рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Наждачний папір для дерева: відео-інструкція по монтажу своїми руками, який наждачкою шліфувати, фото і ціна

  1. Загальні відомості
  2. види наждачки
  3. види абразиву
  4. технологія нанесення
  5. зернистість
  6. маркування
  7. водостійкість
  8. висновок

Всі фото зі статті

Наждачка по дереву є незамінним інструментом для обробки деревини, який відомий людству дуже давно. В даний час на ринку представлений великий її асортимент, що може ускладнити вибір новачкові.

У даній статті ми ознайомимося з існуючими видами наждачного паперу і її класифікацією.

Всі фото зі статті   Наждачка по дереву є незамінним інструментом для обробки деревини, який відомий людству дуже давно

Обробка дерева наждачним папером

Загальні відомості

Наждачний папір вперше з'явилася в Китаї ще в 13-му столітті. В ті часи її виготовляли з піску насіння, черепашок та природного клею. Правда, технологія її виробництва отримала подальший розвиток тільки в дев'ятнадцятому столітті в Англії завдяки винахіднику Джону Оукею.

Він придумав використовувати для виробництва наждачного паперу мелене скло. В результаті наждачку стали використовувати для вологого шліфування, а також полірування ножів. В даний час з'явилося безліч варіантів шкурки, яка різниться маркуванням зернистості і деякими іншими параметрами.

Електрокорундовая наждачка

види наждачки

Отже, сучасна наждачка для дерева розрізняється за такими ознаками:

  • абразиву;
  • призначенням;
  • Способом нанесення абразиву;
  • зернистості;
  • Місця виготовлення, так як від цього залежать деякі її експлуатаційні якості;
  • Водостійкості.

Нижче детальніше ознайомимося з усіма її видами.

Нижче детальніше ознайомимося з усіма її видами

Гранатова наждачка

види абразиву

Натуральний наждак є результатом змішання магнетиту з корундом. Однак, в сучасних умовах ці матеріали практично не застосовуються. Найбільш же поширеними є такі види абразивів:

Тип абразивний Особливості Електрокорундовий Найбільш жорсткий вид шкурки, який має відмінну продуктивність різання, а також стійкістю до тиску. Даний абразив отримують шляхом відновної плавки в шихті. Карбід кремнію Є дуже гострі, але в той же час тендітні крупинки, які кришаться під тиском. Отримують даний абразив зі сплаву графіту і кремнезему.

Таку шкурку частіше використовують для обробки металу і пластика.

Гранатовий Досить крихкий абразив, але при цьому дозволяє отримати ідеально гладку поверхню. Тому часто застосовується для обробки дерева. Алмазний Є найбільш твердим і довговічним типом абразиву, але в той же час і ціна його дуже висока. Тому дана наждачний папір не застосовується для обробки дерева.

Зверніть увагу! У продажу можна знайти наждачний папір в рулонах або нарізаних листів. Крім того, існує шкурка на липучці, що дозволяє кріпити її до держателю, для більш зручної роботи своїми руками.

Крім того, існує шкурка на липучці, що дозволяє кріпити її до держателю, для більш зручної роботи своїми руками

Карбід-кремнієва шкурка

технологія нанесення

Деякі експлуатаційні властивості шкурки залежать від методу нанесення абразиву.

В даний час на виробництвах найчастіше використовують такі методи:

  • - під дією сил земного тяжіння частинки в хаотичному порядку наносяться на полотно.
  • - негативно заряджені частинки в електростатичному полі притягуються до клейовий основі. Особливість даного методу полягає в тому, що наждачний шар виходить дуже гострим.
  • - матеріал, який відрізняється більшою міцністю, ніж абразив, служить сполучною між полотном і наждаковим шаром.
  • - нерідко останні мають протівогрязевие і антистатичні добавки, які збільшують довговічність шкурки.

Зверніть увагу! Для матування поверхонь використовується спеціальна особлива волокниста шкурка, яка представляє собою нетканий матеріал, виконаний з сітки і просочений абразивом і смолами.

Для матування поверхонь використовується спеціальна особлива волокниста шкурка, яка представляє собою нетканий матеріал, виконаний з сітки і просочений абразивом і смолами

На фото - грубозерниста наждачка

зернистість

За щільністю розташування зерен на квадратний дюйм або, простіше кажучи, по зернистості наждачний папір різниться на наступні типи:

Зернистість Область застосування 40-60 Далеко розташовані один від одного великі зерна. Така шкурка застосовується при виконанні чорнових робіт. 80-120 Використовується для видалення незначних нерівностей. Тому таку наждачку ще називають згладжує. 150-180 Застосовується для фінішної обробки. 220-240 Використовується для затирання перед фарбуванням. 280-320 Дуже добре підходить для видалення міток перед фарбуванням. 360-600 Застосовується для шліфування.

Таким чином, вибираючи який наждачкою шліфувати дерево, слід орієнтуватися на тип обробки. Однак, в будь-якому випадку, дрібна шкурка для обробки дерева не використовується, так як вона швидко забивається.

Однак, в будь-якому випадку, дрібна шкурка для обробки дерева не використовується, так як вона швидко забивається

Наждачка з дрібним напиленням

маркування

Маркування залежить від того, в якій країні зроблена наждачний папір, так як в кожній країні є своя системоутворююча основа.

Виділяють наступні закордонні групи:

  • Японія;
  • США;
  • Канада;
  • Китай.

Крім того існує загальноприйнятий стандарт FEPA, який відповідає російському стандарту. Дана система заснована на позначенні кількості зерен, яких може бути від 12 до 5000. Чим більше зерен, тим менше зернистої є шкурка.

Наприклад, шкурка Р22 / 24/36 призначена для чорнової обробки, так як містить великі зерна, а наждачний папір по дереву марки Р240 / 280 застосовується для шліфування дерев'яних поверхонь . Шкурка марки Р2000 Рос / 2500 використовується для полірування лакофарбових покриттів.

водостійка шкурка

водостійкість

Ще одним важливим параметром шкурки є водостійкість. Слід зазначити, що стійка до вологи наждачний папір часто використовується для деревообробки в промислових умовах, зокрема, для виготовлення меблів.

Цей витратний матеріал також відрізняється підвищеною еластичністю завдяки використанню тканинної основи і особливих смол. Фахівці рекомендують перед його застосуванням деякий час вимочити в воді. Однак, слід враховувати, що інструкція по використанню наждачного паперу багато в чому залежить від типу виконуваної операції.

У продаж водостійка шкурка надходить зернистістю в межах Р80 - Р2000. Тобто її можна використовувати на всіх етапах обробки поверхні.

Ось, мабуть, і всі основні види наждачного паперу, ознайомившись з якими можна підібрати найбільш підходящу шкурку для виконання тих чи інших видів робіт по дереву.

висновок

для обробки дерев'яних поверхонь підходять далеко не всі типи наждачного паперу, зокрема не застосовується дрібнозернистий шкурка, за винятком обробки лакофарбових покриттів. Найбільш же ходової є наждачка Р240-280 з гранатовим абразивом.

Ознайомитися з додатковою корисною інформацією з означеної теми можна з відео в цій статті.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com