рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Гіпоалергенні породи собак: назви, опис і фотографії

  1. Аффенпинчер
  2. Бедлингтон тер'єр
  3. бішон фрізе
  4. Фландрский бувье
  5. Ксолоитцкуинтли
  6. Перуанська орхідея інків
  7. Американський голий тер'єр
  8. тибетський тер'єр
  9. Йоркширський тер'єр
  10. Китайська чубата
  11. шнауцер
  12. Ши-тцу
  13. кулі
  14. самоед
  15. інші породи

Іноді початківці заводчики, купивши щеняти, стикаються зі змінами в своєму самопочутті - сльозоточивість, кашель, набряки, риніт, напади задухи, на жаль, ці симптоми є ознаками алергії на собак. Якщо у людини є схильність до такої алергії, то вибирати краще собаку однієї з гіпоалергенних порід.

Насправді жодна з порід не є абсолютно гіпоалергенної, так як причина алергії не тільки в шерсті, а в слині і відмерлих частках шкіри (лупи), які виділяються у кожної собаки. Однак чим ретельніше буде здійснюватися догляд за псом, тим менше шансів виникнення алергії у її господаря.

Аффенпинчер

Аффенпинчер

Це невеликі декоративні собаки, висота в холці найбільших особин не більше 27 см, шерсть у аффенпінчер може бути як коротка, так і довга. Вони підходять для алергіків, оскільки абсолютно не линяють, знайти їх шерсть на одязі або меблів в будинку неможливо.

Повний опис: Аффенпинчер

Таку собаку необхідно регулярно купати з собачим шампунем не рідше 1 разу на місяць. Також аффенпінчер показана стрижка: якщо пес буде підстригатися раз в два місяці, то тоді його потрібно буде вичісувати 1-2 в тиждень, якщо ж стрижка буде здійснюватися раз на півроку, то вичісувати доведеться щодня. У тому випадку якщо умови утримання будуть здійснюватися правильно, то собака не стане причиною алергії у свого господаря.

Бедлингтон тер'єр

Бедлингтон тер'єр

Це дуже граціозна і гнучка собака з живим розумом. У них дуже м'яка і густа шерсть, на дотик нагадує вату, При правильному догляді ці собаки не викликають алергії, так як линька у них відсутня повністю, шерсть випадає тільки в процесі вичісування собаки. Чистити шерсть у пса потрібно щодня, а ось підстригати собаку необхідно раз в два-три місяці.

Повний опис: Бедлингтон тер'єр

бішон фрізе

бішон фрізе

Своє французька назва «барбішон» ці пси повністю виправдовують - це маленькі собачки з кудлатою шерстю і невеликими кучериками. Незважаючи на свою густу шерсть саме цих собак рекомендує Американський кінологічний клуб для людей, які страждають алергією. Вони абсолютно не линяють, знайти їх шерсть в будинку практично неможливо. Шерсть у них випадає в процесі розчісування, дану процедуру потрібно проводити раз в кілька днів. Щоб повністю убезпечитися від зайвої вовни пса потрібно тримминговать і підстригати раз в три місяці.

Повний опис: бішон фрізе

Фландрский бувье

Фландрский бувье

Кінологічний клуб Великобританії рекомендує алергікам саме цю породу собак, так як її представники абсолютно не линяють. Шерсть дуже цікава за своєю структурою - проволокообразная і дуже жорстка, а підшерстя дуже м'який.

Дуже важливо регулярно і правильно підстригати собаку - шерсть не повинна бути занадто довгою або занадто короткою, так як це може привести до того, що шерсть стане занадто пухнастою і шовковистою, що вкрай не бажано.

Повний опис: Фландрский бувье

Ксолоитцкуинтли

Ксолоитцкуинтли

Існує два різновиди цієї найдавнішої породи собак Америки: гола і не гола. У голих собак шерсть зовсім відсутня, а шкіра дуже жорстка і гладка. У не голою різновиди ксолоітцкуінтлі шерсть дуже коротка і гладка, щільно прилягає до тіла.

Купати цих псів занадто часто не потрібно, достатньо одного разу на два місяці, раз на тиждень можна протирати пса вологою м'якою тканиною. Незважаючи на відсутність шерсті в дуже рідкісних випадках може виникнути алергія на слину тварини.

Повний опис: Ксолоитцкуинтли

Перуанська орхідея інків

Перуанська орхідея інків

Собаки цієї породи є ще одними представниками найдавніших бесшёрстних собак Американського континенту. Вони, як і ксолоітцуінтлі можуть бути двох видів: з шерстю і без. Голих собак рекомендують купати не дуже часто, так як це порушить баланс шкірного покриву у тварини.

Так само шкіра схильна до сухості, тому щоб не допускати занадто сильного відлущування епідермісу, що може стати причиною алергії у господаря, шкіру потрібно регулярно змащувати спеціальними лосьйонами, іноді алергія виникає на слину вихованця.

Повний опис: Перуанська орхідея інків

Американський голий тер'єр

Американський голий тер'єр

Такий пес найпростіший у відході з усіх голих собак, так як ніяких проблем зі шкірою у нього не виникає, а якщо шкірі не лущиться, то і можливість виникнення алергії у господаря мінімальна.

Ці собаки відносяться до «породам-мовчунам», гавкають вони тільки в разі сильної необхідності, тому і контакт зі слиною мінімальний, що є великим плюсом цієї гіпоалергенної породи. Найголовнішим в змісті такого собаки - це захистити її від перегріву і переохолодження.

Повний опис: Американський голий тер'єр

тибетський тер'єр

тибетський тер'єр

Ці собаки вважаються гіпоалергенними, тому що не тільки практично не линяють, але ще і мають шкірний покрив не схильний до утворення лупи. Незважаючи на подвійний шерстяний покрив: зовнішню дуже щільну шерсть і м'який підшерсті, знайти їх шерсть в будинку, при правильному догляді, практично неможливо.

Правильний догляд за тибетським тер'єром на увазі стрижку не рідше ніж раз на півроку і щоденне вичісування. Однак, людям схильним до алергії, з таким вихованців слід бути обережним - якщо не вичісувати пса регулярно, то шерсть може звалятися і випадати жмутами.

Повний опис: тибетський тер'єр

Йоркширський тер'єр

Йоркширський тер'єр

Малюки-йоркшири мають дуже довгу, красиву, шовковисту і блискучу шерсть, підшерстя у них немає, а сама шерсть за своєю структурою нагадує людську волосину. Американський Кеннел-клуб рекомендує цих собак як гіпоалергенних через те, що вони абсолютно не линяють і крім цього, їх шкіра не схильна до утворення лупи.

Їх шерсть росте протягом усього життя дуже швидко, тому пса потрібно 2-3 рази в рік підстригати і дуже делікатно щодня розчісувати, а ось водні процедури проводити занадто часто не можна, не частіше одного разу на місяць, використовувати для купання потрібно дуже м'які шампуні.

Повний опис: Йоркширський тер'єр

Китайська чубата

Китайська чубата

Такі декоративні собаки бувають як голі (з чубком на голові, шлейфом на хвості і шкарпетках на ногах), так і повністю покриті шовковистою шерстю з м'яким підшерстям. Незважаючи на те, що обидва різновиди зовсім не линяють, алергікам, заводячи таку собаку потрібно бути обережними, так як ця порода схильна до утворення лупи на шкірі і не слід забувати про можливу алергії на слину тварини.

У догляді за собакою важливо, раз в 2-3 дня розчісувати шерсть, купати якомога рідше, щоб уникнути сухості і лущення шкіри у вихованця.

Повний опис: Китайська чубата

шнауцер

шнауцер

Всі різновиди шнауцеров (різеншнауцер, цвергшнауцер, миттельшнауцер) хоча і відрізняються своїми розмірами, вважаються гіпоалергенними породами. Шнауцери мають довгої, кучерявою шерстю, з дуже щільним підшерстям, відмінною рисою породи є кущисті борода, вуса і брови собак, які дуже укрупнюються голову тварини.

Догляд за собакою на увазі миття вусів, бороди після кожного годування, а ось купати пса потрібно якомога рідше. Ці собаки зовсім не линяють, тому необхідно тримминговать пса два рази в рік. Незважаючи на відсутність линьки, ці пси все ж можуть привести до виникнення алергії, так як вони дуже гавкають з будь-якого приводу і без приводу, що призводить до викидів слини і може привести до виникнення алергії.

Повний опис: шнауцер

Ши-тцу

Ши-тцу

Цю породу теж дуже часто рекомендують для собаківників з алергією. Ши-тцу відносяться до декоративних маленьким породам собак, у них дуже красива довга й шовковиста шерсть, яку собаківники називають не шерстю, а волоссям.

Линька у них відсутня повністю, і якщо собаку щодня розчісувати, то в квартирі не буде собачої шерсті. Розчісувати пса потрібно ретельно, так як її волосся схильні до ламкості, тому важливо, щоб зламані волоски залишалися на гребінці, а не на руках господаря.

Повний опис: Ши-тцу

кулі

кулі

Угорська водна собака також відноситься до гіпоалергенним породам. Шерсть - це відмінна риса породи - вона дуже густа і довга, утворює звисаючі шнури, трохи змахують на дреди. Так само особливістю породи є повна відсутність «собачого запаху». Період линьки у кулі відсутній і заводчик ніколи не знайде собачої шерсті у себе в квартирі, проте важливо здійснювати правильний догляд за вихованцем.

Шерсть потрібно не розчісувати, а акуратно розділяти від коренів до самих кінчиків вручну, вибираючи потрапив туди сміття. Купати пса часто не потрібно, здійснювати цю процедуру можна тільки в теплу пору року, так як щоб повністю висохнути собаці знадобиться до чотирьох днів.

Повний опис: кулі

самоед

самоед

Самоедская собака має двошарову шерсть: густий хлопкообразний підшерсток і довгий жорсткий волосся. Ці пси не линяють, шерсть може випадати, тільки якщо пес захворів. Так само виникнення алергії у господаря зводиться до мінімуму через те, що у собак не лущиться шкіра, і лупа не з'являється.

Ще плюсом є відсутність «собачого» запаху, так як шерсть у самоїдів схильна до самоочищення. Купати самоеда потрібно всього лише пару разів на рік. При щоденному вичісування проблем з шерстю в будинку у заводчика не буде.

Повний опис: самоед

інші породи

Список гіпоалергенних порід насправді досить великий, і вибираючи пса краще проконсультуватися з ветеринарами, кінологами і алергологами, щоб визначити яка порода підійде заводчику. Так само гіпоалергенними вважаються такі породи:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com