Секрети приготування бісквіта: Секрет справжнього бісквіта 1.
Дуже акуратно відокремлюємо жовтки від білків! Це важливий момент, можна сказати ключовий: щоб білки збили в пишну, міцну піну, треба, щоб ні малесенькій крапельки жовтка випадково не потрапило в білок.
Білки ставимо в холодильник: охолоджені, вони швидше і краще збиваються.
Секрет пишного бісквіта 3.
До жовтків висипаємо не весь цукор, а половину.
І збиваємо міксером на середній швидкості приблизно протягом 1 хвилини.
До тих пір, поки маса стане пишною і світлою.
Тепер дістаємо з холодильника мисочку з білками і висипаємо туди другу половину склянки цукру. Збиваємо міксером.
Секрет повітряного бісквіта 4.
Починаючи збивати білки з цукром на найменшій швидкості, потроху нарощуємо обороти. Збиваємо півхвилини на першій швидкості, перемикаємо на другу - і так далі, дійшовши до 4-й або 5-й, - найвищій швидкості, на яку здатний Ваш міксер. На найбільшій швидкості збиваємо хвилини 2 - 3. Якщо для міксера таке навантаження велика і він сильно гріється - дайте своєму помічникові перепочинок на хвилинку, хай трішки охолоне, піна за цей час не осяде.
Коли Ви побачите, що піна стала густою, пишною і міцною, а за міксером на ній залишається виразний слід - значить, збивати досить.
Тепер потрібно з'єднати збиті з цукром білки зі збитими жовтками. Викладаємо піну в миску з жовтками і акуратно перемішуємо.
Прийшов час додавати борошно.
Поступово просіюємо її через друшляк в миску.
Перемішуємо: ніжно, але при цьому ретельно :) Щоб інгредієнти добре з'єдналися і не збилася пишна піна, найкраще обережно перемішувати за годинниковою стрілкою і трохи знизу вгору.
Тісто для бісквіта готове, тепер підготуємо форму для випічки. Можна пекти бісквіт і в сковороді, але зручніше все-таки в рознімної формочке. Ще нам знадобиться кондитерський пергамент або калька.
Розбираємо форму, вирізаємо папір за розміром денця.
Застеливши дно папером, збираємо форму. Тепер бісквітне тісто не втече через щілинки і корж не пристане до денця форми!
Обріжемо зайвий папір і злегка змазати олією папір на дні і борти форми: чи не надто щедро, а зовсім крапельку, щоб бісквіту було легко підніматися.
Викладаємо тісто у форму, розрівнюємо ложкою і ставимо в розігріту, можна сказати гарячу духовку.
Бісквіт випікається на середньому або трохи більшій вогні: спочатку бажано зробити погарячіше, щоб він піднявся, а коли стане високим і почне рум'яна - трохи збавити спеку, щоб гарненько пропікся в серединці. Але зменшуйте вогонь не дуже, щоб бісквіт не надумав «сісти»! Через 25 - 30 хвилин спробуйте бісквіт паличкою: якщо корж легко протикає і тісто не залишається на шпазі, значить бісквіт готовий!
Виймаємо з духовки форму, пару хвилин чекаємо, щоб корж трохи охолов. Потім акуратно підрізаємо його краю ножиком, щоб вони відстали від ботиків форми, розкриваємо форму і дістаємо бісквіт разом з папером. Перевернувши корж на кришку від великої каструлі, швидко і акуратно знімаємо з його денця папір, потім назад перевертаємо на блюдо.
А зараз можна робити з нашим бісквітом все, що захочемо! Ну, не прямо зараз, а коли корж повністю охолоне. Так як п'ятий секрет бісквіта полягає в тому, що різати на коржі можна тільки остиглий бісквіт, гарячий при спробі його розрізати буде кришитися і розвалюватися.
Що можна приготувати з бісквіту?
- Можна з'їсти з чаєм просто так, дуже смачно!
- Можна розрізати його на 2 - 3 коржі і зробити бісквітний торт з масляним кремом!
- А можна вирізати з бісквіта деталі для абсолютно оригінального тортика. наприклад, торта у вигляді військового корабля !
А раптом Ви ще що-небудь придумаєте? Тоді поділіться будь ласка з нами!
Що можна приготувати з бісквіту?А раптом Ви ще що-небудь придумаєте?