рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як правильно сповивати дитини - поради досвідчених мам

  1. Навіщо потрібно сповивати дитини?
  2. Основні види сповивання новонароджених дітей
  3. До якого віку можна сповивати малюка?
  4. Сповивання немовлят в залежності від пори року

Спори про користь сповивання новонароджених дітей тривають не одне десятиліття. Якщо ви є прихильником використання пелюшок і чекаєте первістка, то вам обов'язково потрібно ознайомитися зі способами, якими можна сповити малюка.

Навіщо потрібно сповивати дитини?

Навіть якщо мама збирається з перших днів надягати на дитину повзунки, їй все-таки потрібно освоїти ази сповивання. Наприклад, давати дитині ліки або прочищати носик набагато зручніше, коли ручки малюка закутаний в пелюшку і не заважають мамі проводити потрібні маніпуляції.

В утробі матері на останніх тижнях вагітності малюк перебуває ніби в затишному коконі. З'явившись на світло, будь-яка дитина перебуває у стресовому стані. Сповивання допомагає дитині освоїтися з новим середовищем проживання.

Крім того на користь сповивання говорять такі факти, як:
  • Загорнутий в пелюшки малюк міцніше і довше спить.
  • Сповиті дитина відчуває фізичний і психологічний комфорт.
  • Виключається можливість переляку від мимовільних різких рухів ручок.
  • У пелюшці краще зберігається тепло, тому знижується ризик простудних захворювань.

Основні види сповивання новонароджених дітей

На сьогодні не всі молоді мами знайомі з правилами сповивання немовлят, хоча цей навик обов'язково стане в нагоді їм в процесі догляду за новонародженим крихіткою.

Ще наші бабусі і мами використовували 3 способи сповивання немовлят - туге, вільне і спеціальне широке сповивання дітей, у яких є проблеми з суглобами.

Яким би способом сповивання ви не користувалися, проводити його потрібно на рівній поверхні. Сьогоднішнім мамам досить придбати спеціальний пеленальний столик, широкий асортимент яких представлений в будь-якому магазині для новонароджених.

туге сповивання

Сьогодні проти тугого сповивання піднялася ціла хвиля протесту. Все більше фахівців у галузі педіатрії твердять про шкоду такого методу. Але якщо задуматися, такий спосіб сповивання використовувався, мало не з появою на світ першого людини. Якби все було так погано, то людство давно б вимерло, проте все, кого в дитинстві туго сповивали, прекрасно себе почувають. Тому, ми все-таки опишемо цей спосіб укутування малюка в пелюшки.

На пеленальном столі розстеляють пелюшку, так щоб її широка сторона була перпендикулярна до положення дитини. Верхній край пелюшки трохи подгибают і укладають малюка так, щоб головка розташовувалася вище підігнути краю.

Верхній край пелюшки трохи подгибают і укладають малюка так, щоб головка розташовувалася вище підігнути краю

Ручки крихти витягають уздовж тіла, беруть пелюшку за верхній лівий край і заводять на праву сторону, розправивши надлишок пелюшки під спинкою малюка. Потім аналогічно беруть пелюшку за правий верхній кут і заводять за спинку в ліву сторону. Низ пелюшки підвертають по довжині ніжок під спинку. Краї полотна загинають на лицьову сторону і закріплюють, заводячи один за одного.

Так як пелюшки мають властивість сідати після перших же прань, а малюки швидко підростають, щоб було зручніше сповивати дитини, пелюшку на стіл розстеляють одним кутом вгору, тобто як ромб.

На відео показано туге і вільне сповивання новонародженої дитини

вільне сповивання

Вільне сповивання малюків можна виконувати двома способами:
  • Загортати малюка разом з ручками, залишаючи їх в зручному для дитини положенні.
  • Сповивати тільки нижню частину тіла, залишаючи ручки вільними.

У першому випадку

процес сповивання здійснюється за тією ж схемою, що і туге, тільки пелюшку не притягають туго до тіла малюка, а залишають невеликий простір усередині кокона, щоб малюк міг поворухнути ручками і ніжками.

При другому способі малюка загортають тільки по пояс. При цьому якщо ви переживаєте за стрункість ніжок малюка, пелюшку можна обернути тугіше. Але так як вже доведено, що спосіб сповивання не впливає на прямоту ніг, краще залишати малюкові простір для руху, обертаючи пелюшку навколо талії не дуже туго.

широке сповивання

Для здорових малюків, які не мають проблем з розвитком суглобів, такий спосіб сповивання не застосовується. Широке сповивання використовують в лікувальних цілях при дисплазії тазостегнових суглобів .

Широке сповивання використовують в лікувальних цілях при   дисплазії тазостегнових суглобів

У цьому випадку між ніжок малюка прокладається м'яка розпірка з підгузника або щільно складеної тканини шириною 20 см, а вже потім проводиться сповивання.

На відео детально розповідають про методи лікування дисплазії тазостегнового суглоба і широкому сповивання

До якого віку можна сповивати малюка?

Однозначної відповіді, до якого віку варто сповивати дитини, не дають навіть педіатри. Все залежить від індивідуальних особливостей самого малюка.

Всі фахівці сходяться тільки в одному - після 3 місяців від сповивання потрібно відмовитися обов'язково.

До цього часу, скільки малюкові знаходитися в пелюшках, використовувати їх тільки на час сну або і за стані крихітки, кожна мама вирішує індивідуально. Багато молоді батьки взагалі відмовляються від пелюшок відразу після виписки з пологового будинку.

У будь-якому випадку, поки малюк не спить, краще використовувати вільне сповивання з відкритими ручками. Чим швидше малюк звикне спокійно реагувати на мимовільні рухи рук, тим краще. Поступово, на час сну потрібно залишати руки дитини на свободу, щоб до 2-3 місяцем повністю відмовитися від пелюшок.

Сповивання немовлят в залежності від пори року

З давніх-давен для сповивання дітей використовують 2 види пелюшок - теплі фланелеві і легкі ситцеві полотна.

У холодну пору року малюків спочатку загортають в ситцеве, а потім ще і в теплу пелюшку. Влітку, в теплу погоду користуються в основному тільки легкою тканиною.

У будь-якому випадку, потрібно звертати увагу на поведінку дитини.

Якщо в кімнаті прохолодно і малюк мерзне, щоб не допустити переохолодження, його сповивають в 2 теплі пелюшки, а при необхідності прикривають пледом. При цьому на голівці у малюка повинен бути одягнений теплий чепчик.

Не менш уважно потрібно стежити за малюком і в жарку погоду. Щоб уникнути перегріву, не використовуйте туге сповивання. Намагайтеся якомога більше тримати дитину з вільними ручками. Поки малюк не спить, можна взагалі не використовувати пелюшки, щоб уникнути попрілостей і потнички.

Кожен малюк по-різному переносить холодну або жарку погоду. Уважно стежте за станом малюка, щоб не допустити переохолодження або перегріву маленького чоловічка.

Поділіться з друзями:

Навіщо потрібно сповивати дитини?
Навіщо потрібно сповивати дитини?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com