рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

7 способів дізнатися всю правду про воду, яку ви п'єте, не виходячи з дому

  1. Навіщо перевіряти воду?
  2. 1. Зберігання
  3. 2. Кип'ятіння
  4. 3. Тест з марганцівкою
  5. 4. Заварювання чаю
  6. 5. Зважування
  7. 6. Тест з дзеркалом
  8. 7. Розчинення мила

Хлопці, ми вкладаємо душу в AdMe.ru. Дякуємо за те,
що відкриваєте цю красу. Дякую за натхнення і мурашки.
Приєднуйтесь до нас в Facebook і ВКонтакте

згідно з різними рейтингам , Найчистішу водопровідну воду можна знайти в країнах Північної Європи, а лідирують за цим показником Данія і Фінляндія. У той же час, за даними ВООЗ, понад 2 млрд людей на планеті використовують в якості питної забруднену воду, і не завжди мова йде про жителів країн третього світу.

AdMe.ru вирішив дізнатися, чому все-таки варто перевіряти якість води в домашніх умовах і які існують способи зробити це.

Навіщо перевіряти воду?

Людина використовує воду щодня. З нею в організм можуть надходити не тільки корисні, але і небезпечні речовини. Вода - це універсальний розчинник, тому зазвичай вона не зустрічається в хімічно чистому вигляді. Разом з бактеріями і вірусами вона також може нести в собі і безліч різних домішок. Все це впливає на смак води, її запах, прозорість і колір. І навіть по цим простим ознаками можна визначити, що її якість змінилася.

Забруднена вода є причиною близько 70- 80% всіх відомих захворювань і на 30% прискорює процеси старіння. Ось чому так важливо перевіряти її якість. А якщо немає можливості віддати воду на аналіз в лабораторію, первинне тестування можна провести і в домашніх умовах.

1. Зберігання

Зберігання

Цей тест дозволяє визначити наявність сторонніх домішок. Налийте воду в чисту прозору пляшку, закрийте кришкою і залиште в темному місці. Якщо через кілька днів з'явився хоча б один з вселяють підозру ознак (плівка на поверхні, наліт на стінках, осад), то якість води залишає бажати кращого: у ній присутня велика кількість солей металів.

2. Кип'ятіння

Кип'ятіння

Цей досвід дозволяє визначити, чи присутні в воді метали у високій концентрації. Доведіть воду в каструлі до кипіння, потім залиште її на повільному вогні ще на 12-14 хвилин. Після почекайте ще 20 хвилин, поки вода охолоне, і потім вилийте її. Наявність вапняних відкладень і накипу на стінках каструлі - не найкращий показник. Якщо колір накипу сірий, значить, перевищена концентрація кальцію, коричнево-жовтий - заліза.

3. Тест з марганцівкою

Тест з марганцівкою

Звичайна марганцівка дозволяє визначити, чи придатна вода для пиття. Невелике її кількість розчиніть в склянці з тестованої рідиною та оцініть реакцію. вода повинна стати світло-рожевого. Якщо ж вода набула жовтий відтінок, то вона поганої якості і пити її не можна. Марганцівка знебарвлюється, коли руйнує органічні речовини.

4. Заварювання чаю

Заварювання чаю

Чай може по-різному заварюватися різній воді, навіть якщо вся вона хорошої якості. Але особливу увагу варто звернути на прозорість напою. У склянку з свіжозавареним чаєм налийте 40-50 мл перевіряється сирої води. Якщо вміст склянки набуває більш світлий відтінок, то якість води прийнятне. Якщо чай помутнел - таку воду пити не можна: в ній може бути надлишок солей або інших шкідливих речовин, в тому числі і органічних.

5. Зважування

Зважування

Вважається, що вода хорошої якості легше . За допомогою точних кухонних ваг можна зважити 2 зразка води. Перший зразок - еталонний (як еталон може виступати вода з кулера або фільтрована вода), другий - тестований. Краще користуватися одним і тим же мірним стаканом. Хороший показник - приблизно однакова маса зразків (різниця повинна складати не більше 1-2%).

6. Тест з дзеркалом

Тест з дзеркалом

Щоб визначити наявність сторонніх домішок, капніть невелику кількість води (1-2 мл) на чисту скляну поверхню - для цих цілей можна використовувати дзеркало. Зачекайте, поки рідина випарується , Потім оціните результат. Якщо на поверхні залишився слід, значить, у воді присутні сторонні домішки. Вода хорошої якості після випаровування залишає поверхню чистою.

7. Розчинення мила

Розчинення мила

Цей спосіб дозволяє перевірити воду на жорсткість. Додайте у воду невелику кількість мила. Якщо вода м'яка, воно швидко розчиниться і створить велику кількість піни. при жорсткої воді все відбувається з точністю до навпаки. Жирні кислоти утворюють з кальцієм і магнієм, що містяться у воді, міцні з'єднання, і мило перестає давати піну.

За життя людина випиває приблизно 35 тонн води. Ось чому так важливо стежити за її якістю. Особливо враховуючи, що до 80% різних хімікатів з навколишнього середовища обов'язково потрапляють в джерела води, а що містяться в ній в надлишку метали здатні викликати різні хвороби.

А яку воду п'єте ви? Чи замислювалися ви коли-небудь про те, що її варто було б перевірити?

Хлопці, ми вкладаємо душу в AdMe.ru. Дякуємо за те,
що відкриваєте цю красу. Дякую за натхнення і мурашки.
Приєднуйтесь до нас в Facebook і ВКонтакте

Навіщо перевіряти воду?
Навіщо перевіряти воду?
А яку воду п'єте ви?
Чи замислювалися ви коли-небудь про те, що її варто було б перевірити?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com