рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Зроблено в Казахстані: Одяг «Казлегпром-Алмати»

Сьогодні ми розповімо про компанію «Казлегпром-Алмати». За п'ять років підприємство «з нуля» перетворилося в одне з найбільших в галузі легкої промисловості Казахстану. Воно випускає великий асортимент швейно-взуттєвої продукції. Сьогодні ми розповімо про компанію «Казлегпром-Алмати»

ТОВ «Казлегпром-Алмати» з'явилося в 2011 році. Засновники почали з будівництва будівлі фабрики і оснащення цеху сучасним обладнанням. Фабрика почала роботу в 2013 році з випуску військового обмундирування на замовлення Міністерства оборони, МНС і внутрішніх військ. Потім компанія освоїла виробництво спецодягу для промислових підприємств. Трохи більше року тому тут почали випуск цивільної лінії одягу - класичних костюмів і взуття.

Трохи більше року тому тут почали випуск цивільної лінії одягу - класичних костюмів і взуття

Логотип фабрики

- Будь-яке успішне підприємство починається з ідеї. Ми хотіли забезпечити наших громадян якісною вітчизняною продукцією. Була мрія про фабрику, яка зможе повністю одягнути і взути середньостатистичного казаха. Ми близькі до її виконання, так як вже випускаємо класичні костюми, сорочки, взуття, верхній одяг, - розповідає директор «Казлегпром-Алмати» Айбек Бектурганов.

«Казлегпром-Алмати» спеціалізується на випуску швейної та взуттєвої продукції. Власники компанії інвестували у виробництво близько 6 мільйонів євро, закупивши 800 одиниць сучасного обладнання. На фабриці використовують американські, італійські, німецькі і японські машини.

На фабриці використовують американські, італійські, німецькі і японські машини

В цехах підприємства працює 450 осіб. В період запуску виробництва компанія відчувала брак працівників. Зараз в «Казлегпром-Алмати» пильну увагу приділяють підвищенню кваліфікації своїх співробітників і підготовці персоналу. При фабриці функціонує навчальний центр «Шебер», на базі якого в ході тримісячних курсів готують фахівців швейного та взуттєвого виробництва. Практику на фабриці проходять як студенти профільних коледжів і ліцеїв, так і представники інших професій, які бажають пройти перепідготовку за програмою зайнятості КГУ «Центр зайнятості населення міста Алмати».

Практику на фабриці проходять як студенти профільних коледжів і ліцеїв, так і представники інших професій, які бажають пройти перепідготовку за програмою зайнятості КГУ «Центр зайнятості населення міста Алмати»

Взуттєве виробництво починається в раскройном цеху, де шкіра для низу і верху взуття розкроюється на окремі деталі.

Взуттєве виробництво починається в раскройном цеху, де шкіра для низу і верху взуття розкроюється на окремі деталі

Складання деталей верху взуття

Далі деталі крою надходять в заготівельний цех. Тут склеюються і зшиваються вузли взуття.

Деталі верху і підкладки взуття шиються окремо і тільки після цього збираються разом.

Деталі верху і підкладки взуття шиються окремо і тільки після цього збираються разом

Для пошиття взуття на фабриці використовують сучасні німецькі автомати фірми Pfaff.

Для пошиття взуття на фабриці використовують сучасні німецькі автомати фірми Pfaff

В заготовку на спеціальному апараті вставляється задник і піднесень.

В заготовку на спеціальному апараті вставляється задник і піднесень

У затяжному цеху верх взуття натягують на колодку. Краї заготовки загинають і прибивають до колодки.

Краї заготовки загинають і прибивають до колодки

затягування черевика

Верстати під тиском впливають на майбутній черевик. Заготівля приймає форму колодки і вже не змінюється після її видалення.

Готовий верх приклеюється до підошви під пресом.

Готовий верх приклеюється до підошви під пресом

Потужність взуттєвого цеху «Казлегпром-Алмати» - від 400 до 1 400 пар в день.

Потужність взуттєвого цеху «Казлегпром-Алмати» - від 400 до 1 400 пар в день

склад матеріалів

Для виготовлення взуття та швейних виробів на фабриці застосовується близько 200 різних матеріалів. Велика частина сировини надходить з Італії та Туреччини. На фабриці також використовують казахстанський хутро. Згодом компанія планує збільшити частку казахстанського змісту, запустивши повний цикл виробництва тканого матеріалу і шкіри.

Одяг на фабриці «Казлегпром-Алмати» проходить всі етапи виробництва, від дизайнерського ескізу до готової продукції. Швейні цехи оснащені найсучаснішим обладнанням, здатним випускати до 400 комплектів костюмів в день.

Швейні цехи оснащені найсучаснішим обладнанням, здатним випускати до 400 комплектів костюмів в день

Відділ проектування одягу

Виробництво одягу починається з відділу проектування. Тут команда дизайнерів і модельєрів розробляє нові колекції відповідно до останніх тенденцій моди.

- При розробці нових моделей ми вивчаємо зарубіжні аналоги, але завжди намагаємося привнести щось від себе. Наприклад, в деяких костюмах присутні стилізовані візерунки та національні мотиви. Коли робимо одяг на замовлення, готуємо кілька варіантів ескізів. Разом із замовником вибираємо матеріал з нашого каталогу і передаємо ескізи конструкторам, а вони вже готують по ним лекала. Модель Готується в одиничному екземплярі в експериментальному цеху, і потім ми демонструємо її замовнику, - розповідає дизайнер «Казлегпром-Алмати» Нурбібі Байтасова.

Модель Готується в одиничному екземплярі в експериментальному цеху, і потім ми демонструємо її замовнику, - розповідає дизайнер «Казлегпром-Алмати» Нурбібі Байтасова

У раскройном цеху тканину розрізається на окремі деталі майбутнього костюма. У випадку з індивідуальними замовленнями закрійниці роблять це вручну за лекалами. При масовому виробництві застосовуються автоматизовані машини для розкрою, керовані комп'ютером.

При масовому виробництві застосовуються автоматизовані машини для розкрою, керовані комп'ютером

Розкроєні матеріал потрапляє в два швейних цехи - брючний і піджачний. Тут проводиться монтаж деталей і складання готового костюма.

- Працюємо ми в кілька змін. Всього в двох цехах працює близько 90 осіб. Швейні цехи можуть доповнювати один дуга. Наприклад, коли в піджачний багато замовлень, ми можемо допомогти їм з сорочками. В основному тут працюють професіонали, які мають досвід роботи в швейному виробництві. Я сама тут уже п'ять років, а починала свого часу в компанії Angelcher, - розповідає технолог виробництва Алтинайша Омарова.

Передня і задня частини штанів отшиваются окремо. Потім їх з'єднують по боковому шву.

Потім їх з'єднують по боковому шву

Цех оснащений високотехнологічними машинами від провідних світових виробників. Вони забезпечують високу швидкість шиття і якість строчки. Завдяки програмним налаштувань процес автоматизований. Для точної роботи швачці досить правильно розмістити тканину під голкою.

Для точної роботи швачці досить правильно розмістити тканину під голкою

На кожному етапі виробництва шви на тканини ретельно отутюжіваются.

На кожному етапі виробництва шви на тканини ретельно отутюжіваются

За допомогою гарячого преса на брюках роблять стрілки.

За допомогою гарячого преса на брюках роблять стрілки

Піджаки шиються за схемою поділу праці. Кожна швачка відповідає за виготовлення і монтаж певної деталі вироби.

Кожна швачка відповідає за виготовлення і монтаж певної деталі вироби

При виготовленні кишень на тканини робиться розріз. Окремо вирізається накладна частина з клапаном. Потім вона пришивається до тканини разом з мішковиною кишені.

Потім вона пришивається до тканини разом з мішковиною кишені

Полички, коміри, рукава, подборта і лацкани також пришиваються окремо.

Полички, коміри, рукава, подборта і лацкани також пришиваються окремо

Для надання форми плечах в тканину вшиваються спеціальні накладки.

Для надання форми плечах в тканину вшиваються спеціальні накладки

Теплова обробка костюмів

По ходу роботи всі шви ретельно прасують. Піджак набуває форму завдяки тепловій обробці під пресом.

В ході монтажу швачки комплектують рукав до деталей піджака. Після цього він втачівают в пройму. Потім в піджак вшивається підкладка.

Потім в піджак вшивається підкладка

За допомогою програмованої машини по краю борту прорубують петлі для застібання на гудзики.

За допомогою програмованої машини по краю борту прорубують петлі для застібання на гудзики

В кінці костюм знову проутюживают. Він вирушає на контроль якості. Співробітниця фабрики одягає костюм на манекен і ретельно перевіряє, чи немає відхилень від початкових розмірів.

Співробітниця фабрики одягає костюм на манекен і ретельно перевіряє, чи немає відхилень від початкових розмірів

На завершальному етапі до готового виробу пришивають фурнітуру.

Приблизно таким же чином був виготовлений костюм для президента, який прославив молоде підприємство на всю країну. У вересні минулого року на нараді в Атирау за участю акимів західних областей Нурсултан Назарбаєв особисто прорекламував продукцію «Казлегпром-Алмати», закликавши носити казахстанські речі.

Історія цього костюма досить примітна. Компанія «Казлегпром-Алмати» була представлена ​​на виставці казахстанських товарів в Астані. В ході екскурсії по виставці президент пройшов повз їх стенду. Тоді директор підприємства Айбек Бектурганов сам підійшов до нього і запросив ознайомитися зі своєю продукцією. Про компанію добре відгукнувся Асет Ісекешев, а директор пообіцяв виготовити для президента костюм і взуття. Пізніше вони були пошиті за мірками, надісланим з акорди. Після того випадку в ході візиту в Алмати глава держави відвідав фабрику і ознайомився з її роботою, закликавши купувати товари вітчизняної легкої промисловості.

Після того випадку в ході візиту в Алмати глава держави відвідав фабрику і ознайомився з її роботою, закликавши купувати товари вітчизняної легкої промисловості

Бутик «Казлегпром-Алмати»

В даний час продукція компанії представлена ​​в фірмовому магазині чоловічого одягу та взуття QLP У ТРЦ MEGA Alma-Ata. В Астані костюми від «Казлегпром-Алмати» можна придбати в торгово-виставковому павільйоні «Зроблено в Казахстані - Халик Маркас», де вони виставлені поряд з продукцією ще 50 виробників казахстанської легкої промисловості.

Компанія «Казлегпром-Алмати» стала переможцем регіональних і республіканських виставок «Кращий товар Казахстану--2015». Вона є членом Асоціації підприємств легкої промисловості Республіки Казахстан, володарем сертифікату «Зроблено в Казахстані» і знака «Халик Маркас».

Вона є членом Асоціації підприємств легкої промисловості Республіки Казахстан, володарем сертифікату «Зроблено в Казахстані» і знака «Халик Маркас»

Середня ціна костюмів бренду QLP - 36 000 тенге. Куртки стоять від 37 500 тенге. Пальто можна придбати за 30 500 тенге.

Пальто можна придбати за 30 500 тенге

Літні класичні черевики коштують від 12 000 тенге. Зимова і демісезонна взуття продається по 36 000 тенге.

Зимова і демісезонна взуття продається по 36 000 тенге

На початку цього року «Казлегпром-Алмати» представив покупцям нову дитячу колекцію бренду QLP. Компанія виробляє шкільні костюми для хлопчиків і дівчаток. Ціна комплекту - близько 18 000 тенге.

Ціна комплекту - близько 18 000 тенге

У найближчих планах компанії відкриття ще одного бутика в Астані - в новому ТРЦ MEGA Silk Way. Також підприємство планує налагоджувати продажу в інших містах Казахстану і поставляти свою продукцію на експорт в сусідні країни.

Фотогалерея

Зроблено в Казахстані: Одяг «Казлегпром-Алмати»

Дивіться також

Автор: Святослав Антонов

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com