рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

вітаміни

  1. Вітаміни необхідні:
  2. Вітаміни діляться на дві групи:
  3. Завдання вітамінів групи B:
  4. Потреба у вітамінах в основному залежить:
  5. Дефіцит вітамінів може виникнути з багатьох причин:
  6. Таблиця 2
  7. Максимально безпечнi разові кількості вітамінів в їжі і БАД в сумі, на добу

Вітаміни - незамінні поживні мікроелементи. Вони не дають енергії, але життєво важливі для нормальної роботи організму і підтримки здоров'я.

Вітаміни - незамінні поживні мікроелементи Вітаміни - незамінні поживні мікроелементи. Вони не дають енергії, але життєво важливі для нормальної роботи організму і підтримки здоров'я. Для того щоб отримувати різні вітаміни, слід харчуватися продуктами з усіх груп харчових продуктів: цільнозерновими продуктами, фруктами і овочами, молочними продуктами, продуктами групи «риба-яйця-птиця-м'ясо», що додаються харчовими жирами (наприклад, горіхи, насіння, мигдаль) . Якщо харчуватися дуже жирної і солодкої їжі, звичайно, отримаєш багато енергії, але часто такі продукти являють собою бідні джерела віта м інів.

Вітаміни необхідні:

  • оскільки вони беруть участь в процесах обміну речовин, регулюють роботу нервів, грають роль у формуванні кісткової і м'язової тканини,
  • для захисту від інфекційних та інфекційних захворювань,
  • оскільки вони захищають організм від шкідливої ​​дії вільних радикалів, в силу чого багато вітамінів називають антиоксидантами.

Вітаміни потрібні в дуже малих кількостях, від мікрограмів до міліграмів, але зате їх потрібно вживати постійно, оскільки організм не утворює їх довгострокового запасу.

Людина здатна синтезувати тільки поодинокі вітаміни (B 3, B 5, вітамін K, ретинол з ß- каротину, під дією сонячного випромінювання також вітамін D), і то виключно за наявності вихідних з'єднань і сприятливих зовнішніх умов. Більшість вітамінів міститься в продуктах як рослинного, так і тваринного походження, проте, засвоювані форми вітамінів D і B 12 - тільки в тваринних продуктах.

Вітаміни діляться на дві групи:

У разі жиророзчинних вітамінів одна буква означає цілу групу сполук подібного будови і дії. Небезпека надмірного вживання жиророзчинних вітамінів може виникнути при вживанні збагачених продуктів або БАД і, в силу їх акумулювання організмом, формується легше, ніж для водорозчинних вітамінів. Передозування водорозчинних вітамінів, одержуваних з їжею, неможлива, оскільки надлишки природним чином (з уриною) виводяться з організму.

Завдання вітамінів групи B:

  • Важливі в основному обміні речовин для постачання організму енергією.
  • Незамінні для нормального функціонування нервової системи.
  • Потрібні для підтримки тонусу м'язів травного тракту.
  • Важливі для забезпечення здоров'я шкіри, волосся, очей, рота і печінки.

Первинні симптоми нестачі вітамінів - втома і перепади настрою, а також ураження шкіри. Вітаміни групи В впливають сильніше, якщо вживати їх разом, але надмірне вживання одного з вітамінів може викликати порушення у всмоктуванні інших. Однією з причин нестачі вітамінів групи В є зросле споживання обробленої їжі, з якої вилучена значна частина вітамінів групи В. Іншою причиною є зросле споживання цукру, в результаті чого в кишечнику утворюється не підходить для вітамінів групи В мікрофлора.

Потреба у вітамінах в основному залежить:

  • від статі
  • від віку
  • від стану здоров'я
  • від фізичної активності

( см Таблиця 2 )

Наприклад, до моменту настання вагітності і в період росту плода дуже важливо вживати достатню кількість продуктів, що містять фолати, щоб зменшити можливість народження дитини з вадами розвитку. Під час вагітності та годування груддю зростає потреба в більшості вітамінів. Потреба у вітаміні D у дітей та літніх людей більше, ніж у дорослих. Стресовий або фізичний активний спосіб життя підвищує потреба у вітамінах групи В, особливо B 1.

Дефіцит вітамінів може виникнути з багатьох причин:

  • причини особливостей харчування (дефіцит поживних речовин при голодуванні; незбалансована одноманітна їжа; неправильна обробка продуктів, наприклад, занадто тривалий нагрів; порушення всмоктування, які викликає, наприклад, алкоголізм)
  • фізіологічні причини (підвищена потреба в певних вітамінах, наприклад, у маленьких дітей, вагітних і жінок, що годують або літніх людей)
  • певні хворобливі стани організму і конкретні ліки

Засвоєнню вітамінів перешкоджають:

  • зайве вживання кави
  • вживання алкоголю
  • куріння
  • деякі ліки
  • також деякі протизаплідні таблетки

Кількість вітамінів в їжі залежить також від способу її приготування. Щоб скоротити втрати вітамінів:

  • НЕ варіть занадто довго
  • кладіть овочі в киплячу воду
  • не виливайте овочевий відвар, готуйте на ньому, наприклад, соуси або супи
  • уникайте багаторазового розігрівання їжі

Таблиця 1

Назви, позначення і основні джерела найважливіших вітамінів

Позначення вітамінуНазва вітамінуКращі джерела *Жиророзчинні вітаміниA

ретинол

риба, яловича і свиняча печінка, вершкове масло, яйця, сири

джерела β- каротину **: переважно помаранчеві і жовті, але також деякі зелені овочі, фрукти і ягоди (шипшина, морква, кучерява капуста, шпинат, гарбуз, брокколі, листовий салат, папайя, хурма), батат

D

кальциферол риба, яйця (жовток), печінка, збагачене молоко і молочні продукти E токоферол масла (наприклад, соняшникова, рапсова), насіння, горіхи, мигдаль, хліб, авокадо, паприка, печінку K филлохинон продукти рослинного походження (особливо овочі зеленого кольору ) Водорасторвімие вітаміни B 1 тіамін насіння, горіхи, пшеничні проростки, дріжджі, свинина, вівсяні пластівці, цільнозернові макаронні вироби, хліб, сільське молоко, обліпиха, печінка, рибне філе, цільнозерновий рис, лосось, бобові, борошно "Кама", яйця B 2 рибофлавін печінку, дрож і, мигдаль, яйця, кучерява капуста, сир, шпинат, хліб, брокколі, курага і чорнослив, салака, авокадо, свинина, бобові, індичка, горіхи, насіння PP, B 3 ніацин, нікотинова кислота, нікотинамід горіхи, насіння, печінку, м'ясо птиці, дріжджі, свинина і яловичина, борошно «Кама», яйця, цільнозерновий рис, риба, сир, зернистий сир B 5 пантотенова кислота печінку, дріжджі, горіхи, риба, бобові, гриби, яйця, м'ясо птиці B 6 піридоксин печінку, горіхи, м'ясо птиці, риба, дріжджі, авокадо, броколі, паприка, банан, свинина і яловичина, хліб, насіння, яєчний жовток, бобові H, B 7 б Отін печінку, горіхи, мигдаль, дріжджі, яйця, кучерява капуста, борошно "Кама", вівсяні пластівці, гриби B 9 фолати і фолієва кислота дріжджі, печінка, бобові, брокколі, кучерява капуста, шпинат, горіхи, насіння, буряк, кольрабі, зелені частини рослин, яйця, хліб, паприка, бруква, борошно "Кама", кольорова капуста, редис, полуниця B 12 кобаламин печінку, яловичина, м'ясо птиці, яйця, риба, сир, свинина, молоко, сир, йогурт C аскорбінова кислота Овочі , фрукти і ягоди, сік, шипшина, обліпиха, паприка, чорна смородина, морошка, полуниця, цитрусові, червона смородина , Капуста, брокколі, цибуля-порей, бруква, агрус, малина, томати, кольорова капуста

* Кількість, що міститься в 100 грамів продукту, покриває не менше 10% добової потреби дорослої жінки
** β- каротин, що міститься в продуктах рослинного походження, при наявності необхідних речовин (наприклад, жирів) також перетвориться в організмі у вітамін А

Таблиця 2

Рекомендовані добові кількості найважливіших вітамінів відповідно до віку

Вік в роках Вітамін A, RE a Вітамін D, мкг Вітамін E, α-TE b Вітамін B 1, мг Вітамін B 2, мг Ніацин, NE c Вітамін B 6, мг Фолати, мкг Вітамін B 12, мкг Вітамін C, мг ДІТИ 6-11 місяців 300 10 3 0,4 0,5 5 0,4 50 0,5 30 12-23 місяців 300 10 4 0,5 0,6 7 0,5 60 0,6 35 2-5 350 10 5 0,6 0,7 9 0,7 80 0,8 40 6-9 400 10 6 0,9 1,1 12 1,0 130 1,3 45 ЖІНКИ 10-13 700 10 7 1,0 1,2 14 1,5 270 3,0 70 14-17 700 10 8 1,2 1,4 16 1,5 330 3,0 100 18-30 700 10 8 1,1 1,3 15 1,5 400 3,0 100 31-60 700 10 8 1,1 1,3 15 1,5 300 d 3,0 100 61-74 700 20 8 1,0 1,2 14 1,5 300 3,0 100> 75 700 20 8 1 , 0 1,2 13 1,5 300 3,0 100 Вагітні 800 10 10 1,6 1,6 17 1,8 500 3,0 110 Шалені матері 1100 10 11 1,7 1,7 20 1,8 500 3,0 110 ЧОЛОВІКИ 10-13 700 10 8 1,2 1 , 4 16 1,8 270 3,0 70 14-17 900 10 10 1,5 1,7 20 1,8 330 3,0 100 18-30 900 10 10 1,5 1,7 20 1,8 300 3 , 0 100 31-60 900 10 10 1,4 1,7 19 1,8 300 3,0 100 61-74 900 20 10 1,3 1,5 17 1,8 300 3,0 100> 75 900 20 10 1,2 1,3 15 1,8 300 3,0 100

a Ретинол-еквівалент: 1 ретинол-еквівалент (RE) = 1 мг ретинолу = 12 мг (бета-каротину)
b Еквівалент альфа-токоферолу: 1 еквівалент альфа-токоферолу (RR) = 1 мг альфа-токоферолу
c Ніаціновий еквівалент: 1 еквівалент ніацину (NE) = 1 мг ніацину = 60 мг триптофану
d Жінкам дітородного віку рекомендується вживати 400 мкг фолатів в добу

Максимально безпечнi разові кількості вітамінів в їжі і БАД в сумі, на добу

ВІТАМІНКІЛЬКІСТЬ

Вітамін A a (мкг) 3000 b Вітамін D 100 Вітамін E c 300 Ніацин c Нікотинова кислота 10 d Никотинамид 900 Вітамін B 6 c 25 Фолієва кислота c 1000 Вітамін C 1000

a У разі ретинолу і / або ретинолу пальмітату
b Вживання вагітними понад 3000 мкг ретинолу в добу пов'язано з підвищеним ризиком дефектів розвитку плоду. Жінкам після менопаузи, у яких підвищений ризик остеопорозу та переломів кісток, слід обмежити споживання до 1500 мкг на добу
c Т ільки в БАД і збагачених продуктах
d Не застосовується до вагітним і годуючим жінкам

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com