рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як видалити запис, зроблений кульковою ручкою

З тих самих пір, як вперше в 40-х роках 20-го століття світ побачило винахід братів Біро під назвою «кулькова ручка», людство перестали хвилювати чорнильні плями, але зате з'явилася нова проблема: як видалити напис, помилково зроблену «кулькою»? Сьогодні виготовлення кулькових ручок досить поширене, тому проблема дійсно актуальна.

Складність в тому, що в складі чорнила використовуються барвники, стійкі до більшості лугів і кислот. І все ж, завдання можна вирішити. Якщо постраждала кожна вологостійка поверхня, сліди легко віддаляються за допомогою вологої ганчірки і миючих засобів. Одяг можна випрати, а що робити, якщо прибрати неугодну напис потрібно з паперу? Виявляється, і тут людський геній знайшов рішення, і не одне.

Найпростіший спосіб - це використання спеціального гумки з абразивними елементами. Він акуратно видалить верхній тонкий шар, а заодно і наявні на ньому сліди від кулькової ручки. Щоб повернути папері колишній вигляд, просто відполіруйте її власним нігтем. Якщо гумки під рукою не виявилося, скористайтеся гострим лезом, і акуратно зріжте їм напис.

Більш складний спосіб: візьміть трохи відбілювача «Білизна», і тонким пензликом нанесіть на непотрібну запис. Хлорка поступово «виїсть» чорнило.

На жаль, всі вищеописані засоби можуть застосовуватися лише в разі щільного паперу або картону і дають хороший результат, якщо слід від кулькової ручки не дуже яскравий. Тонкий папір подібних маніпуляцій не витримає. Але не впадаємо у відчай: згадуємо шкільний курс хімії і приступаємо до справи. Нам належить виконати наступну послідовність дій:

• Приготувати розчин: в чайну ложку оцтової есенції додати кілька кристалів марганцівки до отримання рідини темно-фіолетового кольору.

• Підкласти під листок з написом чистий папір.

• Взяти тонку кисть, вмочити в розчин і нанести на чорнило. Повторити процедуру кілька разів. Чорнило поступово бліднуть і зникають.

• Час, що залишився на папері темна пляма видаляється перекисом водню.

• А тепер пропрасуйте аркуш паперу гарячою праскою.

Можна спробувати інший склад: на півсклянки води за 10 грам щавлевої і лимонної кислоти. Рідина наноситься кілька разів, після того, як слід від «кульки» зникне, просто протріть поверхню аркуша ваткою, змоченою у чистій воді, просушіть і пропрасуйте.

Якщо на дворі літо і є запас часу, доручіть роботу по виведенню написи сонця: покладіть лист на підвіконня, закривши весь інший текст. Чорнило поступово вигорить, а залишився бляклий слід легко віддалиться будь-яким з описаних способів. І будьте в наступний раз уважні, беручи в руки кулькову ручку!

джерело: http://uson.com.ua/catalog/plastikovye_ruchki_proizvodstvo_kitay/

Одяг можна випрати, а що робити, якщо прибрати неугодну напис потрібно з паперу?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com