рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Йони - мудра. Відновлення зору. Обговорення на LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

  1. Цілющі мудрі

Зір, будучи одним з органів сприйняття і пізнання світу, визначає наш емоційний стан, а також рівень стресу, як би це не здавалося абсолютно непов'язаним між собою. Коли напруга і стрес (вірніше наша реакція на нього) накопичується - очі втомлюються, фокусування слабшає, зір сідає або навіть падає, в очі ніби хтось насипав піску. Знайоме?

Пропоную вам цікаву практику, причому перевірену і суперпростую за технікою виконання - йоні-мудру.

Для її виконання вам нічого не потрібно, ні розгортати килимок, ні голодувати тиждень, єдино краще виконувати її або в кінці робочого дня, або в той момент, коли ви відчуваєте, що очі втомилися, різкість і гострота зору спадають.

Йони Мудра - повернення до першоджерела (йоні - лоно, місце народження, джерело, першопричина; мудра - друк), символ творіння всього світобудови.

Також ще техніка називається «Шанмукхі-Мудра», що в перекладі означає «Закриття семи брам», так як під час практики ми закриваємо обидва ока, обидві ніздрі, обидва вуха і рот і тим самим направляємо свідомість всередину.

Ще одне класичне назва - парангмукхі. Паранґо передбачає відключення від зовнішнього світу, закриття всіх п'яти почуттів і, як результат, занурення в пратьяхара (нечутливість).

Взагалі йоні-мудра, нагадаю, що мудра - це особливе становище пальців, відповідне замикання внутрішніх енергетичних каналів, що веде до того, що наші втрати енергії зменшуються, ми менше втомлюємося і менше напружуємося), допомагає нам не тільки розслабити очі і зупинити хаотичний рух очних яблук, але і звільнити свою свідомість і підсвідомість від всіх або, принаймні, здебільшого непотрібних зорових образів, які ви підхопили протягом дня.

техніка виконання

Виконувати йоні-мудру можна стоячи або сидячи. Сидіти можна на стільці або в йогичеськой позі Сукхасана (див. Сукхасана (Sukhasana) - легка поза ), Це вибираєте ви

Сукхасана (Sukhasana) - легка поза   ), Це вибираєте ви

  1. Здійсніть розтягнутий і повільний вдих, підніміть долоні вгору до вух, права рука до правого вуха, а ліва до лівого відповідно, великими пальцями долонь затисніть слухові проходи.
  2. Подушечками вказівних пальців, які не натискаючи сильно, а тільки злегка, ми зупиняємо очні яблука, прикриваючи очі.
  3. Середніми пальцями ми перекриваємо носові проходи, не треба затискати весь ніс, тільки лівий і правий носовий прохід.
  4. Безіменні пальці переводимо на верхню губу, праворуч і ліворуч відповідно, а мізинцями підтискаємо нижню губу.
  5. У такому положенні, на самому желе це все виконується швидко, треба тільки потренуватися і з практикою ви зробите легко, ми затримуємо дихання. У всіх здатності по затримці дихання різні, тому не примушуйте себе, захочеться видихнути, навіть якщо ви тільки-тільки виконали мудру, підійміть пальці, як ніби ви граєте на роялі від низу до верху і без різких рухів, спокійно і довго вдихніть.
  6. Потім знову опустіть пальці і затримайте дихання, так ми робимо три вдиху і видиху, на перший раз цього досить, у міру освоєння иони-мудрі, ви можете робити не 3, а 5 або 7 дихальних циклів, тобто 5 або 7 вдихів і видихів .
  7. Потім переведіть долоні до очей, направивши центри долонь до очей, подихайте, відчуваючи, як тепло ваших долонь розслабляє і заспокоює очні і близько очні м'язи. Як тільки відчуєте, що очні яблука зупинилися і не рухаються, опустіть долоні і прикрийте очі.
  8. Після цього, за бажанням, ви можете виконати очну гімнастику, так вона буде найбільш ефективною.

Це найпростіший метод виконання йоні-мудрі



Примітка. Ви можете закрити вуха, натиснувши великими пальцями рук на козелки вух, а можете, змочивши великі пальці, вставити їх в вушні отвори, тим самим створивши найбільш щільну ізоляцію від зовнішніх звуків.

Під час практики прислухайтеся до виникаючих внутрішнім вібрацій. Прислухайтеся до внутрішнього звуку. Спочатку він може бути злегка помітний, але з часом цей звук може посилитися і на його тлі може виникнути ще один, менш тихий. Зосередьтеся тепер на цьому знову виникла звуці і так далі до все більш тонким вібрацій. Повна заглибленість у внутрішній звук призводить до стану глибокої медитації.

Для поліпшення зору. Дихайте повільно і рівно, одночасно концентруючись на образах, плямах або кольорах, які можуть з'являтися перед вашим внутрішнім поглядом. Якщо з'являться плями, зробіть їх чіткими і розширюються. У цій позі потрібно перебувати принаймні п'ять хвилин і поступово доводити час виконання до п'ятнадцяти хвилин. Ви помітите, що після виконання вправи видимість стала різкіше, а кольори - яскравіше, і відчуєте, що ваш зір поступово поліпшується.

Зверніть вніманіме! Іноді відбувається сильне потовиділення або порушення серцевого ритму при виконанні йоні-мудрі. Це може бути результатом натискання на очне яблуко при неправильному виконанні йоні-мудрі.

ефекти
Це дуже дієва мудра.

  • Перевагами цієї пози є те, що ми вимикаємо наші почуття, що дозволяє дати відпочинок нервовій системі.
  • В результаті натискання на біологічно активні зони робимо собі точковий масаж. До аждое виконання йоні-мудрі є сеансом акупрессурних омолодження.
  • Поліпшується концентрація уваги, координація рухів, заспокоюються думки і емоції. Знімаються будь-які тривожні і невротичні стани.
  • Виконання цієї мудрі піднімає енергію вгору, відкриває творчі і надздібності, допомагає вилікувати хвороби тіла і психіки.


Ця техніка описана в стародавніх джерелах як один зі ста восьми методів просвітління.
за матеріалами blog.yoga-secrets.ru

Дивіться також:

Цілющі мудрі

Мудра для екстреного отримання грошових коштів

Йога: Геометрія Форми

Знайоме?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com