рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як малювати олійними фарбами: посібник для початківців

  1. Як створити свій власний набір художника?
  2. Як почати правильно писати олійними фарбами, коли набір художника зібраний?

Вітаю вас, дорогі читачі!
У цій статті будемо говорити про основи роботи олійними фарбами. Безумовно це найпопулярніша техніка в світі. Найбільші майстри живопису впродовж століть вивчали, покращували і творили олійними фарбами.

До речі, а чи знаєте ви, коли з'явилися перші фарби на маслі? Найімовірніше ви подумали про 14-15 столітті і ... помилилися. Так думають багато. Але ось зовсім недавно вчені зробили приголомшливі відкриття про масляних фарбах ... Відкрийте і ви цю новину!

Відкрийте і ви цю новину

Деталізація картини тонким лайнером

Цілком логічно, якщо і ви хочете почати свою творчість саме з масляних фарб. І якщо раніше ви ніколи цим не займалися, але дуже хочете почати, варто спочатку дізнатися, що повинно бути під рукою у художника-початківця і як почати малювати олійними фарбами.

Колись давно в Ніцці я сама вирішила навчитися малювати олійними фарбами. ... Виявилося, що потрібно запастися цілим набором обов'язкових матеріалів і при їх виборі є свої секрети, якими я хочу поділитися з вами.

Як створити свій власний набір художника?

  • Купуємо необхідні фарби

Мій головний порада початківцям художникам: купуйте якісні фарби відразу, не намагайтеся заощадити! Від дешевих фарб користь не велика, зате головного болю буде сила-силенна. Коли ви будете постійно практикуватися, то зможете оцінити якість ваших робіт, які безпосередньо будуть залежати від якості фарб.

Зовсім не обов'язково купувати великий набір, так як завжди залишаються кольору, які ніколи не використовуються. Щоб почати писати олійними фарбами, досить обмежитися декількома окремими тюбиками. Для вироблення навички, починаючому художникові рекомендується мати таку палітру:

  • білила титанові
  • Лимонно-жовта
  • жовта середня
  • охра жовта
  • кадмій червоний
  • кармін галанс
  • Сієна палена земляна
  • Умбра палена земляна
  • ціанін синій
  • Ультрамарин синій
  • Світло-зелена
  • смарагдова зелень

    Для початківців художників досить 12-14 тюбиків якісних фарб

Взагалі ж, палітра краскок складається з 3-ох основних (первинних), з яких шляхом змішування виходять всі інші кольори (вторинні і третинні) І коли ви навчитеся змішувати їх, то зрозумієте, як і з чого виходить. Все навколо нас, складається тільки з червоного, синього і жовтого ... Дивно, чи не так?

  • вибираємо кисті

Другий важливий рада художнікам- новачкам: будьте уважними при купівлі кистей! Огляньте їх, щоб з'єднання (зажим) між ворсом і ручкою був максимально щільний. Повірте, мало приємного в тому, коли вилазить ворс з кисті і його весь час доводиться знімати з вологого полотна!

З досвіду скажу, що хороші кисті прослужать вам не один рік, якщо вони якісні і ви з ними правильно зверталися.

Початківцям малювати олійними фарбами я рекомендую почати з плоских і напівкруглих плоских кистей. Досить придбати 3-5 розмірів.

Досить придбати 3-5 розмірів

Якісні кисті зачястую стають улюбленими

Згодом можна додати в колекцію Ретушний, віялові і лінійні кисті. В іншій статье- підказкою ви можете докладніше дізнатися, які кисті бувають за розміром, формою і як правильно їх вибрати.

  • Підбираємо розчинники і розчинники

Щоб розбавляти (розріджувати) масляну фарбу до потрібної консистенції, необхідно спеціальні рідкі речовини: в основному терпентін або очищене лляне масло. Також багато художників користуються «трійники» - допоміжними засобами для розведення фарби. На ринку іноземних виробників є різні медіуми, якими користуюся і я.

На ринку іноземних виробників є різні медіуми, якими користуюся і я

Важливі речі для кожного художника

Не рекомендується для разбавкі використовувати розчинники в чистому вигляді (уайт-спірит, скипидар), тому що вони ламають структуру масляної фарби і «крадуть» її блиск. Але розчинник вам все одно буде потрібен для очищення кистей і інших інструментів, а також забруднені руки від фарби.

  • купуємо палітру

Неможливо уявити працюючого художника над картиною, без палітри в руках! Ця корисна річ виконує кілька функцій: на ній розміщують фарби, на ній змішують фарби, на неї кріпляться маслянки (спеціальні ємності) з розчинниками олійних фарб.

Тому, щоб правильно малювати олійними фарбами і створювати безліч відтінків, рекомендую обзавестися відповідною палітрою. Дерев'яною або пластиковою, великий або маленькою, квадратної або круглої. ... Тут вибір за вами.

  • готуємо полотно

В якості основи для олійного живопису, найчастіше використовують полотно. На щастя, сучасний художник може купити готовий грунтований полотно на підрамнику.

Практично в кожному художньому магазині в продажу є полотна різних розмірів і з різних матеріалів: натуральні (льон, бавовна) і синтетика. Я ж раджу натуральні матеріали, вони більш щільні і не сильно провисають з часом.

Якщо у вас є бажання підготувати полотно самостійно, то для цього потрібно підготувати підрамник і дуже туго натягнути на неї тканину. Потім необхідно заґрунтувати тканину, щоб вийшов полотно. Провисання полотна звичайне явище, тому після грунтовки потрібно перетягнути полотно трохи щільніше. Детальніше про те, як зробити полотно своїми руками читайте в окремій статті

Детальніше про те, як зробити полотно своїми руками   читайте в окремій статті

Готуємо полотно самі

Примітка: самої найкраща основа для полотна - льон. Він буває дрібнозернистий, середньозернистий і крупнозернистий. Від зернистості полотна залежить мазок на поверхні. Про вибір полотна читайте тут

  • купуємо мольберт

Звичайно, навчитися малювати олійними фарбами можна і без мольберта, прикріпивши полотно до будь-якої поверхні. Але все ж з мольбертом набагато зручніше: він встановлюється під потрібним кутом на рівні очей і дає кращий огляд картини.

З мольбертом зручно не тільки писати, а й знаходити недоліки в роботі, і відразу жеісправлять їх. Мольберт- надійна підставка для вашої майбутньої картини! Вони бувають різні за висотою і зручності, а також настільні міні мольберти для маленьких розмірів полотен.

  • Запасаємося допоміжними аксесуарами

Ви вже подумали, де будуть стояти ваші кисті? А де ви їх будете мити? Чим будете відтирати фарбу з рук і іншого приладдя? Обов'язково запасіться баночками, в яких будете мити кисті, паперовими серветками, старими газетами і декількома бавовняними ганчірочками.

Ці важливі дрібниці завжди повинні бути у вас під рукою, щоб ви могли спокійно працювати і зосередити свою увагу на картині, а не на матеріалах. Все це буде вам незамінне в роботі, щоб очистити кисть або мастихін, або, наприклад, зняти з полотна зайву фарбу і витерти забруднені руки.

  • Інші важливі матеріали та приладдя

Незамінний інструмент для роботи з маслом - мастихін! З його допомогою зручно знімати надлишок фарби з полотна і переносити його на палітру. А ще він залишає чудово об'ємні мазки! В принципі, досить одного мастихина.

Але якщо ви вирішили навчитися добре малювати олійними фарбами і присвятити цьому заняттю багато часу, краще придбати декілька таких інструментів різних форм і розмірів.

Етюдник - спеціальний ящик для транспортування фарб і приладдя для живопису. Дуже знадобиться вам, якщо ви вирішите вийти писати маслом на природу або пленер, як це ще називають (від французького Plain air - на відкритому повітрі, на свіжому повітрі)

Маслянки - маленькі ємності з затискачем, за допомогою яких вони прикріплюються до палітри. Буває двох видів: проста і подвійна. Маслянки - маленькі ємності з затискачем, за допомогою яких вони прикріплюються до палітри

Ще один важливий елемент - захисний лак. Готову картину зазвичай покривають лаком через 6-8 місяців після завершення роботи. Лак захищає картину від ультрафіолету, вологи і потемніння .... Ну, і ще ряд причин, навіщо покривати картину лаком. Крім того, лак робить фарби більш насиченим і яскравіше, надаючи інтенсивності барвистого шару. Як покрити картину лаком можна дізнатися з іншої статті

Як почати правильно писати олійними фарбами, коли набір художника зібраний?

Отже, ви зібрали все необхідне, грунтований полотно закріпили. Що ж робити далі? Починайте писати!

Я знаю, що у багатьох початківців художників виникає страх перед білим полотном, що щось може піти не так і все буде зіпсовано. Не бійтеся, адже головне, просто почати! А ось як перестати боятися і почати писати картини, читайте в статті-мотівашке .

Можна почати з нехитрого сюжету, що в голову прийде ... Наприклад, мозаїчний малюнок обраними яскравими фарбами, який складається з різних фігур, форм і символів. Ну, як давньоєгипетські, пам'ятаєте? А можна взяти готове зображення, і спробувати його скопіювати на полотно ...

Такий підхід до творчості рекомендують в арт- терапії і кольоротерапії. Це здорово допомагає людям позбутися від багатьох недуг. Не вірите? А ви спробуйте, відчуйте силу кольору!

Почніть малювати - відчуйте силу кольору!

існують різну техніку письма олійними фарбами . Найпоширеніші з них - багатошарова живопис і Алла-прима. У них написано більшість найзнаменитіших полотен, хоча є і безліч інших технік.

Про них взагалі і про правила письма ми будемо говорити докладніше в іншій статті, зараз же вам потрібно почати, щоб просто відчути фарби, кисть і полотно.

До речі, чи знаєте ви, що творчі люди мають певними якостями характеру? Почитайте, може ви від природи творець, просто про це не здогадувалися!

Ось ще кілька порад:

  • Обладнайте куточок для малювання в квартирі. Світла має бути достатньо, щоб працювати вдень без додаткового підсвічування. Саме в місці найкращого природного освітлення ставимо мольберт. Якщо природного освітлення недостатньо, скористайтеся додатковим освітленням, щоб на мольберт добре падало світло.
  • Намагайтеся наносити олійні фарби рівно, добийтеся рівномірності на полотні. Якщо дуже хочеться нанести другий шар, не поспішайте; іноді потрібно дати час для того, щоб перший шар просох.
  • Змішуйте фарби! Експериментуйте з відтінками. Пам'ятайте, що білий робить будь-який колір світліше, а чорний - темніше, з їх допомогою легко домогтися потрібного відтінку тіней і відблисків. Але сильно не захоплюйтеся чорним і білим, так як білила титанові, наприклад, роблять деякі кольори каламутними, а чорним кольором взагалі рідко користуються в класичного живопису. Хоч у продажу у кожного виробника є кілька чорних відтінків. Альтернатива чорному кольору може стати темний індиго ... він м'якше і ніжніше на вигляд.

«Живопис - найдоступніший і зручний з мистецтв» - Йоганн Гете, німецький поет, філософ і мислитель

Цих маленьких хитрощів досить, щоб почати малювати олійними фарбами. Якщо вам сподобається Арт-процес і ви захочете вникнути в нього глибше, на більш сучасному рівні, я із задоволенням поділюся з вами своїм досвідом в статті про Розвитку сучасного живопису.

Додаткові Відео- поради:

Друзі, щоб стаття не загубилася серед безлічі інших статей в павутині інтернету, збережіть її в закладках. Так ви зможете повернутися до прочитання в будь-який момент.

Задавайте ваші питання внизу в коментарях, звичайно, я відповідаю швидко на всі питання

Як створити свій власний набір художника?
Як почати правильно писати олійними фарбами, коли набір художника зібраний?
До речі, а чи знаєте ви, коли з'явилися перші фарби на маслі?
Як створити свій власний набір художника?
Дивно, чи не так?
А де ви їх будете мити?
Чим будете відтирати фарбу з рук і іншого приладдя?
Що ж робити далі?
Ну, як давньоєгипетські, пам'ятаєте?
Не вірите?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com