рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Конвалія в парфумерії

Непомітний і скромний на вигляд квітка, який, тим не менш, давно привертає увагу парфумерів і становить основу багатьох популярних ароматів. Це, звичайно ж, конвалія. Легенди про нього присутні в фольклорі багатьох народів і епох, що говорить про почесному місці конвалії в побуті наших предків. Стародавні римляни вважали, що, одного разу богиня полювання Діана зайшла в глухий лісову гущавину і піддалася нападу фавнів. Природно, струнка богиня поспішила врятуватися втечею. Вона мчала настільки швидко, що землю окропили крапельки поту гордої красуні, які потім перетворилися в чарівні ароматні конвалії. У перекладі з латині назву квітки означає «лілія долин».

У перекладі з латині назву квітки означає «лілія долин»

Втім, сам квітка, завдяки своєму неповторному аромату, почав використовуватися істотно раніше. Наприклад, він відігравав велику роль у служителів богині весни Майї. У кельтів конвалія шанувався, як скарб ельфів. За легендою, молоді воїни напали на ельфа, який ніс величезну перлину - ледь вони захотіли заволодіти скарбом, перлина розсипалася на безліч дрібних кульок, які перетворилися в ароматні білі квіти. Вважається, що ельфи не змогли перетворити конвалії назад в коштовності, але продовжують піклуватися про ці квіти - натирають конвалії виткані з місячних променів серветками.

Вважається, що ельфи не змогли перетворити конвалії назад в коштовності, але продовжують піклуватися про ці квіти - натирають конвалії виткані з місячних променів серветками

У німецькому фольклорі йдеться, що квіти конвалій - це намистини з намиста Білосніжки, загублене нею під час втечі від злої мачухи. Ночами в кольорах ховаються сонячні зайчики і живуть ельфи. Для гномів конвалії служать ліхтариками. Легенди слов'ян свідчать, що конваліями стали сльози царівни Волхова, яка плакала від нещасливого кохання до Садко.
У будь-якому випадку, ніжним квітам наші предки приділяли чималу увагу, чому сприяє не тільки примітний зовнішній вигляд, а й тонкий конвалієва аромат. І зараз запах конвалій присутній в самих різних парфумерних композиціях. Втім, у справі створення духів використовуються виключно синтетичні компоненти, оскільки парфумери до нашого часу так і не змогли витягти натуральний запах конвалії. У цій рослині настільки мізерна кількість ефірного масла, що його не виходить добувати методом дистиляції. Можна отримувати абсолют конвалії, проте його аромат поступається запаху штучно створених замінників. Але все ж синтетичний аромат цілком добре передає ніжне Ландишевим звучання, і до цього дня привертає парфумерів.

Але все ж синтетичний аромат цілком добре передає ніжне Ландишевим звучання, і до цього дня привертає парфумерів

І якщо в історії парфумерії ноти конвалії можна зустріти в безлічі духів (Chanel No.5, «Сріблястий конвалія», Christian Dior Diorissimo , Penhaligons Lily of the Valley ), То і сучасні парфумери не забувають про «лілії долин». У 2013 вийшло кілька ароматів з конвалією, що зайвий раз підтверджує затребуваність цього компонента.

У 2013 вийшло кілька ароматів з конвалією, що зайвий раз підтверджує затребуваність цього компонента

Acqua Roberto Cavalli - відноситься до розряду квіткових водяних духів. У цьому жіночому ароматі присутні верхні ноти цитрусів, жасмину, водяні аромати. У серці композиції відчувається конвалія, а базовою нотою є мускус.

У серці композиції відчувається конвалія, а базовою нотою є мускус

Guerlain Muguet 2013 - вишуканий фужерні-зелений жіночий парфюм, присвячений тендітному, запашного і романтичному конвалії, який доповнюється відтінками троянди і жасмину. Авторство цього аромату належить Тьєррі Вассер. Духи були випущені невеликою партією - розкішні флакони пронумеровані і можуть стати родзинкою в колекції справжнього поціновувача рідкісною і дорогою парфумерії.

Духи були випущені невеликою партією - розкішні флакони пронумеровані і можуть стати родзинкою в колекції справжнього поціновувача рідкісною і дорогою парфумерії

Muguet en Fleurs - це подарунок для любителів весни і конвалій від Yves Rocher. Сімейство ароматів: квіткові. Головні ноти: конвалія, лимон, бергамот, плоди шипшини. У перекладі назва новинки означає «Квіти конвалії».

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com