рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Історія ножиць, або як стрижка баранів привела до перукарського мистецтва

Тема сьогоднішньої статті - предмет, без якого вже неможливо уявити нашу цивілізацію.Це ножиці.Треба сказати, що сьогодні існує, принаймні, дві версії їх виникнення.Одна наукова, друга - грецька.Але обидві вони свідчать, що ножиці з'явилися виключно для стрижки овець.Хоча, як до їх винаходу люди стригли волосся, незрозуміло.

Грецька історія

Давним-давно, коли в Греції не було ні економічної кризи, ні аргонавтів, які привезли із закордонного відрядження Золоте Руно, жив-був пастух на ім'я Ферс. А жив він у селі, жителі якого щоранку спостерігали в горах золоте сяйво. Що там сяяло, вони не знали, так що знайшли просте і правдоподібне пояснення, вирішивши, що над Грецією просто встає друге Сонце.

І всіх це пояснення задовольняло, поки Ферс, який, по всій видимості, не була настільки патріотичний, щоб не сумніватися в такий небесної винятковості свого народу, відправився в гори. Два дні і дві ночі займався він альпінізмом і спортивним орієнтуванням на місцевості, і дістався до джерела загадкового блиску. Яким виявилися ... стадо баранів. І всіх це пояснення задовольняло, поки Ферс, який, по всій видимості, не була настільки патріотичний, щоб не сумніватися в такий небесної винятковості свого народу, відправився в гори «Друге сонечко в Греції». Фото з сайту http://prinhouse.ru/ Баранов із золотою вовною. І тоді пастух гірко пошкодував, що засновники грецької цивілізації, яка подарувала світові філософські концепції такої висоти і глибини, що тут їх краще навіть не згадувати, бо ви втомитеся читати, не змогли придумати нічого для стрижки овець.

Але він не розгубився і спробував прихопити з собою цілого барана. Однак золоті барани виявилися не такі прості. Можливо, вони були особистою власністю одного з богів численного грецького пантеону. Або просто володіли надприродною сутністю, але за силою один, навіть самий маленький, баранчик не поступалася справжньому бику. Пастух не те що відвести з собою - навіть зрушити з місця нікого з них не зміг.

Нічого не вдієш, довелося повернутися без матеріальних доказів, без яких йому, природно, ніхто не повірив. На щастя, Стародавня Греція була більш демократичним місцем, ніж середньовічна Європа, і його співвітчизники не стали спалювати на багатті безбожник, який посмів вголос засумнівається в усталеній і цілком логічною картині світобудови з двох Сонць і однієї Греції. Пастуха навіть не звинуватили в єресі. Просто сказали, що золоті барани - це занадто неймовірно. А ще більш неймовірно, що, перебуваючи поруч з такою кількістю золотий вовни, він не зміг принести жодної волосини.

Ображений, Ферс зник у своїй хатині і кілька днів думав. Результатом такого наполегливої ​​праці з'явився новий ріжучий інструмент - два ножі, з'єднаних між собою гнучкою скобою. Озброївшись їм, винахідник відправився в гори і настриг цілий мішок золотої вовни.

Побачивши її, стародавні греки повели себе так само, як це зробили б на їх місці сучасні люди - вони вирушили в гори. Але барани теж повели себе як нормальні неприручений тварини, що дорожать своєю шерстю - вони зникли в невідомому напрямку. Греки, які не виявили обіцяного їм золотого запасу, сильно розсердилися і знову почали звинувачувати пастуха в обмані. Заявляючи, що вони і нормальних-то баранів стригти не вміють, а як йому вдалося підстригти золотих?

Тоді Ферс дістав свій винахід і на очах натовпу обстриг першого-ліпшого барана. З тих пір він став вважатися поважною людиною. Греки навчилися стригти овець, і над Грецією знову було тільки одне Сонце.

Наукова ж версія поява ножиць майже повністю збігається з грецької. Історики згодні, що ножиці придумали для стрижки овець, ось тільки незрозуміло, де це було зроблено вперше. Одні вважають, що в Стародавньому Римі, інші, що в Єгипті, треті віддають перевагу Китаю. Але на те, щоб придумати з'єднати їх леза цвяшком, у людства пішло кілька тисячоліть.

Це сталося приблизно в VIII столітті нашої ери на Близькому Сході. У Європі, як і в Росії, ці інноваційні ножиці з'явилися на два століття пізніше. Ім'я винахідника, модернізувати ножиці для стрижки овець, що нагадували більше величезний пінцет з лезами, невідомо. Зате відомо ім'я людини, надала ножиць ту форму, яку вони зберігають і донині. Це Леонардо да Вінчі.

Але що цікаво, ножицями стрижуть тепер не баранів, для цього придумали спеціальні машинки, щоб було простіше і швидше.

Ножиці ж давно вже знайшли своє застосування в сучасних перукарень. З їх допомогою можна стригти довгі коси у одних, а ці диво-пасма для пишності прикріплювати на іншу голову, щоб вбити наповал чоловічу половину людства своєю оригінальною зачіскою ( http://prinhouse.ru/ ). Причому забарвити їх нині можна хоч в золотий колір, щоб здаватися «другим сонечком в Греції».

Заявляючи, що вони і нормальних-то баранів стригти не вміють, а як йому вдалося підстригти золотих?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com