рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Залізничник ліпить ляльки політиків за допомогою манікюрного набору дружини

фото Л.Бичковской

Залізничник ліпить ляльки політиків за допомогою манікюрного набору дружини Бичковська Леніна https://cdn.segodnya.ua/img/article/921/52_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/921/52_tn.jpg 2008 -02-04T11: 20: 22 + 02: 00 Україна Сергій Соловйов ліпить публічних людей з глини, використовуючи косметичку своєї дружини. Фігурки на подив правдоподібні, хоча майстер лише колишній працівник "Укрзалізниці".

Ляльки Сергія Соловйова з Житомирщини мешкають в двадцяти країнах світу. Скажімо, Сталін і Ленін, мирно розмовляли на лавці, розважають відвідувачів ресторану "СССР" в Сінгапурі. Взагалі ж на сьогодні у майстри кілька сотень фігурок людей, які, без перебільшення, змінили світ. У їх числі Чарлі Чаплін, Луї де Фюнес, Гоголь.

На зустріч зі мною художник приніс деякі свої вироби. З цікавістю чіпаю "знаменитостей" - хто знає, чи випаде ще така можливість. Шкода, що немає серед них ляльки Тимошенко. Виявилося, ляльку "залапать", вона брудна і її потрібно терміново прати.

- Ліплю все своє свідоме життя, - каже художник. - Перша дитсадкові робота - звичайна пластилінова свинка в солдатській пілотці - дуже сподобалася оточуючим. Спочатку ліпив зі звичайного пластиліну, але в 1985 році у продажу з'явилася полімерна глина і пластика для ліплення, це полегшило роботу. Цей матеріал не боїться перепаду температур. Після того як лялька готова, я запікаю її в звичайній духовці і одягаю. А для роботи використовую ... манікюрний набір дружини і її ж косметичку. Найчастіше використовую звичайні тіні - розфарбовую ними своїх ляльок. Ліплю в основному по фотографії. На одну ляльку йде до трьох тижнів.

ГЕНІАЛЬНИЙ профан. Сергій не професійний художник. І стати їм змусила ... безробіття.

- Я професійний ... залізничник. Пропрацювавши 17 років дворічний робочий стаж, на початку дев'яностих в зв'язку з переїздом на Житомирщину втратив роботу. Довго і безрезультатно намагався працевлаштуватися - але то робота від мене тікала, то я від неї "ухилявся", - згадує умілець. - Врешті-решт, вирішив зайнятися тим, чим, як то кажуть, сам Бог велів. Ліплення, крім заробітку, приносить мені задоволення.

Виняток, за визнанням житомирянина, становить хіба що ліплення молоденьких жінок: "За гладкі особи дуже важко" зачепитися ". А взагалі портретна лялька - це жанрове виріб, і не треба чекати точного, або монументального, подібності".

В помічниках у майстри дружина і маленька дочка. "Перед тим як поставити виріб в духовку, обов'язково показую його дев'ятирічної доньки. Якщо Настенька тут же вгадує, чий образ передає лялька, значить, виріб вийшов. Дочка для мене своєрідний відділ контролю за якістю - кращого просто не знайдеш, - сміється Сергій. - А дружина Тетяна - Муза, вона ж менеджер. Якщо мені іноді доводиться продавати ляльку тиждень, то вона це зробить за пару годин, до того ж за ціною, в кілька разів вища за ту, що передбачалася. Погодьтеся, що це теж талант.

Коштують ляльки від залізничника відносно недорого - в середньому $ 200. "Але я вважаю, що мої ляльки дуже дешеві. Якщо порівнювати ціни, то портретна лялька, зроблена московським майстром, обійдеться вам близько двох тисяч у.о. Мої - в десять разів дешевше".

Ліпить НЕ ВСЕ. "Якось один оригінал попросив зробити ляльку в вульгарною позі. Я відмовився, хоча він і пропонував величезні гроші", - каже майстер.

Практично всі фігурки відразу хтось забирає. А ось політиків, зроблених свого часу не на замовлення, так ніхто і не захотів купити. "Мої політики не несуть агресії - будь то лялька Тимошенко або Ющенко. Тому що я ставлюся до своїх лялькам не як до людей, а як до виробів. І ні в якому разі не передаю свої почуття до тієї чи іншої людини через ляльку. Словом, вони у мене мирні. дуже люблю ляльку Брежнєва, може бути, тому, що її було дуже легко ліпити. Але політики не користуються популярністю у покупців, і, схоже, що жити їм у мене доведеться довго ".

Лялькою Сергія Соловйова, чи то пак татом, грає дочка Настенька. Вона ж і довела, що татові вироби не ламаються. "За кілька років неабиякого терзання ця лялька все ще ціла і, як бачите, досить приваблива", - посміхається Сергій.

Сьогодні у Сергія нові плани під гучною назвою "Лідери епохи". "Хочу" зліпити "людей, які змінили ХХ століття. Уже закінчую Горбачова, на черзі Гітлер. Останній буде безпорадний і сам все боятися. Вождя пролетаріату представлю з мішком пшениці, на якій чітко видніється пляма крові", - розповів наостанок майстер.

ДО НЬОГО ПРИЙШЛА КЛАРА НОВІКОВА

На ура, за визнанням автора, у нього розкуповують домовиків і бабу Ягу. Найчастіше замовляють себе улюблених, але буває і для друзів. У минулому році фани замовили йому ляльку Клари Новікової до її бенефісу. Майстер передав її в образі тьоті Соні. Лялька настільки сподобалася ювілярці, що вона навіть зателефонувала майстру, щоб висловити подяку.

"А якось один олігарх - не можу назвати імені - попросив зробити його ляльку ... капітаном корабля, - говорить Сергій. - А були й зовсім прохачі з фантазією - я ліпив їх в образі Юлія Цезаря і Анки-кулеметника. А ось Пересічний громадяни , навпаки, замовляють себе в ролі знаменитих лицедіїв ".


Немов живі. Сергій Соловйов вміє влучно передавати харизму людини


Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com