рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Чому випадають брови - 9 самих розповсюдженний причин

  1. вищипування
  2. Перманентний макіяж
  3. дефіцит нутрієнтів
  4. старіння організму
  5. післяпологовий період
  6. ліки
  7. гіпотиреоз
  8. Атопічний дерматит
  9. вогнищева алопеція

Вітаю всіх!

Якщо ви стали помічати, що у вас стоншуються брови, важливо подивитися на можливі причини цієї недуги, щоб переконатися в тому, що ви не робите нічого поганого для їх повноцінного зростання. Чому випадають брови? Це питання мучить як жінок, так і чоловіків різного віку, від підлітка до літнього.

Сьогодні пропоную вам огляд 9 найпоширеніших причин, за якими ваші брови починають рідшати. З першими шістьма ви зможете впоратися самі, а ось з останніми, швидше за все, доведеться звернутися до лікаря. Вони можуть бути симптомами серйозних захворювань.

вищипування

Пінцет, здавалося б, один з найбезпечніших методів, щоб зробити свої брови акуратними, і результат після процедури більш тривалий, ніж гоління. Але тут важливо не перестаратися! Надмірне вищипування брів є найбільш поширеною причиною їх випадання.

У деяких після вищипування волоски відростають дуже повільно, іноді навіть очікування затягується до 6 тижнів, тому тут головне - не зробити помилку, інакше відрощувати нові брови доведеться довше і ви повинні будете змиритися з цим.

Можливі ризики надмірне вищипування брів:

  1. Врослі волоски. Відбувається внаслідок того, що волосок вирваний без кореня. Іноді він не може прорости наверх і залишається в пастці під шкірою, це в більшості випадків призводить до почервоніння і запалень.
  2. Інфекції. Перед кожним використанням пінцета необхідно обробити інструмент в спирті, щоб він був ретельно продезінфікований. Інакше ви можете дуже швидко підхопити бактеріальну інфекцію, після якої шкіра в місці видалення волосків буде заражена.
  3. Пошкодження фолікула. Вищипування може травмувати волосяні фолікули. А адже саме вони відповідальні за ріст волосся, порушення їх цілісності викличе постійне випадання брів.

Перманентний макіяж

Після таких салонних процедур, як татуаж, мікроблейдінг, і т.п. волосяні фолікули брів неминуче пошкоджуються. Волоски можуть припинити зростати зовсім або стануть дуже рідкісними.

Тому подумайте заздалегідь, перш ніж погоджуватися на такі свого роду екзекуції, інакше потім вам доведеться робити їх постійно. Краще перейти на більш щадний фарбування, наприклад хною.

дефіцит нутрієнтів

дефіцит нутрієнтів

Тут можна сказати так, недолік в поживних речовинах, який негативно впливає на волосся на голові і шкіру може привести і до зменшення брів. Для цього потрібно урізноманітнити свій раціон харчування, максимально збалансувавши його, а також додати в нього:

  • Залізо і цинк допомагають волосяних цибулин рости (м'ясо, риба, горіхи, висівки, насіння).
  • Вітамін D може допомогти активувати зростання брів.
  • Протеїн необхідний для росту і відновлення клітин.
  • Омега-3 жирні кислоти допоможуть залікувати пошкодження (жирна риба).
  • Біотин зміцнить і поліпшить стан волосків брів (яйця).
  • Вітамін B12. Його дефіцит є причиною слабкого зростання волосків.

Заповнити дефіцит можна також за допомогою готових вітамінно-мінеральних комплексів або БАДів .

старіння організму

У міру того як ми стаємо старше, наші волосся стає більш сухими і починають трохи більше випадати. Але комусь пощастило з генетикою більше, а комусь ні. Теж саме відбувається і з бровами, вони починають рідшати, особливо після 50 років. Але все індивідуально.

Для того щоб запобігти випадання брів, необхідно дотримуватися наступних порад:

  1. менше хвилюйтеся, уникайте по можливості стресових ситуацій;
  2. постійно зволожуйте шкіру в зоні брів, застосовуючи рослинні масла;
  3. використовуйте тільки перевірену косметику для брів.

післяпологовий період

З цієї причини дуже часто випадає волосся у жіночої половини людства не тільки на голові, але і на бровах. А справа все в гормонах, і поки вони не прийдуть в норму після пологів, вам доведеться це пережити. Але таке буває не у всіх.

Але якщо протягом року ситуація не змінюється, то варто неодмінно відвідати лікаря ендокринолога, який допоможе вам нормалізувати рівень естрогенів у вашому організмі.

ліки

Тут, як то кажуть, одне - лікує, а інше - калічить. Перегляньте свої лікарські препарати, які приймаєте в даний момент, вивчіть побічні дії, порадьтеся з лікарем, їх призначив.

Адже порідіння не тільки брів, але і волосся в цілому, може бути викликано таблетками від:

  • подагри;
  • артриту;
  • серцевих патологій;
  • артеріального тиску;
  • зачаття.

Прийом антидепресантів також може обернутися втратою волосся і навіть брів. Але це буває не так часто, якщо порівнювати з наслідками хіміотерапії.

гіпотиреоз

Інша причина, по якій у вас рідшають брови, може переховуватися в низькому рівні гормонів щитовидної залози, званим гіпотиреоз. Щитовидна залоза контролює синтез білка в клітинах шляхом виробництва гормонів.

Якщо вона не створює достатню кількість гормонів, ви можете відчувати себе втомленими, швидко замерзає на холоді, набираєте зайву вагу або втрачаєте волосся . Найбільш поширеною причиною гіпотиреозу є дефіцит йоду.

Якщо ви вважаєте, що саме гіпотиреоз став причиною випадання брів, то варто обговорити цю проблему зі своїм лікуючим лікарем.

Атопічний дерматит

Захворювання під назвою атопічний дерматит, також відоме як атопічна екзема, теж може привести до витончення брів. Це запалення, яке призводить до зудить, червоною і опухлої шкірі. Воно зачіпає близько 20% населення і найбільш поширене серед дітей молодшого віку.

У деяких випадках, це може вплинути і на брови. Якщо шкіра навколо ваших брів виглядає запаленої, має почервоніння, то варто звернутися до дерматолога для призначення правильного лікування.

вогнищева алопеція

Захворювання виглядає як залисини. Це аутоиммунная патологія, при якій волосся випадає по всьому тілу або вибірково. Спочатку з'являється на голові, як помітна залисини, а потім може перейти на брови. Але поспішаю вас порадувати, ця причина виникає лише у 0,1% людей планети.

Читайте також: Чому виникають білі плями на нігтях?

На закінчення, хочу зазначити, що витончення брів може бути викликано рядом факторів, і рішення цієї проблеми буде варіюватися в залежності від тієї чи іншої причини. Надмірне вищипування, салонні процедури і брак поживних речовин - ви самі підвладні змінити це.

А якщо, ви підозрюєте, що випадання брів пов'язано з проблемами зі здоров'ям, то не нехтуйте походом до лікаря. Особливо не намагайтеся боротися з гіпотиреозом, екземою або алопецією без керівництва спеціаліста. Не займайтеся самолікуванням!

Густих вам брів!

Чому випадають брови?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com