рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Огляд панорамної відеокамери SJCAM SJ360

Давайте для початку розглянемо інноваційне і динамічно розвивається напрямок - панорамний фото / відео зйомка.

Панорамне фото і відео річ сама по собі не нова. Вже досить давно використовується і те й інше в професійних колах, але отримати такий ефект обивателю було проблематично - вимагало від автора знань, умінь і складного обладнання. На YouTube підтримка панорамних відео з'явилася буквально рік тому і відразу стала дуже популярною і затребуваною фішкою. Не дивно, що виробники задумалися про камерах, які могли б дозволити без зайвого праці записувати подібне відео. Про одну з таких камер ми і поговоримо.

Для тих, хто не знайомий: Панорамне відео (і фото), з оглядом 360 градусів, дає можливість подивитися в будь-яку сторону, а не тільки туди, куди навів камеру оператор. Створюється відчуття інтерактиву, особистої присутності, залучення в те, що відбувається подія. А технологія VR і спеціальні шоломи додають вражень. Виглядає дуже круто!

Сценаріїв використання подібної камери дуже багато. Любительська зйомка, туризм, стрілялки, журналістика! Якщо ви сумніваєтеся в перспективності цього напрямку відеозйомки, просто подивіться панорамне відео з космосу.

Вражає, чи не так? Раніше подібні камери коштували дорого і були недоступні для широкого користувача.

Герой нашого огляду - action-камера SJCAM SJ360 . Панорамна камера за розумні гроші. Камера поставляється у великій красивій коробці, де крім самої камери, виробник поклав у комплект цілих 10 перехідників для кріплення камери на всілякі аксесуари, чохол для перенесення і серветку з мікрофібри. У більшості конкурентів все це довелося б купувати окремо.

За зовнішнім виглядом SJ360 нагадує більярдна куля. У плані дизайну можна порівняти її з подібними камерами - Samsung Gear 360 і 360fly. Корпус камери зроблений з білого матового пластика, приємного на дотик. У верхній частині розташовується об'єктив з шістьма лінзами і діафрагмою f / 2.4, знизу стандартне кріплення для монопода / штатива.

Створюється враження, що тримаєш в руках очей робота з майбутнього. В цілому камера зібрана добре, без люфтів.

В цілому камера зібрана добре, без люфтів

Так само на корпусі є 0.83х дюймовий монохромний дисплей, кнопка включення і вибору режимів, мікрофон, кришка батарейного відсіку. Кнопок трохи, дисплей маленький, але всю потрібну інформацію він виводить, що не 4К, але зі своїми завданнями справляється відмінно. Кнопки не виступають з корпусу, натискаються легко, хід плавний. Розібратися з налаштуванням можна без прочитання інструкції, все прозоро. Можливість поміняти параметри без сполучення зі смартфоном - зручно, але потрібно не часто. Думаю, ви поставите максимальну якість фото / відео, і на цьому весь процес налаштування закінчиться. Але в плані оперативної зміни режимів - кнопок і екрану альтернатив немає.

Під кришкою розташовані знімний акумулятор на 1300mah, порт HDMI, порт MINI-USB, слот під карту пам'яті формату micro sd. Максимальний об'єм карт пам'яті 128 Гб, але цю функцію треба активувати, «з коробки» можна поставити тільки 32 Гб.

Кришка відкривається з зусиллям, порт - mini usb. Жаль не micro usb, як на більшості сучасних пристроїв. В нерухомому положенні можна встановити тільки в 1м положенні, в інших не дозволяє форма кулі.

В нерухомому положенні можна встановити тільки в 1м положенні, в інших не дозволяє форма кулі

Трохи про "залозі". У камері встановлений чіпсет Novatec 96660. Підтримується кодування H.264. BSI-CMOS матриця Sony IMX 078 тип 1 / 2.3 записує відео з роздільною здатністю 2048 на 2048 з частотою кадрів 30к / с. Дозвіл фотографій до 12 мегапікселів. Тридцять кадрів в секунду далеко не рекорд, але для подібного роду камер є нормою. Дозвіл для фото гарне.

Fish-eye (риб'яче око) об'єктив має кути огляду 360 градусів по горизонталі і 220 градусів по вертикалі. Дисплей виводить тільки системну інформацію, для трансляції картинки використовується смартфон на базі операційних систем Android або IOS.

Для підключення до камери потрібно завантажити фірмовий додаток і підключитися до камери через wi-fi. Мережа запитує пароль, зазвичай це частина серійного номера пристрою. Однак в російській короткому мануале інформації про паролі не було. Нехитрим підбором з'ясувалося що пароль - 12345678. Як про це здогадатися не зрозуміло, добре хоч згодом його можна поміняти.

Додаток звичайне, аналогічно з додатком і від YI або від Ricoh, загальне для всіх камер SJСAM. Воно дозволяє переглядати фото та відео в режимах Півсфери, Сфери, Панорами, Циліндра і VR. Однак, це все не більше ніж іграшка.

Синхронізація картинки запізнюється. Неприємно, але не критично. Камерою можна знімати панорами, для цього не потрібно спеціально її направляти або повертати. Якщо ви хочете використовувати камеру за звичним сценарієм, направляючи її на об'єкт зйомки, то варто враховувати, що "верх" - це логотип SJCAM. Але простіше і цікавіше використовувати камеру за прямим призначенням, тобто об'єктивом вгору.

Спочатку картинка виглядає як знімок, зроблений на циркулярний fish-eye. Якість фото і відео в цілому непогана. При сильному наближенні видно обробка картинки і відповідні артефакти. Переглядати матеріал комфортно.

Фото і відео, зроблені на циркулярний fish-eye оригінальні, незвичайні і дозволяють побачити світ в незвичному ракурсі. Більше додаток зробити з картинкою нічого не може.

Тобто ви можете спостерігати в фірмовому додатку не тільки "кола", але це тільки в рамках програми. YouTube буде відтворювати тільки ці самі "кола", це навіть занадто оригінально. Як ефект - дуже цікаво. Дивитися відео, повністю засноване на такому ефекті може бути утомливо і я не бачу сюжетів, в яких це могло б стати в нагоді.

І в цей момент до нас на допомогу приходить цифрова магія.

Можна використовувати додаткове програмне забезпечення, наприклад 360fly Director. Воно дозволяє зробити з нашого циркулярного відео - панорамне. Робиться відео в пару кліків. Його легко переглянути, зробити кліп, викласти на YouTube.

І ми отримуємо саме те, що хотіли. Відео, в якому можна «крутити головою». Яке можна подивитися не тільки за допомогою спеціального програмного забезпечення. Знімати легко, монтувати легко. Отримувати цікавий результат - незабутньо!

Приклад відео з камери + приклад відео з використанням 360fly Director:

Панорамне відео краще один раз побачити, ніж сто разів почути, прочитати.

Перевагами SJCAM SJ360 є багата комплектація, хороша якість, простота використання, оригінальна картинка (особливо з урахуванням стороннього ПО) і головне - вартість. До недоліків я б відніс слабку оптимізацію ПО, присутність артефактів зображення, помітні при збільшенні.
Заключне слово:
При скромною вартості, SCJAM SJ360 дає можливість отримувати дуже цікаві фото і відеоролики. У подібному ціновому сегменті конкурентів у SJCAM немає. Здивувати друзів оригінальним контентом, зробити крок в майбутнє тепер доступно для кожного. Із задоволенням відповім на ваші питання і з цікавістю вислухаю ваші пропозиції. Вдалих кадрів!

Автор огляду: Ілля Курочкін, продавець магазину Яскравий Фотомаркет на вул. Некрасова 1.

Некрасова 1

Вражає, чи не так?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com