- Напилення: витончено і просто
- популярний Айсінг
- вафельні візерунки
- Коли стане в нагоді мастика?
- шоколадна розкіш
Яке головна вимога ми висуваємо до святкового торту? Бути красивим. Для нас навіть не так важливий смак десерту, головне, щоб він був розкішним, солідним і пишним. Якщо ви купуєте кондитерський виріб в магазині, то вам доведеться задовольнятися тим «декором», який вже поміщений на торт. Зазвичай це кремові і мармеладні фігурки, вензелі з шоколаду. Звичайно, виглядає такий тортик не так оригінально, як нам хотілося б, але доводиться задовольнятися, ніж є.
Вас не влаштовує скупе оформлення десерту? Тоді спечіть торт самостійно, і у вас з'явиться можливість прикрасити його так, як захочеться. Наприклад, можна скористатися ідеями, наведеними нижче - це найбільш популярні варіанти прикраси тортів.
Напилення: витончено і просто
У кондитерів цей метод користується великим успіхом. Чи буде під силу новачку зробити красиве напилення? Так, адже ця техніка дуже проста. Головне, заздалегідь замовте цікаві трафарети для тортів - вони допоможуть вам створювати на поверхні десерту незвичайні малюнки.
Зверніть увагу, що не можна робити напилення безпосередньо на корж - присипка не зможе «приклеїтися» і візерунок змаститься від будь-якого поштовху. Чим же попередньо потрібно покрити торт? Використовуйте в якості полотна для своїх малюнків глазур, мастику, крем або вершки - на такій поверхні ваша присипка / цукрова пудра / какао буде добре триматися.
Напилення може використовуватися як самостійно, так і в поєднанні з іншими техніками прикраси. Головне, не переборщіть - декор повинен бути ефектним, але акуратним.
популярний Айсінг
Цю техніку люблять багато кондитери. З суміші білка, цукрової пудри і соку лимона виходять цікаві й рівні візерунки. Не забудьте замовити кондитерський шприц - тільки за допомогою такого інструменту з солодкої маси у вас вийде створити красиві малюнки.
вафельні візерунки
Будь-яка розпис на торті виглядає цікаво, але щоб справити на гостей незгладимий ефект, вам будуть потрібні листи з вафель - на такому полотні можна намалювати дивно реалістичний малюнок. Досвідчені кондитери створюють на них навіть портрети іменинників. Ви не впевнені, що подужаєте таку техніку? Тоді просто виріжте з вафель фігурки і розпишіть їх за допомогою барвників і шоколаду. Такий декор зможе зробити кожен.
Вафлі можна використовувати і в інший спосіб. Наприклад, скрутіть з них ріжки і викладіть у вигляді квітки на торті. Допускається прикрашати вафлями і боки торта - ми можете «випиляти» з вафельного листа однакові за розмірами геометричні фігурки і обкласти ними торт. Не забудьте задекорувати все кремом і шоколадом.
Коли стане в нагоді мастика?
Останнім часом кондитери все частіше використовують саме цей матеріал для прикраси десертів. З мастики можна робити базове покриття для торта або виліпити цікаві фігурки. Зверніть увагу, що мастика може послужити вам як пластиліну. В цьому випадку ви зможете створити з неї об'ємні фігурки.
шоколадна розкіш
Таке метод оформлення тортів доречний завжди. Ви можете розписувати поверхню виробу рідким шоколадом або посипати її тертим продуктом. Деякі роблять ефектні мережива з шоколаду. Правда, для цього треба освоїти певну техніку. Не забувайте і про білому шоколаді - він чудово підходить для декору.
Якщо ви хочете професійно прикрасити торт, то обов'язково підберіть на порталі посудний Острів інструменти для роботи з різними кондитерськими матеріалами.
Насамперед вам будуть потрібні трафарети для тортів, спеціальні шприци, формочки, трафарети. За допомогою такого інвентарю ми зможете зробити з кремовою або шоколадної маси дуже реалістичні візерунки і фігурки.
Вас не влаштовує скупе оформлення десерту?Чи буде під силу новачку зробити красиве напилення?
Чим же попередньо потрібно покрити торт?
Ви не впевнені, що подужаєте таку техніку?
Коли стане в нагоді мастика?