рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Весільний фотограф | Як зустрічати молодих з короваєм

  1. Слова батьків для молодят
  2. Що потрібно для зустрічі з молодят

Як зустрічати молодих з короваєм - ця традиція зустрічі молодого подружжя з сіллю і хлібом має свої особливості. У кожному роду є свої усталені весільні традиції, батьки пам'ятають, як їх свого часу вітали з хлібом і сіллю, як благословляли їхні батьки.

У кожного народу є свої інтерпретації цього старовинного весільного обряду. З нього починається свято вшанування молодої сім'ї - весільний бенкет. Коровай потрібно приготувати заздалегідь, печуть його за 2 дні перед весіллям за спеціальним рецептом. Його прийнято прикрашати квітами, колоссям пшениці як символами родючості, пара лебедів символізує нерозлучну любов.

Його прийнято прикрашати квітами, колоссям пшениці як символами родючості, пара лебедів символізує нерозлучну любов

весільний фотограф Михайло Ушаков

Особлива роль відведена батькам молодят. У минулі часи, після обряду вінчання в храмі , Їм належало першими зустріти молодят за особливою традиції і з особливими словами. За існуючим в ті часи укладом, молодий чоловік приводив в сім'ю свою дружину. З цього, саме батьки молодого чоловіка зустрічали молодого подружжя у порога свого будинку з короваєм, сіллю і іконами.

У наш час молодих тепер прийнято вітати з короваєм у банкетного залу. Змінилося тільки місце зустрічі, це сучасне трактування старовиною весільної традиції , Сенс і суть її залишається колишньою, як і багато років тому. Головна мета цього обряду, дати молодій сім'ї напуття на щасливе спільне життя в любові, мирі та злагоді.

Молодятам потрібно по черзі відламати по частинці від короваю, посолити їх і погодувати один одного. Це символ готовності доглядати один за одним до кінця життя. Є обряд кусання від короваю, і хто з молодят зуміє добути більший шматок, той буде головним у сім'ї.

У цьому варіанті надається молодим посолити свої шматочки короваю в знак того, що це в останній раз вони солять один одному. Батькові нареченого в цей момент необхідно тримати на рушнику ікону Миколи Чудотворця або Богородиці. Вони символізують духовне начало і шанування православних цінностей в їхньому роду.

Батьки нареченої пригощають молодят медом або вином, символізуючи початок спільного життя цими напоями. Випиваючи вино без залишку, молодята повинні розбити фужери, кинувши їх через ліве плече. За кількістю розбитих частин прийнято передбачати майбутню чисельність сім'ї.

Потім молоде подружжя цілують ікони і відповідають словами подяки батькам, кланяючись їм в пояс, далі потрібно кожного з батьків тричі розцілувати в щоки. По завершенні зустрічі молодого подружжя, весільний коровай розміщується на окремому столі близько молодят до завершення весільного застілля.

На завершення весілля є звичай розділяти коровай з гостями, але робиться це особливим способом. Верхівка короваю залишається у молодят, такі шматочки короваю отримують тата і мами нареченого і нареченої, потім обдаровує запрошені гості.

При отриманні шматочка короваю з рук молодят, кожен з гостей повинен натомість вимовити слова напуття і побажання на благополучне сімейне життя. За старовинною весільної традиції в цей момент під коровай кладуть гроші і дари, які приготували гості.

Слова батьків для молодят

Батькам потрібно приготувати слова для такої знаменної події. Щоб під час зустрічі від хвилювання потрібні слова не вилетіли з голови, запишіть їх. Не потрібно соромитися виголосити промову, зачитуючи їх по листку, все зрозуміють, як ви хвилюєтеся.

Подивіться, як може виглядати приблизний текст матері для зустрічі молодят з короваєм:

  • Дорогоцінні наші діти - (імена молодят), я від щирого серця вітаю вас з визначною і важливою подією, з народженням нової сім'ї. Прийміть наше батьківське благословення на тривалу і благополучне сімейне життя. Прийміть цей весільний коровай як образ сімейного благополуччя. Нехай він вам принесе щастя й удачу протягом всього вашого життєвого шляху. Пронесіть по ньому світло вашої любові один до одного. Хай береже вас Господь, рада вам та любов.
  • Любі наші діти, ви кров і плоть наша, ви продовжувачі наших пологів. Ми дуже раді, що ви знайшли один одного в цьому світі і вирішили створити свою сім'ю. Цінуйте і бережіть щирість і теплоту вашої любові. Любіть і бережіть один одного, нехай ваша сім'я буде наповнене щастям як повна чаша, з любов'ю і турботою один про одного йдіть по своєму життєвому шляху.
  • Дорогі наші дітки, прийміть від нас вітання з народженням вашої нової сім'ї. Ми дуже раді, що ви зустріли один одного і знайшли свою любов. Зумійте зберегти це прекрасне почуття на своєму життєвому шляху. Два люблячих людини зуміють пройти всі труднощі життя. Нехай ваш шлях буде добрим, наповненим світлом вашої любові.

Після проголошення батьками слів напуття, мамі нареченого потрібно тричі перехрестити молодих іконою. Молодята повинні перехреститися, поцілувати ікони і поклонитися батькам в пояс. При цьому дії вони повинні стояти на спеціально приготованому для цієї події рушнику. Потім всі гості на шляху проходження молодих обсипають їх заздалегідь приготованими монетами, пелюстками квітів і крупою.

Що потрібно для зустрічі з молодят

  1. Ікони для благословіння.
  2. Весільний коровай.
  3. Солонка з сіллю.
  4. Рушник для короваю та ікон.
  5. Рушник для молодят, він кладеться їм під ноги.
  6. Піднос для фужерів з вином (для нареченої може бути вода).
  7. Два фужера.
  8. Зерна злакових, пелюстки квітів і монети для осипання молодих.
  9. Батьківський текст промови для зустрічі молодят.
  10. звичайно весільний фотограф теж потрібен!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com