рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як збільшити розмір взуття

  1. Способи збільшення розміру взуття
  2. горілка
  3. Рідке мило
  4. одеколон
  5. окріп
  6. холод
  7. Фен і вовняні шкарпетки
  8. газети
  9. «Ковбойский» спосіб
  10. оцет
  11. парафін
  12. Піни, спреї, аерозолі
  13. Поради та попередження

У домашніх умовах можна домогтися збільшення розміру взуття на цілий розмір

У той момент, коли ми приміряємо придивилася нам пару взуття в магазині, ми, як правило, не помічаємо її зайвої тісноти. Адже саме ця пара одним своїм виглядом змусила наше серце битися сильніше, та й за короткий час оцінити зручність взуття не завжди виходить. Уже вдома, коли емоції трохи вщухли і з'явилося достатньо часу, ми нерідко виявляємо, що куплена пара на пів розміру, а то і на цілий розмір менше нашого реального. При цьому замінити неношені товар часом не представляється можливим, наприклад, якщо ви забрали останній розмір або купили взуття в інтернет-магазині.

Не варто лаяти себе за поспішну покупку, так би мовити, сльозами горю не допоможеш. Тому необхідно або віднести взуття в майстерню, де збільшенням її розміру займуться професіонали, або спробувати збільшити розмір взуття в домашніх умовах. Нижче ми поділимося найефективнішими способами, які вже випробувало на собі не одне покоління споживачів.

Способи збільшення розміру взуття

Вологі вовняні шкарпетки

Даний спосіб є одним з найбільш ефективних і простих у виконанні для разнашіванія шкіряного взуття. Шкарпетки з натуральної вовни потрібно намочити гарячою водою, потім надіти їх на ноги, взути «проблемну» пару і походити так кілька годин. Взуття обов'язково потягнеться і стане трохи вільніше.

горілка

Взуття, яка вам злегка тисне, зсередини потрібно змастити горілкою або медичним спиртом. Потім її слід взути, після чого зовні змастити тієї ж рідиною. Після невеликого часового проміжку взуття злегка розтягнеться. Замість горілки і спирту можна скористатися касторовою або будь-яким іншим маслом, яке зробить виріб м'яким і еластичним.

Рідке мило

Для наступного методу потрібно розбавити звичайне рідке мило гарячою водою, дотримуючись пропорцію 1: 4. Після цього отриманий розчин заливають в пульверизатор і розпилюють на взуття зовні і зсередини. Потрібно дати рідини трохи вбратися, після чого надіти щільні шкарпетки і походити трохи в тісному парі.

одеколон

Просочивши одеколоном невеликі шматочки тканини і помістивши їх всередину взуття, пару необхідно упакувати в щільний поліетиленовий пакет і в такому вигляді залишити на ніч. З ранку взуття слід надіти і трохи в ній походити (до того моменту, поки ви не зрозумієте, що вона вже збільшилася в розмірі).

окріп

Якщо нещодавно придбана шкіряне взуття заподіює вам серйозний дискомфорт, обдайте її окропом, потім вилийте зайву воду, почекайте поки виріб трохи охолоне, взуйте і носите до висихання.

Але пам'ятайте, настільки агресивна дія здатна пережити тільки натуральна шкіра! Інші матеріали безповоротно втратять свій ефектний зовнішній вигляд.

холод

Ще один досить не стандартний, але працює метод разнашіванія тісного взуття - за допомогою домашнього холодильника. Цей спосіб відмінно підходить для розтягування кросівок і черевиків.

Потрібно взяти щільний целофановий пакет достатнього розміру без дірочок, помістити його в взуття, як можна ретельніше розподіливши по носку і п'яті, ширині і довжині. Далі наливаємо в пакет холодну воду (ось чому так важливо відсутність на пакеті отворів). Рідина повинна заповнювати собою весь обсяг кросівка або черевика. Добре зав'язуємо пакет і кладемо взуття, попередньо нещільно загорнувши в ще один пакет (дотримуємося гігієнічність, адже це все-таки холодильник), в морозилку. Ми залишаємо там до повного замерзання води. Взимку для цих цілей можна використовувати балкон. Дістаємо пару з холодильника і чекаємо, поки лід злегка підтане. Пакети з льодом викидаємо. Якщо взуття волога, то її можна трохи підсушити феном , І вже потім приміряти.

Якщо ви зважитеся за допомогою цього методу розтягнути взуття на підборах, то додатково потрібно буде подбати про підкладці під носок. Вода повинна бути рівномірно розподілена по колодці, тільки таким чином вдасться домогтися бажаного результату.

Не слід використовувати даний спосіб розтяжки взуття для дорогих шкіряних виробів, оскільки під впливом холоду шкіра може просто-напросто потріскатися і втратити свій первісний вигляд.

Фен і вовняні шкарпетки

Тепло, як і холод, здатне змінити розмір взуття. Для цього тісні черевики слід надіти на товстий вовняний носок, потім нагрівати взуття феном до тих пір, поки ноги не відчують тепло. Далі потрібно ходити в тісних туфлях до тих пір, поки вони повністю не охолонуть.

газети

Одним з ефективних дідівських методів збільшення розміру взуття є розтягування за допомогою газет . Для цього потрібно намочити газети і постаратися натолкать їх якомога більше в кожен черевик, після чого почекати, поки вони висохнуть.

«Ковбойский» спосіб

Мабуть, це одна з найбільш незвичайних методик разнашіванія тісного взуття. Засипаємо в взуттєві вироби побільше зерна і заливаємо звичайною водою. У такому вигляді залишаємо годин на 12. Потім прибираємо набряклі зерно, одягаємо взуття і ходимо в ній до повного висихання.

оцет

Тривідсотковий оцтовий розчин допоможе розтягнути «незговірливу» пару, якщо натерти їм взуття зсередини і трохи поносити. Але не варто натирати взуття зверху, оскільки агресивна дія кислоти може її безнадійно зіпсувати.

парафін

Щадний і в той же час дієвий метод розтяжки шкіряного взуття, яка, як відомо, вимагає до себе максимально делікатного ставлення. З вечора потрібно натерти внутрішню частину взуття свічкою з парафіну і залишити так до ранку. Потім парафін забирається, і вам залишається оцінити ефект від застосування даного способу.

Піни, спреї, аерозолі

Наука не стоїть на місці, тому якщо ви побоюєтеся застосовувати для збільшення розміру взуття дідівські способи, то у вас є чудова можливість відправитися в магазин взуття та придбати спеціальний спрей, піну або аерозоль. Далі професійний засіб розпилюємо на взуття і одягаємо для разнашіванія.

Взуттєві майстри додатково застосовують спеціальні колодки з дерева, форма яких в точності повторює форму людської ноги.

Поради та попередження

Ми розглянули масу рад по збільшенню розміру взуття, але надто покладатися на них не варто. У домашніх умовах можна домогтися збільшення на пів-розмір, але не більше. Багато способи досить агресивні і запросто можуть зіпсувати, як дорогу, так і дешеве взуття.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com