рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Лефкарійское мереживо - оригінальний сувенір з Кіпру

  1. Дитя «курортного роману»
  2. Легенда да Вінчі
  3. Код лефкарітіка, або секрети техніки традиційної вишивки на Кіпрі
  4. Мотиви та стилі в лефкарітіка
  5. Створюємо лефкарійское мереживо на Кіпрі своїми руками
  6. Унікальність лефкарійского мережива на Кіпрі
  7. Безцінний лефкарійское мереживо - національне надбання Кіпру

неподалік від Ларнаки і Лімассола , В 20 км від узбережжя, розкинулася маленька гірське село Лефкара . Саме тут і народилася техніка унікального місцевого мережива - лефкарітіка.

Однак, крім назви за місцем походження, існує ще одне кіпрське найменування цієї техніки - «тагіадес».

Дитя «курортного роману»

Техніка лефкарійского плетіння стала плодом «курортного роману» древньої кіпрської техніки аспроплуміі і традиційного італійського кружевоплетения Техніка лефкарійского плетіння стала плодом «курортного роману» древньої кіпрської техніки аспроплуміі і традиційного італійського кружевоплетения.

Лефкарітіка з'явилася на світ приблизно в XV столітті, за часів венеціанського панування. Кіпрські вишивальниці перейняли манеру у італійок, які приїздили в Лефкару на відпочинок, і додали в неї місцевий колорит.

Пізніше лефкарітіка підкорила весь світ і стала візитною карткою Кіпру. Піти з маленькою кіпрської села з порожніми руками не могли навіть імениті візитери.

Легенда да Вінчі

У далекому 1481 році, розповідає давня легенда, в Лефкару виявився проїздом Леонардо да Вінчі У далекому 1481 році, розповідає давня легенда, в Лефкару виявився проїздом Леонардо да Вінчі. За переказами, він так захопився майстерністю місцевих вишивальниць, що в якості сувеніра придбав вишите покривало. Пізніше він пожертвував лефкарійское полотно для вівтаря Міланського кафедрального собору. Так, Леонардо да Вінчі і познайомився з мереживом з Лефкару.

Існує думка, що наостанок художник подарував вишивальниць кілька ескізів для вишивок. Правда це чи ні, вирішувати вам, але з тих пір в Лефкару з'явився новий візерунок - знаменитий орнамент Леонардо.

Що об'єднує Леонардо да Вінчі і тата Римського? - Лефкарійское мереживо!

Точну копію полотна Леонардо да Вінчі зробили вишивальниці Лефкару на прохання черниць католицького монастиря. З чуток, вартість цієї роботи склала 20 тис. Євро. Історичну скатертину піднесли папі Римському під час візиту понтифіка на Кіпр.

Код лефкарітіка, або секрети техніки традиційної вишивки на Кіпрі

Недарма да Вінчі зацікавила лефкарітіка - вона не менш загадкова і таємнича, ніж полотна маестро. Розшифровуючи візерунки, ви навряд чи зустрінете округлі лінії, вони для лефкарійской вишивки не характерні. Зате традиційно малюнок, який передають з покоління в покоління, на полотні є повною витонченості гру геометрично правильного візерунка.

Мотиви та стилі в лефкарітіка

Найчастіше в лефкарітіка використовується мотив «Потамос», тобто річка Найчастіше в лефкарітіка використовується мотив «Потамос», тобто річка. Крім нього, симетрія чітких ліній простежується і на інших малюнках лефкарійскіх вишивок - «Не забувай мене», «Пальмова гай», «Маргарита» або «Мозаїка». Популярними ось уже багато років залишаються такі елементи, як «мозаїки» і «павутинки».

В основу візантійського стилю лягли вписані в малюнок християнські хрести, а головним елементом стилю «да Вінчі» став знаменитий «візерунок Леонардо».

Іноді в якості експерименту і для різноманітності вишивальниці прикрашають вишивку квітами або метеликами.

Створюємо лефкарійское мереживо на Кіпрі своїми руками

Для початку потрібно визначитися з колірною гамою. Підбираючи матеріали, важливо знати, що даний лефкарійское мереживо може бути тільки трьох кольорів: білого, бежевого і кольору невибіленої лляного полотна (його також визначають як «фісташковий» або «оливковий»).

Зазвичай все полотно, будь то скатертина або серветка, виконується в одній колірній гамі. Винятки ж, коли малюнок виконаний у двох кольорах, зустрічаються вкрай рідко.

Отже, якщо ви хочете вишити лефкарітіка на Кіпрі своїми руками, вам будуть потрібні:

Вибравши потрібний орнамент, майстрині наносять його на щільний льон, вирізають по відповідному візерунку прорізи і обметують їх нитками. Роблячи прорізи, вишивальниці вважають нитки, так як весь малюнок розраховується точно по переплетення ниток льону. Ось чому якість вираженого матеріалу так важливо. Крім того, важливо пам'ятати, що лефкарійское мереживо - двостороннє, тобто обидві сторони вироби лицьові.

Унікальність лефкарійского мережива на Кіпрі

Якщо всі кінці ниток в результаті заховані так, ніби все обметано однією ниткою, без вузлів, прорізи на мереживі великі, а перемички між ними маленькі, - така вишивка вимагає чималого старанності і копіткої праці і цінується дуже високо Якщо всі кінці ниток в результаті заховані так, ніби все обметано однією ниткою, без вузлів, прорізи на мереживі великі, а перемички між ними маленькі, - така вишивка вимагає чималого старанності і копіткої праці і цінується дуже високо.

Часом на створення скатертини розміром 100х100 см може піти цілий рік копіткої роботи.

Унікальність вишивки ще і в тому, що таку роботу можна виконати тільки вручну. Якщо ж отвори пробивати штампом механічно, то можна зачепити сусідні нитки, і виріб розповзеться після першого ж прання. Лефкарійское мереживо, навпаки, зберігає первозданний вигляд протягом десятків років.

Безцінний лефкарійское мереживо - національне надбання Кіпру

Відоме по всьому світу мереживо можна по праву назвати національним надбанням Кіпру Відоме по всьому світу мереживо можна по праву назвати національним надбанням Кіпру.

Довгий час його можна було побачити навіть на кіпрських грошах: лефкарійское мереживо прикрашало банкноту гідністю в 1 фунт. Лефкарітіка ввічливо розташували на лицьовій стороні банкноти, поруч з гербом Республіки Кіпр.

Крім того, деякі малюнки лефкарійскіх мережив значаться в списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Що об'єднує Леонардо да Вінчі і тата Римського?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com