рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Джонні Вокер Блю Лейбл і його особливості

  1. 1 Історія створення напою
  2. пропонуємо Вам ознайомитися
  3. 2 Цікаві факти про цю марку
  4. 3 Технологія виготовлення
  5. 4 Неповторний смак напою

Елітний шотландський віскі "Джонні Вокер Блю Лейбл" відрізняється вишуканим і неповторним ароматом. Цей благородний напій має гармонією смаку традиційного сорту віскі Вокерів, створеного ще в позаминулому столітті. Віскі в Шотландії називається скотчем і має найчастіше димний присмак, який виникає в результаті сушки солоду торфом.

1 Історія створення напою

У 19 столітті шотландець Джон Уокер заснував компанію в невеликому містечку Кілмарнок, яка спочатку займалася купажированием чаю. Сорти чаю змішувалися, а потім продавалися. Чай, вироблений Джоном Уокером, користувався великою популярністю серед місцевого населення. Потім до його справи долучився син Олександр, який батьківську технологію купажування чаю застосував при купажуванні односолодового віскі.

Потім до його справи долучився син Олександр, який батьківську технологію купажування чаю застосував при купажуванні односолодового віскі

Віскі «Джоні Уокер Блю Лейбл»

пропонуємо Вам ознайомитися

У 1867 році був створений купажірованний віскі під назвою Old Highland. Незвичайний смак нового скотча сподобався жителям міста, і напій швидко набув популярності, але приголомшливого успіху цей напій досяг набагато пізніше, коли бізнесом діда зайнялися онуки Джона Уокера - Олександр і Джордж. У період, коли Олександр і Джордж купили першу віскікурні на маленькій фермі кард, сімейний бізнес Вокерів піднявся на зовсім інший якісний рівень. Нова компанія стала називатися John Walker & Sons.

У 1909 році рецепти віскі, виробленого компанією, піддалися удосконалення, і з'явилися знамениті його марки Johnnie Walker Red Label і Johnnie Walker Black Label. Пляшки скотча цієї марки мали червону і чорну етикетку. Ці сорти завоювали приголомшливу популярність за дуже короткий термін, і через 11 років віскі Джонні Вокер уже продавався в 120 країнах світу.

Трохи пізніше з'явився віскі марок "Голд Лейбл" та "Блю Лейбл". Скотч обох марок стрімко завоював популярність у всьому світі. В даний час віскі "Джонні Вокер Блю Лейбл" є напоєм класу "де люкс". Всесвітньо відома і етикетка на зеленувато-синьою пляшці цієї серії. На ній зображений у вигляді голограми йде людина з тростиною і в капелюсі.

Важливо знати! Найпростіший спосіб зі 100% гарантією результату вилікуватися від алкоголізму без таблеток, уколів і лікарів. Дізнайтеся, як наша читачка, Тетяна, позбавила чоловіка від алкоголізму, без його відома ... Читати докладніше ...

2 Цікаві факти про цю марку

Кожна з марок віскі "Джонні Вокер" має свої відмінні риси і свою історію. Нижче міститься кілька цікавих фактів про марку "Джонні Вокер Блю Лейбл":

  1. Кожна пляшка цього напою упаковується в синю коробку, оброблену атласом. Колір пляшки зеленувато-синій. На пляшці під кутом 24 ° наклеєна етикетка, що містить голограму у вигляді крокуючого чоловічка.
  2. Кожна пляшка має свій унікальний номер, який підтверджує, що напій справжній. Цим оригінальні пляшки даного віскі відрізняються від підробки.
  3. Віскі цієї марки не потрібно розбавляти колою або содової для того, щоб повною мірою відчути весь неповторний букет цього напою.
  4. Цей напій п'ють, зігріваючи келих теплом руки і ретельно смакуючи кожен ковток.
  5. Віскі даної марки не буває дешевим. Ціни на марку "Блю Лейбл" досягають сотень доларів. Наприклад, одна пляшка з цієї серії марки King George V коштує близько 500 доларів.
  6. Цей скотч ідеально поєднується з сигарами.
  7. "Джонні Вокер Блю Лейбл" любили пити королева Вікторія і Річард Ніксон.

Цей сорт віскі має густий бурштиновий темно-золотий колір. Напій, налитий в келих, красиво грає в променях сонця. Аромат скотча не менше шикарний, ніж його смак. До його складу входять нотки сандалу, ірису, меду і легкий невагомий запах диму. А солодовий віскі з високогірної Шотландії Royal Lochnagar, який так любила королева Вікторія, надає "Джонні Вокер Блю Лейбл" іскристий солодкий смак.

3 Технологія виготовлення

Головною особливістю технології приготування віскі марки "Джонні Вокер" є її незмінність. Вже більше сотні років цей скотч робиться по одній і тій же рецептурі. Напій, вироблений цією компанією, витримується в дубових бочках тривалий час - від 12 до 25 років. З усіх областей Шотландії збираються різні сорти віскі, потім кожен сорт окремо обробляється особливим чином, і тільки потім всі ці сорти змішуються в один напій даної марки.

З усіх областей Шотландії збираються різні сорти віскі, потім кожен сорт окремо обробляється особливим чином, і тільки потім всі ці сорти змішуються в один напій даної марки

Віскі Джонні Вокер

До складу марки "Блю Лейбл" входять 16 рідкісних сортів шотландського віскі.

Деякі з них досягають віку 50 років, а деякі і зовсім вже не виробляються. Кожен сорт, що входить до складу напою, має витримку не менше 25 років. Ці сорти віскі збираються по всій країні, включаючи віддалені райони, острови і гірські села, і кожен сорт вносить свій неповторний відтінок смаку.

Віскі, який доставляють з острова Айла, додає в напій пряний присмак і запах диму. Сорт з району Спейсайд містить смак хересу і дубові нотки. Але головний компонент напою - це високогірний віскі "Ройал Лочнагар", який несе з собою традиційну оксамитову гіркоту цього напою і солодкі нотки ванілі. Кожна бочка цього скотча має свій неповторний смак. Щоб підкреслити унікальність напою, на пляшках "Джонні Вокер Блю Лейбл" ніколи не вказується вік напою.

4 Неповторний смак напою

У виробництві віскі марки "Блю Лейбл" використаний унікальний купаж, який дає напою благородний смак, що поєднує елементи цитрусових, шоколаду, яблук, солоду, відтіняють м'яким звучанням ванілі і легких прянощів. Напій настільки багатогранний, що неможливо дати однозначну оцінку його смаку, в двох словах описати його. У ньому гранично чітко розрізняються смаки кожного сорту віскі, що входить до складу напою, і кожен з них звучить гармонійно з іншими, які не заглушаючи інших і не зливаючись в загальний хор.

Цей сорт скотча відрізняє м'якість і тонка збалансованість смаку, в ньому присутня і ніжність оксамиту, і хмільна гіркота. Всі грані смаків породжують неповторне виразне післясмак, яке надовго запам'ятовується і викликає бажання знову відчути його. Кожна партія напою має свою особливість смаку, оскільки неможливо в точності повторити купаж, властивий тій чи іншій партії.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com