рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ловля карася в квітні (на поплавкову вудку, фідер)

  1. Ловля карася в квітні
  2. Який він - карась в квітні?
  3. Коли клює карась в квітні?
  4. Снасті на квітневого карася
  5. Карась в квітні: на що ловити?
  6. Як ловити карася в квітні
  7. Відео: Ловля карася в квітні

Нарешті таки виглянули перші промінчики весняного сонечка. Лід почав танути. Все живе поступово прокидається. У водоймах починає прогріватися вода, з'являється перша рослинність. У зв'язку з поліпшенням кисневого режиму прокидаються і починають випливати ближче до сонечка прибережні мешканці. Одним з них є карась.

Рибалки, втомлені довгої зимової риболовлею з величезною кількістю важких снастей, поспішають на відкриту воду в пошуках приємних відчуттів від хорошого весняного улову. Найулюбленішою метою рибалок в цей період є карасик.

Ловля карася в квітні

Зміст статті:

Любителі половити карася часто вважають, що єдиний вдалий період такої риболовлі - це літо. Але це далеко не так.

У житті карася є 3 сезону найбільшою його активності:

У житті карася є 3 сезону найбільшою його активності:

Ловля карася в квітні

  1. Перший сезон - це літо. Без сумніву, саме в теплі дні, переживши і оговтавшись від нересту, карась найбільш активний і рибалка на нього найбільш приємна і продуктивна.
  2. Другий сезон настає, коли на воді з'являється перша полій. У цей період карась шукає теплі місця, запливаючи в невеликі затоки, де досить непогано харчується. Однак цей період зовсім не тривалий, як тільки трохи посиляться морози, карась закопається в мул і буде спати до самого квітня.
  3. Третій сезон настає саме в квітні. Про рибалку в цей сезон ми і розповімо.

Який він - карась в квітні?

Карась невибагливий. Він може жити практично в будь-якій водоймі від річок із спокійною течією до болотистих озер. Період життєдіяльності карася починається, коли вода у водоймі прогрівається до хоча б +15 градусів. Це трапляється ближче до середіне- кінця квітня. Саме цей час варто вибрати для риболовлі, якщо ваша мета вгодований ледачий карась.

У пошуках кращого місця для риболовлі на карася варто пам'ятати про те, що швидше за все вода прогрівається в неглибоких заводях. Там же і починають проростати перші водорості, в них гріються дрібні мешканці, яких так любить з'їсти карась. Тому для риболовлі варто вибрати тихий ділянку затоки глибиною не більше 2 метрів з острівцями рослинності, бажано очеретів або рогози, або близько мальовничих підводних корч і гілок утоплених дерев.

Однак варто враховувати і те, що карась не любить рослинність велику, що підноситься над рівнем води. У таких місцях ви зустрінете білу рибу, але не карася. Чудовим місцем для риболовлі також буде вихід з вузького затоки. Варто відзначити, що в річкових затоках карась активніший в цей період, ніж на озерах.

Коли клює карась в квітні?

Щасливчики, що знайшли місця з хорошим клюванням, можуть відзначити, що рибка ніби підкоряється графіком. Зазвичай період найбільшої активності карася - це ранок: з 7 до 9 годин, або пізній вечір, після 21-ї години, але це на любителя. Варто відзначити, що весняний карась не надто активний, отже, не варто розраховувати на клювання кожні 5 хвилин, доведеться почекати. Однак очікування з лишком окупитися вагою рибки.

У квітні карась найбільш великий і голодний. Великий, так як нерест зазвичай у них в травні, а отже вся дрібниця вже підросла. Голодний, тому що зима була довгою, а як вже говорилося вище, попереду травень і нерест. Однак він дуже полохливий і не особливо активний, але все компенсує розмір спійманих карасиків. У квітні можна зловити карася від 450 до 900 грамів.

Снасті на квітневого карася

Снасті на квітневого карася

Для початку зазначимо підготовку до риболовлі, а саме снасть. Тут нам знадобиться поплавковою вудилище довжиною близько 6 метрів, бажано Штакетное, так як карась- риба полохлива, слід використовувати легкі оснащення. Це дозволить вам найбільш точно і безшумно доставити приманку в потрібну, обрану вами точку лову. Також в цьому випадку вам не доведеться часто міняти снасті, досить лише зняти або додати коліно вудилища, якщо ви вирішите змінити відстань лову.

Волосінь варто вибирати тонку: від 0,14 до 0,18 мм з міцністю на розрив до 3 кілограмів, так як риба в цей період дійсно велика. Гачок використовується один. Номер гачка вибирайте побільше від п'ятого до десятого номера, так як риба попадається велика і рот відповідно у неї великий. Варто звернути увагу на якість гачків, так як вага риби великий, клювання не дуже активний, буває вкрай прикро втратити рибку.

Поплавок найлегший. При даному виді лову найбільшою популярністю користуються класичні гусінковие поплавці. Чутливість їх максимальна, при гарній погоді їх видно на відстані 20 метрів, а білий колір нейтральний і не викликає почуття небезпеки в природному середовищі.

Застосовуйте глухе кріплення поплавка, так як карась мешкає практично у самого дна, отже, часто міняти глибину лову не доведеться. Кріплення грузила стандартне і по можливості максимум непримітне.

Карась в квітні: на що ловити?

У виборі приманки немає особливих секретів. Голодний після зими карась мріє поживитися м'ясним хробачком земляним або гнойовим, частіше за все не має значення, але бажано щоб він був ситим і рухомим. Є серед цих рибок і гурмани віддають перевагу Монастирку. Варто врахувати те, що смакові пристрасті у рибки в різних водоймах або навіть різних ділянках однієї водойми можуть бути різними. Тому, якщо Ви знайшли потрібну приманку не варто її змінювати без зміни місця лову.

Прикорм карася краще здійснювати з вечора перед риболовлею, але якщо такої можливості немає, варто підгодувати рибку по приїзду і перед підготовкою снасті. Рослинну підгодовування карась в цей час не дуже поважає, а ось суміш землі (взятої зі дна водойми) і мотиля, припаде йому до смаку. Також можна спробувати заздалегідь зварити перловку (про це я писав у статті « Як правильно варити перловку «). Є ще один секрет прикорму карася, якщо у вас є можливість підгодувати його з вечора. Лопатою спушите мул в тій заплави, де збираєте рибалити вранці. У мулі живуть личинки дрібних комах, ікринки, що є найкращим ласощами для цієї рибки. Також ці хитрощі створять у воді муть, яку дуже любить карасик.

Як ловити карася в квітні

Виведення цієї великої, сильної, але ледачою рибки - це велике мистецтво. Варто відзначити, що особливістю поведінки карася є те, що поплавок при кльову не топляться, а йде в бік. Хитра полохлива рибка довго прилаштовується до наживки.

Після закидання мінімум 5 хвилин поплавок буде нерухомий, після чого почнуться ледве помітні стусани з одного боку в інший десь сантиметрів на п'ять з невеликими часовими проміжками (2-3 секунди). Так може тривати кілька хвилин, але головне в нашій справі терпіння. Коли все-таки поплавок повільно, але впевнено поведе в бік, потрібно робити підсічку. Важливо пам'ятати, що губи у карася ніжні, і якщо підсікання буде дуже різкою, ви можете вирвати йому губи і на гачку залишаться лише вони.

Великий сильний карась після підсічки стає активним. Важливо не давати йому вільно рухатися на гачку і вимотувати його, щоб надалі, коли карась виявиться на поверхні, акуратно направити його в підсак. Можливо, вам підійде тактика, коли на кожен «ривок» риби рибалка потягує вудилище на себе. А можливо ви знайдете свою особисту тактику в спілкуванні з цією цікавою рибкою.

Відео: Ловля карася в квітні

висновок

Головним недоліком весняної риболовлі на карася є його невисока активність, доведеться посидіти не одну годину. Також часто скаржаться на зриви в зв'язку з великою вагою карася. Але, без сумніву, саме в цей період, починаючи з квітня, карась найбільший і знайти його не складає особливих труднощів. Сподіваємося, що наші ради будуть вам корисні.

Приємною риболовлі і гарного вам улову!

Читайте також:

Якщо стаття сподобалася, поділіться нею з друзями! Дякуємо!

Додаткові матеріали

Коли клює карась в квітні?
Який він - карась в квітні?
Коли клює карась в квітні?
Карась в квітні: на що ловити?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com