги до кольору або гладкості, але вона повинна бути міцною і стійкою до умов навколишнього середовища.

Офсетний. Має широкий спектр застосування. Дуже часто використовують для друку книг та виготовлення зошитів, бланків. Повинна бути стійкою до вологи, оскільки офсетний спосіб друку пов'язаний із застосуванням зволожуючого розчину.

Газетна. На ній часто друкують газети. Має підвищену швидкість вбирання фарби, це зручно, коли потрібно друкувати на високошвидкісних друкованих машинах.

малювання . Має підвищену гладкість і білизну. Використовується для друку високоякісних видань з великою кількістю зображень, каталогів, листівок і т.д.

Картон. Це папір, важче ніж 250 грам / м2. Застосовується для виготовлення твердих обкладинок книг, різних карток.

Целюльозная. Дуже якісний папір, яка практично на 100 відсотків складається з целюлози, застосовується для виготовлення грошових знаків і цінних паперів.

З чого зроблена папір

вирубка лісу

Після рубки дерев великими тягачами і залізничним транспортом направляється на бумагоделательние комбінати. Тут колоди розрізають на менші частини, і надходять у виробничі лінії, де подрібнюється на друзки.

Ми розглянули, як роблять папір з дерева, і ви побачили, наскільки важливо здавати макулатуру, і використовувати її повторно у виробництві, а також ганчірки. Крім цього, важливо на місці зрубаного дерева садити нове.

Виробництво паперу вимагає великої кількості дерев, тому воно поширене в тих країнах, які мають великі масиви дерев: Фінляндія, Росія, Канада.
Тепер ви знаєте, як робиться папір.

PS Як робиться папір відео:

укр

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com