рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вишивка на скатертини

  1. Секрети ідеального малюнка
  2. Вишита скатертина - велика рідкість

Вишивка, як ніщо інше радує око господині і гостей Вишивка, як ніщо інше радує око господині і гостей. Адже робота, зроблена своїми руками, доводить вміння і посидючість жінки. Дуже часто можна зустріти вишиті картинки, оформлені в рамки, що висять на стіні. Зараз досить популярно стало вишивати скатертини. Це дуже трудомісткий процес, але ж кому не хочеться здивувати своїх близьких оригінальною і красивою скатертиною за обіднім столом.

Перші скатертини з вишивкою були знайдені в Скандинавії, було встановлено, що зробили їх приблизно в 4 столітті до нашої ери. В середні віки вишивка була привілеєм у знаті і в монастирях. Вишивали не тільки на скатертинах, але і на хустках і навіть на одязі. Також існує інша версія появи першої вишивки. Кажуть, що з'явилася вона так само в 4 столітті до нашої ери, тільки вже в Китаї, вишивали на шовкових тканинах. Найчастіше зображення були у вигляді птахів і звірів. Так як в цей же час стали виробляти шовк, то тканину з вишивкою могли дозволити собі тільки багаті жінки. А ось на Русі вважалося, що дівчина вже до 16 років повинна мати придане, що складається з подушок, ковдр та рушників з вишивкою.

В наш час вишивка дуже популярна, їй можуть займатися всі без винятку. Існують прикмети, за якими вишивають досвідчені майстрині. Це може здатися фантастичним, але насправді це так. Наприклад: Вишиті янголята сприяють швидкому збільшенню в сімействі. Вишитий будиночок допоможе вирішити квартирне питання. Не дивуйтеся, коли після того як ви вишиєте будиночок, придбаєте власне житло. Щоб залучити багатство і успіх в будинок, потрібно виконати вишивку із зображенням парусника. Кінь принесе вам славу і багатство, а також хороші зміни в житті, зокрема кар'єрний ріст. Журавлі - вважаються символами здоров'я. Персік- символізує довге життя. Павич - краса, нагороди, звання. Пара голубів - подружня вірність, дружба і любов. Тому якщо ви про що то мрієте, то просто візьміть і висловіть своє бажання в вигляді вишивки, наприклад хочете машину? Так вишивати, ви нічого не втрачаєте, а тільки придбаєте.

Хотілося б відзначити способи вишивки, з якими прийнято працювати при виконанні роботи на скатертини. Гладдю - можна виконувати різні рослинні візерунки. Найчастіше гладдю вишивають нитками одного кольору. Буває вона двостороння, коли стежки знаходяться з двох сторін, і одностороння, коли стежки тільки з лицьового боку. Хрестиком - всім відома техніка, дуже легка у виконанні. Виконується нитками муліне, стібок у вигляді хрестика. Для того, щоб малюнок вийшов красивим, хрестики потрібно вишивати в одному напрямку. Стрічками - дуже красиве виконання, але ще не дуже популярно в наше время.Техніка нескладна як може здатися, виконується за допомогою голки і різних стрічок. У підсумку виходить дуже красива робота. Вишивка Рішельє або ажурна гладь, виконується так само як і гладдю, тільки тут уже потрібні ножиці, для того щоб робити надрізи для візерунка. Насправді дана вишивка виглядає дуже красиво, але для того щоб якісно виконати, потрібен досвід.

Секрети ідеального малюнка

При вишивки будь-якого   візерунка   , Потрібно слідувати декільком радам При вишивки будь-якого візерунка , Потрібно слідувати декільком радам. Вишивати потрібно спочатку темні ділянки малюнка, а в кінці найсвітліші. А також ті частини зображення, яких найбільше. Виконувати роботу краще при денному світлі, але якщо ви вишиваєте вечорами, то подбайте про те, що б була настільна лампа. Ніколи не вишивайте в шляху, будь то машина або поїзд, це дуже впливає на якість вишивки, і пошкодуйте свої очі.

Щоб не пошкодити тканину, вишивайте голкою з тупим кінцем. Для вишивки дрібних деталей, потрібно використовувати п'яльці з маленьким діаметром, а для великих зображень краще використовувати раму або настільний верстат.

Щоб при роботі нитка не плуталася, довжина її не повинна бути більше 40 см., А вовняна нитка і того менше 25 см. В довжину. Скатертина, на якій ви будите вишивати, попередньо повинна бути випрана і випрасувана. Після завершення роботи, тканину так само потрібно випрати (тільки в холодній воді, щоб не злиняв колір малюнка) і пропрасувати. Взагалі дуже зручно вишивати скатертину на спеціальному полотні, це скатертину зі спеціальними вставками з канви, або спеціальна білоруська тканину для вишивки. Бо якщо ви будите вишивати на звичайної тканини, її попередньо потрібно прикрасити, інакше зображення буде стягувати тканину.

Вишита скатертина - велика рідкість

Взагалі в наш час зустріти вишиту скатертину дуже важко. Так як ця робота трудомістка і вимагає акуратної і кропіткої техніки виконання, адже вона буде у всіх на виду. Тому виконувати її слід дбайливо. Адже приблизно на одну скатертину йде близько місяця, це якщо ви хочете вишити її по краях, а не по всьому периметру. Хоча досвідчені майстрині, можуть і всю скатертину вишити за місяць.

Найкраще для роботи зі скатертиною брати готову скатертину, так буде набагато легше. Для початківців майстринь підійде орнамент рослин або квітів, вишитий по краю скатерті.А для більш досвідчених вже великі і об'ємні зображення, що займають більшу частину полотна. У книзі рекордів Гіннеса, є картина, яку жінка вишивала 20 років, сюжет якої вона придумала сама, а картина вийшло розміром 10 метрів в довжину і 5 в ширину. Тому для того, щоб вишити скатертину не потрібно 20 років, досить місяця, а при зайнятості 4-5 годин в день, можна впоратися і за два тижні. А потім коли ви закінчите роботу, буде дуже приємно сидіти за столом покритим скатертиною власної роботи.

Заняття вишивкою може бути не тільки вашому хобі, а й способом заробітку. Адже скатертину вишита власними руками, буде коштувати пристойних грошей. Тому якщо у вас є вільний час, а тим більше бажання, то можете вишити свою власну скатертину, а після того як виконаєте, покликати гостей на вечерю, щоб все здивувати своєю творчістю. Вважається, що вишивка суто жіноче заняття, але це не так, наприклад в Азії це традиційно чоловіче заняття. Так само вишивка дуже корисна для розвитку моторики у дітей.

Тому якщо ви про що то мрієте, то просто візьміть і висловіть своє бажання в вигляді вишивки, наприклад хочете машину?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com