рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Arcon International GmbH - Arcon International GmbH - Насіння пажитника. Життєва сила від природи.

Деякі факти про волосся В середньому у кожної людини на голові до 100.000 волосся, причому це число коливається в залежності від їх кольору. Наприклад, у рудих на голові в середньому 85.000 волосся, у брюнетів - 100.000, а блондинів - цілих 140.000. Однак, з іншого боку, у білявих від природи людей найтонші волосся. А ось самі товсті волосся у рудих. Діаметр волоса коливається від приблизно 0,07 мм (Пушкова волосся) до приблизно 0,12 мм (термінальні волосся = основний волосяний покрив). За місяць волосся виростає в середньому на 1 см. У перерахунку у блондинів в рік зростає 16,8 кілометрів волосся!
Волосся є рогові нитки, що складаються з протеїну кератину, води, жиру і сірки. Вони утворюються в коренях волосся - трубчастих поглибленнях шкіри, що мають довжину кілька міліметрів. Корінь волоса, званий також фолликулом, забезпечується живильними речовинами і компонентами через кровоносні судини. Грубо кажучи, волосся ділиться на три шари: перший шар - лускатий шар або кутикула, складається з плоских, що знаходять один на одного клітин, за структурою нагадують ялинову шишку. Цей шар складається з шести - десяти таких шарів клітин. Важливість лускатого шару полягає в тому, що він найбільш очевидно відображає стан здоров'я волосся. У здорового волосся лусочки цього шару щільно прилягають один до одного, утворюючи гладку, просвічує поверхню. Світло оптимальним чином відбивається від таких волосся, надаючи їм здоровий блиск.
Основна маса волосся - це волокнистий шар (або Кортекс, lat. Cortex). Тут мають місце всі важливі для перукаря хімічні процеси. Кортекс складається з великої кількості найтонших волокон кератину - фібрил. Імовірно вони виникають в результаті того, що клітини кортекса прилягають один до одного. З'єднання між двома клітинами встановлюється через комплекс клітинних мембран, який можна уявити собі у вигляді міжклітинної речовини. Міцність і еластичність волоса обумовлені цим з'єднанням. Усередині волоса знаходиться серцевина (lat. Medulla). Вона складається з оболонок клітин, продуктів розпаду клітин кортекса і жирів. Імовірно, серцевина не має значення для будівництва і структури волосся.
Лише деякі області шкіри зовсім покриті волоссям: ступні, внутрішні поверхні долонь, нігтьові ложа пальців рук і ніг, а також губи. Ріст волосся

Волосся мають життєвий цикл, який ділиться на три стадії: стадія зростання, перехідна стадія і стадія спокою. На стадії зростання (анагенез) волосся виростає в день на 0,2 - 0,4 міліметра. В середньому 85-90% волосся на шкірі голови знаходяться в цій стадії. У чоловіків вона триває до чотирьох тижнів, у жінок - до шести тижнів, причому її дійсна тривалість запрограмована спадково. За перехідною стадією (катагенез), яка триває приблизно чотири тижні, і під час якої волосся більше не отримують поживних речовин, а їх ріст припиняється, слід стадія спокою (телогенеза): стрижні волосся роговеют, волосся все більше розхитуються і, нарешті, відокремлюються від шкіри голови в результаті розчісування, миття і т. д. На цій остаточній стадії знаходяться близько 18% волосяного покриву голови. Тепер зі старого кореня волоса, змінюючи один одного, зможуть вирости до дванадцяти нових волосся. Після цього фолікул відмирає.


Випадання волосся На жаль, це поняття кілька вводить в оману, т. К. Описує будь випадання волосся, неважливо, з якої причини. В цілому потрібно сказати наступне: у кожної людини випадає волосся - це звичайна справа, і так передбачено природою. Залежно від кольору волосся і таких факторів як вік і стать це число коливається між 20 і 100 волоссям в день. До тих пір поки таке випадання волосся розподілено по всій голові, можна говорити про абсолютно звичайному "випаданні волосся, що не характеризується скороченням їх кількості".
Лише коли протягом тривалого часу щодня випадає все більше волосся або коли випадання концентрується на певних ділянках голови (наприклад, як при андрогенному облисінні - тільки на маківці або на скронях), - це вже, скоріше, привід для занепокоєння. В цьому випадку можна говорити про "випаданні волосся, що характеризується скороченням кількості волосся".
Таке випадання волосся можна знову ж поділити на "підвищену випадання волосся" * і "патологічний випадання волосся".
Випадання волосся, що характеризується скороченням їх кількості, особливо поширене в промислово розвинених країнах. Якщо ще кілька десятків років тому цим страждали, перш за все, чоловіки, то сьогодні від випадіння волосся страждає все більша кількість жінок.
Види випадіння волосся, що характеризується скороченням їх кількості

Підвищене випадання волосся *

* Це непатологічного, легке або помірне випадання волосся. Крім іншого відомі наступні види:

Спадково обумовлене випадання волосся (Alopecia androgenetica)
Спадково обумовлене випадання волосся може зустрічатися як у чоловіків, так і у жінок. У молодих людей з переважанням сімейної схильності генетично обумовлене випадання волосся, як правило, починається з чола і скронь. Ця форма випадання волосся називається Alopecia praematura або Alopecia simplex. В результаті може розвинутися повне облисіння. У жінок спадково обумовлене випадання волосся зустрічається, в основному, лише після менопаузи. Якщо організм виробляє зайвий тестостерон, як це буває не тільки у багатьох чоловіків, але і у жінок, то за допомогою певних ензимів (5-альфа-редуктаза типу I і II) він перетворюється в дигідротестостерон (ДГТ). При успадкованої гіперчутливості до дигидротестостерону це шкодить корені волосся: надходження поживних речовин у волосся обмежується. Волос втрачає життєву силу і, врешті-решт, випадає.

Випадання волосся, рівномірно розподіляється по всій поверхні голови (дифузна алопеція) або Effluvium teleogenes.
Ця форма випадання волосся термінального волосяного покриву, внаслідок переходу надмірної кількості волосся в стадію телогенеза зустрічається з однаковою частотою у чоловіків і жінок. Волосся на всій голові рідшають, щодня випадає більше 100 волосся. Часто дифузне випадання волосся є знаком тимчасового органічного, непатологічного порушення (висока температура або грипозна інфекція). Причиною цього типу випадіння волосся можуть бути і гормональні коливання (після перенесеної вагітності, під час менопаузи), стрес і дефіцит заліза. Значний дефіцит таких вітамінів групи B як B1, B2 і B6, біотину, відомого як вітамін H, а також слідів елементів (цинк або селен), який може виникнути як наслідок тривалих односторонніх дієт, також вважається причиною цього типу випадіння волосся.


Патологічний випадання волосся

Це сильне випадання волосся, викликане хворобою. Крім іншого відомі наступні види:

Круговідное випадання волосся (Alopecia areata); Areata celsis
Під цим позначенням розуміється круговідное, місцеве, патологічне випадання волосся. Уражені ділянки гладкі, запалі, нешелушащіеся, волосяні фолікули зберігаються. Часто таке випадання волосся супроводжується змінами нігтів пальців рук з утворенням впадинок, борозенок або сильної шорсткості. Дана патологічна форма випадання волосся вимагає медичного лікування.

Тотальне випадання волосся (Alopecia totalis)
IВ крайніх випадках випадання волосся призводить до повного облисіння голови або навіть всього тіла (Alopecia universalis). Вчені припускають, що причиною патологічного випадіння волосся може бути порушення імунної системи або психічне захворювання. Дана патологічна форма випадання волосся вимагає медичного лікування.


Можливі причини підвищеного випадіння волосся *

стрес
Занадто багато стресу може привести до підвищеного випадання волосся *. При цьому відбувається викид медіаторів, які негативно впливають на ріст волосся, оточених нервовими волокнами. Якщо це трапляється під час переходу волосся зі стадії росту в перехідну стадію, наслідком може стати передчасне припинення росту і випадання волосся.

Недостатнє постачання поживними речовинами, наприклад, при дієтах
Якщо "перегнути палицю" з дієтою і позбавити організм важливих поживних речовин і компонентів, то такий дефіцит позначиться і на зростанні волосся. Для того щоб в волосяному фолікулі утворився волосся, необхідний посилений обмін речовин, що знаходиться під впливом біохімічних процесів. Якщо дефіцит поживних речовин, викликаний недостатнім харчуванням, перериває цей процес, це негативно позначається на зростанні волосся. Волосся стає тонше або починається їх підвищене випадання *.

гормональні зміни
Гормони виконують в організмі дуже багато завдань і беруть участь практично у всіх процесах, що відбуваються в організмі. Наприклад, вони впливають на тривалість життєвого циклу волоса і активність його розподілу, яка, в кінцевому рахунку, також позначається на випаданні волосся. З цієї причини гормональні перебудови організму можуть привести до підвищеного випадання волосся *. Часто підвищене випадання волосся * починається також після пологів. Як правило, після гормональної перебудови все знову приходить в норму. Підвищене випадання волосся * може також спостерігатися після припинення прийому протизаплідних таблеток або в період клімаксу, що виражається в гормональних перебудовах. Вироблення жіночих статевих гормонів скорочується, в той час як рівень чоловічих статевих гормонів (= андрогенів) зростає. Тому у багатьох жінок має місце тривалий випадання волосся, а саме волосся рідшають.
З причини гормональних змін в організмі типове спадкове випадання волосся у чоловіків (андрогенна алопеція) також відноситься до найбільш поширених причин підвищеного випадіння волосся *.

Загальні вікові явища
З віком сила росту волосся зменшується. Винне в цьому зниження вироблення статевих гормонів і гормонів росту, також позначаються на випаданні волосся: Наприклад, вже з 20-го року життя організм починає виробляти все менша кількість гормону росту соматотропін (HGH). Приблизно кожні десять років його вироблення знижується ще на 14 відсотків. З віком волосся можуть зрідіти ще більше, а їх випадання може посилитися.

* Формулювання "підвищене випадання волосся" має на увазі під собою непатологічного, легке або помірне випадання волосся



Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com