рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Їжа проти раку - міфи і реальність

  1. Міф: М'ясо викликає рак
  2. Міф: вино захищає
  3. Міф: молочні продукти викликають рак
  4. Міф: цукор підгодовує рак

Думка фахівців про продукти, які сприяють розвитку онкологічних захворювань дуже цінно. Тут викладемо думку учёного- практика Джейна Кларка про їжу проти раку, яка перекидає деякі міфи про тих продуктах, які ми найчастіше вживаємо. Вчений, як дієтолог 25 років досліджував зв'язок онкологічних захворювань і раціону харчування людей, лікував їх (молодих і старих) і накопичив великий досвід по цієї досить актуальної теми. На жаль, частота захворювань на рак неухильно зростає і всі хочуть знати, як захистити себе від небезпечної хвороби.

Міф: М'ясо викликає рак

Так, це факт: деякі дослідження показали, що високе споживання червоного або обробленого м'яса - бекону, шинки - пов'язане зі збільшенням ризику розвитку раку кишечника. Але якщо їх вживати постійно - ризик великий. Зовсім інша справа, якщо включити їх в раціон два рази в тиждень, то ми отримаємо всі вісім незамінних амінокислот для тіла, необхідні для росту, розвитку мозку, здорових кісток і ендорфіну (гормону щастя).

Однак в цілому, дослідження показують, що вживання в їжу близько 50 г переробленого м'яса в день (близько двох скибочок шинки або шматочка сала) може збільшити ризик розвитку раку кишечника приблизно на 20 відсотків. Одна теорія полягає в тому, що коли ми їмо м'ясо, то утворюються сполуки нітрозаміни, які викликають пошкодження ДНК в наших клітинах.

Разом з тим, сучасні принципи харчування визначають, що ми повинні з'їсти 500 г або менше червоного м'яса в тиждень, що дає нам, як пишуть, «реальний простір для насолоди смачною м'ясною їжею».

Як норми і приклад наводиться, що італійський Болоньєзе соус (невідомий у нас), зроблений з 500 г пісного, хорошої якості фаршу яловичини з безліччю овочів, повинен стати їжею для шести голодних дорослих.

Міф: вино захищає

Факт: Дослідження показали, що антиоксиданти в вині можуть захистити від раку та інших серйозних захворювань, - але, на жаль, це підтверджено тільки в лабораторних умовах, швидше за все антиоксиданти червоного вина не дають ніяких реальних переваг. Насправді навпаки, дослідження знаходять переконливу зв'язок між вживанням занадто багато алкоголю і розвиток раку ротової порожнини, глотки, стравоходу, печінки і кишечника.

Алкоголь також є ключовим фактором у збільшенні ризику розвитку раку молочної залози у жінок. Ми повинні прагнути пити не більше двох келихів вина в день для чоловіків і один для жінок, але максимум не більше 14 келихів на тиждень.

Міф: молочні продукти викликають рак

Дослідження про вплив пиття молока на розвиток або протидію раку поки не дали чітких результатів. Недавні дослідження показали, що більш високе споживання кальцію (міститься в молочних продуктах) може захистити від раку кишечника, але деякі ранні дослідження також показують, що там може бути зв'язок між молочним споживанням і ризиком розвитку раку простати і яєчників.

Для раку молочної залози доказ впливу молочних продуктів суперечливо. Воно, можливо, через насичених жирів, які містяться в них, або забруднюючих речовин та інших токсинів навколишнього середовища, але немає чітких доказів, що підтверджують це.

Інша теорія полягає в тому, що молочні продукти можуть фактично допомогти захистити від раку молочної залози в зв'язку зі збільшенням вмісту кальцію в раціоні. Але знову ж таки в цьому напрямку, необхідні додаткові дослідження.

В даний час автор вважає, що потрібно продовжувати включати деякі молочні продукти в наш раціон, так як вони добре джерело кальцію. І тут останній офіційний рада в тому, що молочні продукти повинні складати не більше 8 відсотків від щоденного раціону.

Міф: цукор підгодовує рак

Факт: цукор не робить зростання раку швидше, якщо у людини вже виявлено це захворювання. Всі клітини, включаючи ракові клітини, в залежності від рівня цукру в крові (глюкози) отримують енергію, але доступ більшої кількості цукру до ракових клітин їх зростання не прискорює.

Подання про підживлення ракових клітин цукром може бути засноване частково на нерозумінні ПЕТ (позитронно-емісійної томографії) сканування, яке використовується для аналізу раку.

Перед тим, як проводити ПЕТ, вводиться невелика кількість радіоактивної глюкози для створення сліду.
При цьому, всі тканини в організмі поглинають частину цього індикатора, але тканини, які використовують більше енергії - в тому числі ракові клітини - поглинає більшу її кількість, що дозволяє їм бути ідентіфіцірованннимі за допомогою сканування.

З цієї причини деякі люди прийшли до висновку, що ракові клітини ростуть швидше, коли ми їмо більше цукру.
Існує ряд доказів, що вживання в їжу великої кількості цукру пов'язане з підвищеним ризиком розвитку раку, включаючи рак підшлункової залози: разом з тим це пов'язано зі збільшенням ваги і діабетом. (Далі, перейти на наступну сторінку, нумерація - нижче)

Додайте статтю в закладки, щоб знову повернутися до неї, натиснувши кнопки Ctrl + D. Передплату на повідомлення про публікацію нових статей можна здійснити через форму "Підписатися на цей сайт" в боковій колонці сторінки. Якщо що незрозуміло, то, читайте тут .

Увага! АВТОРСТВО ВСІХ СТАТЕЙ ЗАХИЩЕНЕ. Копіювання і публікація на інших сайтах статті або її фрагментів без згоди автора або без активного гіперпосилання ЗАБОРОНЕНІ.

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com