рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як прати шерсть

  1. Чого боїться шерсть?
  2. Шерсть «не любить» частого прання
  3. Не можна надовго замочувати вовняні речі
  4. Поради з прання вовняних речей
  5. Ручне прання вовни
  6. Прання вовни в машинці

Вовняні речі мають неприємні особливості - вони розтягуються, деформуються і змінюють розмір під час прання Вовняні речі мають неприємні особливості - вони розтягуються, деформуються і змінюють розмір під час прання. Але не завжди! Досить зрозуміти, як правильно прати шерсть, щоб улюблені теплі речі залишалися в отличном состоянии навіть після численних «гігієнічних процедур». Зміст: 1. Чого боїться шерсть? - Шерсть «не любить» частого прання - Не можна надовго замочувати вовняні речі 2. Рекомендації з прання вовняних речей - Ручне прання вовни - Прання вовни в машинці

Чого боїться шерсть?

Щоб вовняні речі служили «вірою і правдою» довгий час, варто знати деякі «не можна» для матеріалу, з якого вони виготовлені.

Шерсть «не любить» частого прання

Справа в тому, що зробити реально брудної річ з вовняних ниток досить важко - неприємні запахи з них вивітрюються, а брудна пляма можна висушити і акуратно видалити щіткою. Тому доцільно вивішувати вовняні речі на балкон або у двір для ретельного провітрювання - так можна скоротити кількість прань до можливого мінімуму.

Не можна надовго замочувати вовняні речі

Прийнято рішення все-таки піддати пранні улюблений светр? Це робити ніхто не забороняє, але ось етап замочування краще пропустити, або максимально скоротити за часом. Якщо вовняні речі занадто довго перебувають у воді, то їх нитки розтягуються і деформуються, повернути колишній вигляд улюбленої одязі не вийде.

Не варто влаштовувати вовни «контрастний душ».

Якщо етап прання проходить у воді температури 45 градусів, то полоскати в холодній воді вовняні речі не потрібно - це прямий шлях до відправки одягу в дитячий гардероб, так як вона неминуче зменшиться в розмірах Якщо етап прання проходить у воді температури 45 градусів, то полоскати в холодній воді вовняні речі не потрібно - це прямий шлях до відправки одягу в дитячий гардероб, так як вона неминуче зменшиться в розмірах.

Якщо виключити всі зазначені «не можна» в процесі прання вовни, то можна буде не турбуватися про те, що вийде після процедури. Але цього мало! Потрібно ще чітко знати, як прати натуральну шерсть, якими порошками, і в якому режимі.

Поради з прання вовняних речей

Перш ніж відправити вовняну річ в прання, варто її уважно оглянути на предмет наявності плям. Якщо такі є, то їх потрібно видалити за допомогою перекису водню і оцту - ці кошти не мають жодного впливу на стан вовняних ниток, тому можна сміливо їх використовувати. Якщо ніяких плям не виявлено, то наступним етапом буде безпосередньо прання - вона може бути ручний і в пральній машинці.

Ручне прання вовни

Це оптимальний варіант для прання саме вовни - матеріал не можна сильно стискати, викручувати і взагалі докладати якихось надмірних зусиль (наприклад, ретельно його терти). Температура води для прання вовни повинна бути не вище +30 градусів, такий же температурний режим варто дотримуватися і при полосканні речей.

Як прального засобу потрібно використовувати ту продукцію, яка призначена саме для вовняних речей:

  • по-перше, результатом стане відсутність «катишков» на поверхні вовняного одягу;
  • по-друге, можна бути впевненим в тому, що улюблений светр не деформується;
  • по-третє, шерсть стане м'якою і не буде розпушується всіма своїми волокнами.

Непоганим варіантом для ручного прання стане пральний порошок «Ворсинка», призначений для роботи з вовняними і делікатними тканинами Непоганим варіантом для ручного прання стане пральний порошок «Ворсинка», призначений для роботи з вовняними і делікатними тканинами. Виробник цього кошти «Невська косметика» запевняє, що даний засіб має всі необхідні властивості, і крім цього, зберігає насичений колір вовняного вироби.

Полоскати вовняні речі потрібно теж акуратно, віджимати такий одяг не можна, можна тільки загорнути її в рушник і злегка стиснути. Сушити вовняні речі потрібно розкладеними на рівній твердій поверхні, вішати їх на «плечі» або на мотузку не можна - деформація вироби гарантована.

Прання вовни в машинці

В умовах машинки-автомат потрібно виставити режим делікатного прання, знизити обороти віджиму до 400. Як прального засобу краще використовувати рідкі порошки - у того ж виробника «Невська косметика» є рідкий засіб «Ворсинка», призначене спеціально для роботи з вовняними речами. Воно має всі властивості специфічного прального порошку, зберігає форму виробу і запобігає його усадку.


Зверніть увагу: фахівці не рекомендують використовувати для прання вовняних речей відбілювачі. Навіть якщо на одязі є важко виводяться плями, потрібно просто знайти спосіб позбутися від них без застосування агресивних засобів. Раніше, наприклад, шерсть прали в розчині гірчичного порошку - по крайней мере, є шанс зберегти цілісність вовняний речі після експериментів.

При пранні шерстяних речей в машині-автомат не потрібно використовувати кондиціонер, тим більше що функція ароматизації закладена виробником в пральному засобі. Але варто уважно поставитися до його вибору - бажано, щоб в його складі були відсутні агресивні хімічні компоненти і потужні аромати. Рекомендуємо звернути увагу на представлені в статті кошти - виробник «Невська косметика» досить уважно стежить за дотриманням технологій виготовлення пральних засобів, роблячи їх придатними для всіх членів сім'ї, в тому числі і для дітей.

Чого боїться шерсть?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com