- Схожі статті Зміст статті: Чудовий вишневий пиріг зі сметаною заливкою я навчилася готувати у свекрухи:...
- вам знадобляться
- Як правильно вибрати інгредієнти
- послідовність приготування
- Як подавати такий пиріг
- Відеорецепт пирога з вишнею і сметаною заливкою
- Як можна урізноманітнити стандартний рецепт
- Корисні поради
Схожі статті
Зміст статті:
Чудовий вишневий пиріг зі сметаною заливкою я навчилася готувати у свекрухи: вона якось поділилася зі мною радянської кулінарною книгою, що містить в собі докладний рецепт з фото готового виробу. З тих пір я готую тільки з цього керівництву, оскільки більш збалансованого і надійного джерела за всі роки так і не змогла відшукати.
- Час приготування: від 40 до 55 хвилин.
- Кількість порцій: 12-16.
Кухонний інвентар
Для того, щоб пиріг приготувався швидко і без особливого клопоту, рекомендую вам заздалегідь підготувати необхідну для виробництва тіста і начинки кухонний посуд і прилади:
- форму для пирога (краще використовувати металеву роз'ємну) діаметром від 26 см;
- дві-три місткі миски ємністю від 700 мл;
- столові прилади (ложки, вилки і ножі);
- прихватки;
- мірну чашку або прості кухонні ваги;
- бавовняні і паперові рушники;
- відріз пергаментного паперу;
- лопатку і пензлик;
- Вінчик.
Крім того, для підготовки деяких компонентів вам може знадобитися блендер або кухонний комбайн із спеціальними насадками.
вам знадобляться
ПродуктКількістьОсноваБорошно пшеничне 200 г Цукровий пісок 75 г Олія соняшникова 110 мл Молоко 120 мл Сир 100 г Сода харчова 5 г Оцет столовий 5 мл Начинка Цукровий пісок 70 г Крохмаль картопляний 20 г Яйця курячі 2 шт. Сметана 300 мл Вишня 200 г Ванільний цукор 10 г
Як правильно вибрати інгредієнти
Даний пиріг дуже простий у приготуванні, проте його смак прямо залежить від якості і свіжості підібраних вами інгредієнтів.
послідовність приготування
- Соняшникова олія виливаємо в глибоку миску, додаємо до нього молоко.
- Трохи перемішуємо, всипаємо цукровий пісок, сир і соду, гашене оцтом.
- Після цього просіваємо в масу пшеничне борошно і перемішуємо заготовку ложкою.
- Як тільки компоненти трохи з'єдналися між собою, можна почати повноцінний заміс вручну або за допомогою кухонного комбайна.
- Форму для випічки пирога вистилає пекарської папером, потім промазуємо її дно і стінки соняшниковою олією.
- Тісто розгортаємо на присипаному невеликою кількістю борошна кухонному столі, після цього перекладаємо отриманий пласт в форму.
- Акуратно розкладаємо тісто по формі, робимо невисокі бортики.
- Окремо перемішуємо крохмаль з цукровим піском, додаємо туди ж яйця і сметану.
- Ретельно розмішуємо, всипаємо ванільний цукор.
- Збиваємо масу до отримання однорідної консистенції за допомогою віночка або кухонного комбайна.
- Потім виливаємо отриману заливку в форму, поверх неї акуратно маємо вишню.
- Випікаємо пиріг в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно сорок хвилин.
- Готовий виріб залишаємо в холодильнику на ніч, щоб заливка повністю застигла.
Як подавати такий пиріг
Було б недозволено псувати красу вироби і розрізати його на шматочки перед подачею до столу. Помістіть пиріг на красиве блюдо, розташуйте в центрі столу і готуйтеся приймати компліменти від близьких.
Також прийміть на замітку деякі секрети правильної подачі випічки.
- Їсти такий пиріг краще за допомогою ложечки - він дуже крихкий відразу після випічки і може розвалитися в руках. Крім того, кладіть шматочки вироби на просторі тарілки, так з ним зручніше впоратися.
- Не забудьте також подати відповідні напої до вашого пирога: найкраще з ним поєднується молоко, кава або фруктовий компо т. Також можна поставити на стіл солодкі соуси і сиропи - ваші ласуни обов'язково оцінять турботу.
Відеорецепт пирога з вишнею і сметаною заливкою
Пропоноване до перегляду відео розкриє всі секрети приготування смачного і делікатного пирога з вишнею і сметаною.
Як можна урізноманітнити стандартний рецепт
Щоб не нудьгувати від постійного приготування пирогів по одним і тим же класичним рецептам, кулінари намагаються змінювати і доповнювати список необхідних інгредієнтів.
Корисні поради
- Найбільша небезпека при приготуванні такого типу пирога - пересушити тісто в духовці. Виріб виходить твердим і дуже щільним, а також швидко черствіє. Щоб цього уникнути, частіше перевіряйте бортики пирога на готовність за допомогою зубочистки або іншої гострої палички.
- Не варто занадто довго збивати сметанним заливку, оскільки вона може сильно збільшитися в обсязі і перелити за рівень бортів пирога. Як тільки маса стала повністю однорідною, збивання можна припиняти.
- Кількість цукру для заливки може бути збільшено, якщо ви купили занадто кислу вишню. Також можна обваляти ягоду в цукровій пудрі перед тим, як додавати її в пиріг - при випічці пудра трохи кристалізується, роблячи вишеньку ще смачніше.
- Щоб підвищити свій рівень на кулінарному терені, важливо частіше готувати пироги, оскільки тільки з досвідом до нас приходить справжня майстерність. Наприклад, спробуйте спекти пиріг з вишнею з листкового тіста , Який теж дуже смачний і ніжний. До того ж приготуйте дивно повітряний і ситний пісний пиріг з вишнею , Що славиться простотою і швидкістю в приготуванні.
Пиріг з вишнею і сметаною заливкою - дуже апетитне, ніжне і смачне виріб, яке припаде до вподоби кожному члену вашої родини. А що ви самі знаєте про подібну випічці? Можливо, бабуся або мама навчили вас способам зробити пиріг ще делікатніше і смачніше? Поділіться власними знахідками в коментарях, давайте детальніше обговоримо вишневу випічку з усіх боків! Приємного вам апетиту і незмінно вдалих експериментів на кулінарному терені!
А що ви самі знаєте про подібну випічці?Можливо, бабуся або мама навчили вас способам зробити пиріг ще делікатніше і смачніше?