рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Кращі вироби з СД дисків своїми руками

  1. І прикраса, і користь чи необмежені можливості старих сд-дисків
  2. Секрети і особливості роботи з сд-дисками
  3. Приступаємо до роботи


Щоб втілити свої різноманітні творчі ідеї та фантазії, умільці часом вибирають найнесподіваніші матеріали. Одним з таких є об'єкт науково-технічного прогресу - компакт-диск.

Колись блискучі круглі сд-диски прийшли на зміну касет, тепер же їх змінюють флеш-накопичувачі та інші винаходи, більш зручні та сучасні, адже час не стоїть на місці. Сьогодні більшість людей вважає за краще дивитися фільми онлайн або завантажувати інформацію прямо на комп'ютер, минаючи сторонні носії, тому компакт-диски все частіше припадають пилом на полицях у нас вдома.

Однак не поспішайте їх викидати, так як навіть з цих старих і непотрібних (а часом і просто зіпсованих) матеріалів можуть вийти чудові вироби. Вам знадобиться лише трохи творчої фантазії, щоб зробити своїми руками красиві, оригінальні і практичні речі - вироби з дисків.

І прикраса, і користь чи необмежені можливості старих сд-дисків

Отже, замість того щоб викидати відслужили свій вік носії інформації, варто спробувати дати їм друге життя, тим більше, що у компакт-дисків є маса переваг: вони блищать, переливаються, відбивають світло, плюс - це дуже легкий для обробки і міцний матеріал, додатковими перевагами може стати і кругла форма, і навіть отвір посередині.

Ну а ідей всіляких виробів з дисків існує величезна безліч:

  • по-перше, з цього матеріалу своїми руками можна створити масу цікавих речей для дітей - мобіле, великі магніти, брелоки, оригінальні ялинкові прикраси, іграшки, підставки і підвіски для декору дитячої, мозаїку і т. д .;
  • крім того, діткам і самим буде цікаво попрацювати з красивими і блискучими кругляччям, з яких виходять такі забавні вироби: можете разом з дитиною зробити аплікацію або незвичайну листівку з дисків в подарунок, наприклад, квіти до дня 8 Березня або космічний корабель до Дня космонавтики , а любителі мультиків зможуть обзавестися цілою колекцією життєрадісних смішариків, створених зі старих сд-дисків;
  • можна використовувати їх як для прикраси будинку (мозаїчні панно, картини, різні елементи декору, оформлення ваз, світильників, абажурів, свічників, дзеркал, шкатулок, фоторамок і т. д.), так і для користі, створюючи з них цілком практичні, функціональні і потрібні в господарстві вироби (з компакт-дисків роблять підставки для дрібниць, для зберігання прикрас або під гаряче, ширми і штори, годинник, використовують їх як обробка стін і стель, декорують ними меблі і будь-які предмети інтер'єру);
  • вироби з дисків можуть бути і глобальними - наприклад, відомі екстравагантні модельєри, що декорують одяг або аксесуари сд-дисками, вишивати по ним, що роблять прикраси, а дизайнер Шон Ейвері і зовсім створює неймовірні інсталяції та скульптури, що стали предметами сучасного мистецтва, з цього чудового матеріалу.

Секрети і особливості роботи з сд-дисками

Щоб виготовлення виробів з дисків принесло лише користь, позитивні емоції і хороший результат, необхідно знати деякі секрети і особливості роботи з цим матеріалом.

  1. Якщо вам потрібно своїми руками «розкроїти» сд-диск, тобто, отримати з нього багато блискучих маленьких фрагментів, то найбільш оптимальним варіантом буде розпиляти його звичайною ножівкою по металу. Щоб матеріал в процесі розпилювання НЕ расслоился і не поламався, не поспішайте і працюйте плавно. При необхідності розпилювання по кривій лінії відгинайте заготовку трохи вгору або вниз.
  2. Якщо в сд-диску потрібно просвердлити отвори, то краще за все записати їх нагрітим на вогні шилом. Тільки робіть це в добре провітрюваному приміщенні.
  3. Щоб кріпити елементи декору, використовуйте клей (можна брати «Момент» або ПВА) або ж візьміть волосінь або дріт, в залежності від того, чим ви хочете прикрасити майбутню саморобку з дисків.
  4. Для прикраси можна брати що завгодно: плівку, тканини, хутро, бахрому, бісер, намистини, паєтки, кольоровий картон або папір, серветки, нитки, камінчики, черепашки і т. Д.

Приступаємо до роботи

Якщо ви раніше ніколи не робили вироби з дисків, то почніть з самого простого.

  • Познайомитися з матеріалом можна з виготовлення іграшок або цікавих виробів для дітей. Спробуйте разом з дитиною зробити підставки під чашки і чайник. Для цього з диском не доведеться проводити ніяких серйозних маніпуляцій - ви можете залишити його в первісному вигляді, але якщо обшити або обклеїти його тканиною (всередину деякі майстрині підкладають ватяні диски), буде набагато красивіше і практичніше. Прикрашати підставки можна камінчиками або зернами кави, робити декупаж, обклеюючи серветками з малюнком, пофарбувати акриловою фарбою, покрити лаком.

Прикрашати підставки можна камінчиками або зернами кави, робити декупаж, обклеюючи серветками з малюнком, пофарбувати акриловою фарбою, покрити лаком

  • Ще одна функціональна річ - підставка під різні дрібниці. Її можна буде використовувати під олівці або іншу канцелярію, яка постійно втрачається в вашому домі. Просто візьміть будь-який предмет циліндричної форми і приклейте його на диск, як на підставу. Потім виріб можна розфарбувати, обплести або обклеїти бісером або іншим декором.
  • Інша корисна виріб з дисків - підставка або утримувач для серветок. Для її виготовлення потрібно три диска - один для підстави, а з двох буде утворюватися власне сам власник. Візьміть два цих диска і акуратно обріжте їх приблизно на чверть по прямій лінії. Потім наклеюйте ваші заготовки до диска-основі і декорують.

Потім наклеюйте ваші заготовки до диска-основі і декорують

  • Зробіть своїми руками разом з дитиною оригінальні ялинкові іграшки. Матеріал можна або просто прикрашати кольоровим папером, блискітками, мішурою, розмальовувати у вигляді різних персонажів, або робити мозаїчні кульки - розрізати диск на дрібні елементи і обклеювати ними прозора куля-заготовку.

Матеріал можна або просто прикрашати кольоровим папером, блискітками, мішурою, розмальовувати у вигляді різних персонажів, або робити мозаїчні кульки - розрізати диск на дрібні елементи і обклеювати ними прозора куля-заготовку

  • Щоб виготовити такі вироби з cdдісков, як підвісні прикраси для дому або всілякі мобіле, зв'яжіть на певній відстані диски між собою за допомогою міцної нитки або красивою мотузки і підвісьте їх на зігнуте дугою кріплення. Кріпити диски можна і на кільця, але тоді знадобиться свердлити в них отвори. Таким чином робляться і великі штори або оригінальні перегородки між кімнатами. Прикрашати матеріал можна як завгодно.

Прикрашати матеріал можна як завгодно

  • Якщо дитині потрібна цікава виріб в школу або садок до будь-якого свята - до Дня восьмого Березня, до Дня космонавтики або якомусь іншому, скористайтеся старими дисками. Малюкам напевно сподобаються забавні і веселі Смішарики на блискучій основі - щоб зробити персонажів з мультфільму, знадобиться просто вирізати з паперу їх основні деталі (очі, носик, ротик, вушка, лапки) і приклеїти їх на тулуб, роль якого і буде грати круглий диск. Папір можна відразу брати кольорову або ж потім її розфарбовувати. Точно так же робляться і будь-які інші фігурки. А, наприклад, сонечко можна зобразити, приклеївши до диска безліч різнокольорових променів - згорнутих смужок з кольорового паперу (краще клеїти їх до паперового основи, яке попередньо потрібно прикріпити до зворотної сторони диска), після цього домалюйте сонечку личко і прикрасьте його.

А, наприклад, сонечко можна зобразити, приклеївши до диска безліч різнокольорових променів - згорнутих смужок з кольорового паперу (краще клеїти їх до паперового основи, яке попередньо потрібно прикріпити до зворотної сторони диска), після цього домалюйте сонечку личко і прикрасьте його

  • Матеріал стане в нагоді і в якості фоторамки, і в якості незвичайного фотоальбому. Якщо хочете зробити рамку, прикріпіть знизу і зверху диска прикраси, а на нього наклейте вибране фото (воно повинно підходити до рамки круглої форми і розміру). Замість фотографії може бути і просто красива картинка, яку можна підвісити в якості прикраси. З'єднайте багато таких заготовок - і у вас вийде цілий альбом.
  • Будь-малюк буде радий цікавою розвиваючої книжці, яку зробить своїми руками його мама. Обшийте диски фетром і прикрасьте їх за своїм бажанням, потім скріпіть деталі за допомогою стрічок.

Обшийте диски фетром і прикрасьте їх за своїм бажанням, потім скріпіть деталі за допомогою стрічок

  • Досить нескладно оформляти матеріал і в стилі декупаж. Завдяки цій техніці, ви можете зробити і магніти, і підставки, і просто гарні прикраси для дому. Вам знадобляться спеціальні серветки для декупажу з різними зображеннями. Відокремте акуратно від обраної серветки верхній шар (у вас залишиться малюнок) і приклейте серветку на диск, попередньо змащений клеєм. Слідкуйте, щоб не було складочок (можна розгладити ватним диском). Саморобку покрийте лаком (якщо ви хочете, щоб це була підставка, приклейте до зворотної сторони коло, вирізаний з Флексика, щоб вона не ковзала по столу).
  • Підсвічник можна зробити, просто приклеївши різноманітні прикраси на диск і встановивши всередину свічку, або ж нагріти його по краях, щоб вони загнулася в химерної формі, і тільки тоді декорувати.

Підсвічник можна зробити, просто приклеївши різноманітні прикраси на диск і встановивши всередину свічку, або ж нагріти його по краях, щоб вони загнулася в химерної формі, і тільки тоді декорувати

  • Трохи складніше працювати з мозаїкою з дисків, але наловчившись, ви зможете швидко розрізати матеріал на безліч шматочків і обклеювати ними вази і горщики для квітів, дзеркала, фоторамки, будь-які інші предмети і навіть поверхні або стіни вашого будинку.
  • Якщо ви звертаєтеся «на ти» з електрикою і технікою, спробуйте змайструвати з дисків годинник або світильник. У першому випадку принцип оформлення матеріалу такої ж, як і при виготовленні підставки в техніці декупажу, однак центральне отвір заклеювати не потрібно - туди знадобиться встановити годинниковий механізм, а потім подумати над кріпленням годин. Світильник можна зробити, склавши багато дисків в високу стопку і провести туди лампочку. Або ж склеїти по краях шість болванок навколо згорнутої новорічної гірлянди, прикріпленою до основи, а потім по кілька лампочок дістати через отвори дисків.

Або ж склеїти по краях шість болванок навколо згорнутої новорічної гірлянди, прикріпленою до основи, а потім по кілька лампочок дістати через отвори дисків

  • Умілі майстрині демонструють, як можна вишивати чи малювати по дискам, роблячи з них справжні предмети мистецтва.

Існує ще маса цікавих варіантів і ідей. Нехай ваша творча фантазія, надихнувшись ними, допоможе вам створити власні неповторні та оригінальні шедеври або просто красиві і корисні речі.

Дивіться схожі майстер-класи: Ялинка з пластикових пляшок своїми руками майстер-клас.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com