рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ситцеве весілля: традиції і обряди річниці, навіщо дарують ситцеві хусточки і сукні

  1. походження назви
  2. Що прийнято дарувати
  3. Оригінальні варіанти презентів
  4. Подарунки молодят один одному
  5. Ситцеве весілля: традиції, обряди
  6. Як відзначати першу річницю

Найперша річниця з дня одруження подружжя - ситцеве (борошняна, ватяна або марлева) весілля Найперша річниця з дня одруження подружжя - ситцеве (борошняна, ватяна або марлева) весілля.

Таку назву ця подія набула завдяки тому, що на нього заведено дарувати ситцеві матеріали на пелюшки, так як в стародавні часи до цього дня у сімействі вже чекали першої дитини. Зараз же така традиція теж актуальна, адже велика кількість пар відправляються в ЗАГС з виникненням крихти.

походження назви

Ситець - досить крихкий матеріал Ситець - досить крихкий матеріал. Взаємини чоловіка і дружини в перший рік нагадують цю тканину, тому що подружжя лише починають дізнаватися про особливості характеру один одного і навчаються спільного життя. Але у ситцевій весілля існує й інший варіант тлумачення.

Наші предки вважали, що найперший рік шлюбу характеризується активним статевим життям, а це неминуче призводить до зносу постільних речей, зроблених з ситцю. Тому за старих часів на річницю весілля часто дарували саме постільна білизна.

Подружжя ж на Русі нерідко вручали один одному чистенькі ситцеві хусточки, які символізували щиру любов. При цьому вони зав'язували вузлики на них, примовляючи: «Як міцні вузлики, які ми зав'язали, так і наші слова будуть міцні. Як гуляка-вітер ниву в поле будить, так і щастя з нами довіку прибуде ». Потім хустки прибиралися в недоступне для сторонніх місце і довго зберігалися. Вважалося, що якщо обряд був здійснений вірно, то сім'я вийде щасливою і дружною.

Традиції одного року спільного життя стосуються і оздоблення святкового столу. Його поверхня на ситцеве річницю слід вкривати саме скатертиною з ситцю. У цей день потрібно обов'язково запросити на застілля кращих друзів, батьків і свідків.

Що прийнято дарувати

Нареченій прийнято дарувати плаття на річницю весілля, нареченому - ситцеві штани або сорочку Нареченій прийнято дарувати плаття на річницю весілля, нареченому - ситцеві штани або сорочку.

Як свідчить традиція, найважливішим презентом є плаття, яка отримала молода дружина від своєї свекрухи.

Гості ж можуть подарувати парі тематичні предмети їх бавовни або ж ситцю: постіль, рушники, скатертини, подушки, пледи, штори і серветки.

У цей день прийнято дарувати всілякі предмети одягу. Головні критерії вибору - забарвлення і щільність тканинного матеріалу. Краще зупинитися на якихось однотонних і непрозорих речах: коротка сорочка, туніка, футболка і т. Д.

Оригінальні варіанти презентів

Якщо вам хочеться подарувати подружжю щось оригінальне, то доведеться трохи пофантазувати.

Варто розглянути кілька рішень, які дозволять зробити креативний презент з самих звичайних речей:

  1. Незвичайні подушки (у формі півмісяця, губ, сердечок, з цікавою вишивкою або написом і т. Д.).
  2. Цікавий фартух. Сьогодні у продажу зустрічається маса оригінальних кухонних фартухів: існують моделі з сексуальними картинками, романтичними мереживами і т. Д. Відмінне рішення - вручити відразу пару фартухів. Наприклад, фартух Фіони і Шрека, Короля і Королеви і т. Д.
  3. Картини на стіну. Сьогодні можна замовити написання портрета по фотознімку. Це дуже здивує молодих.
  4. Відмінний варіант подарунка на ситцеве весілля - фотосесія. Це зблизить пару і залишить пам'ятні фото на все життя.

Подарунки молодят один одному

Для чоловіка можна підібрати такі варіанти:

Дружині ж можна вручити такі речі:

  • Ексклюзивне інтимне білизна - такому подарунку порадіє будь-яка дівчина.
  • Домашній спальний комплект або миленька ночнушка.
  • Солодощі, загорнуті ситцевої стрічкою або укладені в хустинку з ситцю.

Крім того, можна влаштувати якесь незабутній захід на кшталт екскурсії або подорожі.

Ситцеве весілля: традиції, обряди

Більшість традицій першої річниці з дня весілля вже не застосовуються або ж забуті, однак деякі з них ще мають місце бути Більшість традицій першої річниці з дня весілля вже не застосовуються або ж забуті, однак деякі з них ще мають місце бути.

На ситцеве весілля прийнято кликати в будинок гостей. У зв'язку з тим, що на Русі не можна було купити одяг, її робили своїми руками, тому господиня в переддень річниці самостійно робила наряди для себе і чоловіка. Також наречена повинна була весь день носити сукні з ситцю.

На першу річницю молоді також вручали один одному хустки з ситцю, на яких зав'язували по одному маленькому вузлику. Це дійство являло собою своєрідну клятву вірності і вічного кохання.

Як відзначати першу річницю

Романтична вечеря - саме безпрограшна рішення Романтична вечеря - саме безпрограшна рішення. Придбайте новенькі серветки і скатертину, зробіть привабливу сервіровку. Приготуйте їжу самі або замовте її в хорошому ресторані. Вручите один одному щось символічне і просто поспілкуйтеся. Свято має продовжитися вже в іншій кімнаті.

Якщо ви запросили багато друзів на річницю, то слід продумати всі моменти.

Стіл потрібно накрити білосніжною скатертиною з ситцю, сервіровку потрібно доповнити квітами і серветками з відповідного матеріалу.

З ранку в день ситцевого весілля можна приступити до спільного приготування їжі. Зробіть разом печиво, додайте в нього родзинки і горішки.

Подружжю також бажано надіти ввечері ситцеві наряди. Щоб річниця не перетворилася на банальне застілля, доведеться подбати про розважальну програму. Дуже добре, якщо у вашому розпорядженні є хороший тамада - це завдання автоматично покладається на нього. Його потрібно попросити, щоб розваги і конкурси максимально відповідали тематики вашої річниці.

На якому б варіанті святкування ви не зупинили свій вибір, найважливіше - не забувати про власні почуття і любові один до одного.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com