рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Сценарій золотого весілля. Подарунки на ювілей весілля

  1. ОБРЯДИ на золоте весілля:
  2. Який же ПОДАРУНОК підібрати?
  3. Тости та поздоровлення:
  4. Схожі статті:
За плечима півстоліття спільного життя. Багато це чи мало? Не один пуд солі з'їли, поруч сидять діти, внуки, правнуки, друзі. Чому ж для назви п'ятдесятирічної річниці було вибрано таку красиву назву - «золота»?

50 років - кругла дата. Яким же чином можна відзначити цей ювілей?
За плечима півстоліття спільного життя. Багато це чи мало? Не один пуд солі з'їли, поруч сидять діти, внуки, правнуки, друзі. Чому ж для назви п'ятдесятирічної річниці було вибрано таку красиву назву - «золота»?
Золото - благородний метал жовтого кольору, ковкий, хімічно дуже інертний, на повітрі не змінюється навіть при нагріванні. Хіба назву ювілею не справедливо? Адже для того, щоб прожити півстоліття разом, потрібна особлива «гнучкість», м'якість характеру, незмінність почуттів навіть «при нагріванні ззовні», інертність ж символізує сталість напрямку в русі до мети. Так і в шлюбі ми все життя рухаємося до єдиної мети разом, впевнені в надійності і підтримки партнера.
Золоте весілля відзначають рідко, але вже якщо відзначають, то це стає дійсно великим і радісним подією для всієї родини ювілярів. Золоте весілля - свято, яке збирає всю родину навколо батьків, засновників. Це свято, яке дозволяє відчути згуртованість і єдність сім'ї, традиції, в ній склалися. Саме золоте весілля багато в чому говорить про те, що в даній родині любов і щастя передаються у спадок, є ознакою даної сім'ї. Поруч з ювілярами виявляється плід їх багаторічної спільного життя: улюблені і люблячі діти, внуки, правнуки.
Золоте весілля відзначають майже так само пишно, як і найпершу. Важливо добре підготуватися, сюрприз буде приємний не тільки самим ювілярам, ​​але і всій родині. Золоте весілля батьків - дійсно велике свято! З золотим весіллям пов'язаний ряд гарних традицій і обрядів.
На золоте весілля відзначають п'ятдесятиріччя спільного подружнього життя. Взагалі, ювілей золотого весілля - свято сімейне, об'єднують усіх домочадців, що збирає всіх членів сім'ї навколо засновників, свято, що дозволяє відчути єдність рідних і близьких. Адже ніщо так не важливо для людини, як почуття родинної підтримки, почуття причетності до чогось великого, що може захистити, укрити.


ОБРЯДИ на золоте весілля:

1. Обряд осипання золотом. На золоте весілля подружжя обсипають золотими монетами, золотистими блискітками або конфетті.

2. Обсипають також зерном і рисом, бажаючи достатку, щастя, благополуччя, любові і взаєморозуміння.

3. Обсипають ювілярів всі гості і родичі. «Як пролився на вас золотий дощ благополуччя, любові, взаєморозуміння п'ятдесят років тому, так нехай проллється ще на півстоліття!». Обсипати можна подружжя, що сидять за столом або входять до зали, де відбуватиметься свято.

4. Існує також звичай дарування золотого хустки матері. Хустка зазвичай вишивався золотими нитками і їм покривав голову і плечі матері старший син або дочка. Сьогодні хустку, розшитий золотом, можна цілком замінити шаллю з люрексом.

5. Обряд чаювання.

Після проведеного свята подружжя сідають за неприбраний порожній стіл і випивають удвох по чашці чаю. І лише потім зі столу можуть допомогти прибрати діти. Цей обряд символізує єдність подружжя у власному будинку: незважаючи на свята, на гостей, які зазвичай приходять і йдуть, їх будинок твердо тримається на них двох.

6. Обряд обміну новими кільцями.

На золоте весілля купують нову пару кілець, тому як руки подружжя за багато років змінилися, а золото за цей час потерлося. Звичайно ж, покупку кілець краще зробити дітям або близьким родичам, тому як ходіння по магазинах вже не під силу ювілярам.

У деяких областях Росії на двадцятип'ятирічний весілля подружжя замінюють золоті кільця на срібні і носять їх аж до золотого весілля, коли надягають нові золоті. Іноді на палець поряд із золотою обручкою після двадцятип'ятиріччя весілля надаватися ще й срібне, а на річницю п'ятдесятиріччя весілля обидва замінюються новими золотими.

Колишні кільця передаються дітям чи онукам «на сімейне щастя». Цей обряд теж досить символічний, особливо якщо в сім'ї передбачається укладання нового шлюбу або воно недавно сталося. Вважається, що таким чином разом з кільцями молодим передається мудрість, на якій тримався всі ці довгі роки шлюб дідуся і бабусі.

7. Іноді символічний обряд передачі подружньої мудрості виконувався за допомогою запалених свічок. Вони, як і кільця, передавалися молодим. При цьому подружжя, ювіляри виголошували напутні мова молодим на довгу дружну подружнє життя.

Обряд запалювання свічок символізує початок нового п'ятдесятиріччя сімейного життя подружжя. Для цього на столі «золотих молодят» ставляться дві свічки, пофарбовані бронзовою фарбою (під золото).

Ведучий вимовляє: «Ці дві свічки - символ вашої любові, яка світила вам всі ці роки, допомагала долати всі труднощі і негаразди, підтримувати один одного. Давайте запалимо їх знову, щоб вони з новою силою спалахнули ще на півстоліття! ».

Щоб зробити обмін новими кільцями символічним і таким, що запам'ятовується, його можна зробити в церкві. Деякі пари, які не проводили раніше обряд вінчання, виробляють його саме на таку велику дату, тому як їх почуття вже не потребують перевірки і перед Богом вони - навіки чоловік і дружина.

Коло або кільце - символ завершеності, повноти, циклічності людського життя, напевно, тому саме воно і стало знаком шлюбу. Деякі автори, щоправда, порівнювали обручку з ланкою ланцюга подружнього життя. Недарма кажуть: «Любов - кільце, а у кільця немає ні початку, ні кінця».

8. Іншим гостям передати мудрість щасливого життя в шлюбі можна трохи іншим способом. Випікається великий пиріг або калач, нарізається на шматки, і ювіляри зі своїх рук передають їх усім присутнім, які перебувають у шлюбі.

Інакше звичаєм урочисте застілля, присвячене п'ятдесятирічного ювілею з дня весілля, починають з калача. Але подається не цілий калач, а його половина: у знак того, що прожите половина життя. Ламати калач починають ювіляри, потім по шматочку з'їдають і гості, запиваючи хліб ковтком горілки. Калач з'їдається обов'язково весь, від цього буде залежати подальша спільне життя подружжя і її тривалість.

9. Вечір можна закінчити киданням букета нареченої. Якщо його впіймає молода жінка, то вона незабаром вийде заміж, а якщо заміжня, то проживе в шлюбі так само довго, як і подружжя-ювіляри.


Всі свята асоціюються у нас з радістю, сміхом, веселими обличчями і, звичайно ж, з подарунками. Подарунок можна зробити дорогий або дешевий, але якщо він зроблений з любов'ю і від душі, то обов'язково принесе радість винуватцям торжества. Адже найголовніше в даному випадку - увага.
Вручення подарунків можна обставити так само, як і на самій першому весіллі, супроводжуючи дари віршами, поздоровленнями, жартівливими побажаннями.
На золоте весілля подружжю дарують золоті прикраси, сувеніри з золотистого металу або будь-які інші подарунки, загорнуті в красиву подарунковий папір золотистого кольору.


Який же ПОДАРУНОК підібрати?


Найкраще, звичайно, якщо він буде мати символічне навантаження.
Наприклад, позолочений підсвічник для двох свічок можна подарувати зі словами:
«Як цей свічник тримає дві свічки, так нехай ваша любов тримає вас вічно поруч і не припиняється ніколи.
І нехай радість і щастя в ваших душах горять, як два цих вогника! ».
Настінний годинник в позолоченій оправі. Супровідні слова: «Ось вам годинник, відміряти час на майбутні п'ятдесят років!».
Велика весільна фотографія в позолоченій рамі. Супровідна мова: «А ось і фотографія вам весільна на початок нового життя! І оправа золота, живіть далі, живіть більше, а ми будемо чекати наступну весільну фотографію в смарагдовою рамі ».
Пудова гиря (16кг), пофарбована золотистою фарбою. Супровідні слова: «Ось, наречений і наречена, даруємо вам пуд золотий. Це пам'ятник тому пуду солі, який ви з'їли за минулі півстоліття! Так тримати! Нехай пам'ятників таких у вас буде ще штуки 2-3 ... ». Такий подарунок хороший для подружжя, що володіють певною часткою почуття гумору.
Альбом для фотографій. Гарний ювілейний альбом до дня 50-річчя весілля готується дітьми заздалегідь, для цього збираються по можливості всі фотографії з року в рік: «Мама з татом через рік після весілля», «Мама з татом через два роки», «Народилася Леночка», « одружився Вася »і т.д. Красиво виглядає іменний альбом із золотим тисненням, наприклад: «Іванови Андрій Петрович і Валентина Іванівна - 50 років весілля».
Якщо ви хочете піднести винуватцям торжества що-небудь дійсно оригінальне, то замовте художникові портрет подружжя, ювілярів зі всією сім'єю.
Для цього не обов'язково позувати кілька годин, досить тільки надати фотографію сім'ї, решта - майстерність художника.
Можливий подарунок, пов'язаний з символічним числом 50. Наприклад, можна подарувати 50 чайних троянд, 50 повітряних куль, 50 великих жовтих яблук або золотистих апельсинів.
Можна також замовити на таке велике свято пару ювілейних медалей з іменами і датами. Або вигравіруване привітання на великому подарунковому блюді. Подаруйте, врешті-решт, великий торт з вітальним написом!
Таке велике торжество завжди хочеться відзначити весело, так, щоб воно запам'яталося. Найкраще запросити тамаду або спробувати самим написати сценарій і спробувати себе в ролі ведучого. Можна провести конкурси і лотереї.


Тости та поздоровлення:


Дорогі (імена подружжя, ювілярів)! Яка радість, що ми присутні сьогодні на цьому прекрасному ювілеї.
Ви - доказ того, що довгий щасливий шлюб можливий. Живіть ще довго і залишайтеся для нас усіх яскравим прикладом того, що все в цьому житті можна перебороти, що з любов'ю все досяжно і можливо! І нехай кричать, що вічної любові немає і щасливі шлюби - виняток, ми завжди зможемо сказати: «Неправда, в нашій родині завжди були, є і будуть любов і щастя, які передаються у спадок!» Рівняємося на вас! А тепер - «Гірко!».
Давайте вип'ємо за надбання нашої сім'ї. Не за кільця, ланцюжки, сережки, а за наших батьків, наш скарб, багате на золоті руки, золоті серця, золоті слова! Не май ми всього цього багатства, не було б у нас зараз такий великої дружної родини, яка зібралася сьогодні за цим столом. П'ємо за мамині золоті руки, виняньчив всіх нас, за золоті руки батька, які побудували цей будинок, пестить всіх нас, за пару золотих сердець, що люблять нас, за дві золоті душі, що вболівають за нас, де б ми не знаходилися, за золоті мудрі слова , які допомагають нам жити і не робити помилок. Ось як багато ми маємо! Жоден банк не має стільки багатства, жоден з них не застрахований від розорення так ми.
Вип'ємо ж за золоте надбання нашої родини! За наших батьків!
Золотий колір - колір осіннього листя, а осінь - пора збору плодів праці. Працювали наші батьки, а ось плоди - навколо за столом: діти від малого до великого, від школярів до професорів і начальників. Давайте ж вип'ємо за те, щоб кожен з тих, хто сидить за столом міг в майбутньому дійти до радісної пори осені подружнього життя, коли можна буде перерахувати своїх «курчат»! За золоту пору подружнього життя!
Щоб дожити до золотого весілля, дружина повинна мати золотий характер, а чоловік - залізну витримку! Вип'ємо ж за чудовий сплав, за розквіт вітчизняної металургії!
Золото і срібло самі по собі нічого не значать. Потрібно, щоб у майстри були золоті руки. Так вип'ємо ж за золоті руки господарів цього будинку!

Схожі статті:

Сценарій на весілля
Конкурси для викупу нареченої
Сценарій викупу нареченої «Лікарня»
Сценарій викупу нареченої. казковий
Сценарій викупу нареченої «Салон краси»
Багато це чи мало?
Чому ж для назви п'ятдесятирічної річниці було вибрано таку красиву назву - «золота»?
Яким же чином можна відзначити цей ювілей?
Багато це чи мало?
Хіба назву ювілею не справедливо?
Який же ПОДАРУНОК підібрати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com