рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Вино в догляді за волоссям та шкірою голови. Обговорення на LiveInternet

  1. Вино для волосся: косметичні властивості
  2. Фарбування волосся вином
  3. Фарбування волосся червоним вином
  4. Рецепти для лікування волосся
  5. Лікування тонких і ламких волосся
  6. Вітамінна маска для волосся з червоним вином
  7. Лікування для сухих волосся, що січеться з лупою
  8. Винна маска від лупи
  9. Лікування тонких і ламких волосся
  10. Маска для сухих і ламких волосся
  11. маска зміцнює
  12. Маска з червоного вина і сироватки
  13. Вітамінна маска для волосся
  14. Маска для слабкого волосся
  15. Маска проти лупи і випадіння волосся
  16. Вино для росту волосся
  17. лікувальні обгортання
  18. Обгортання для всіх типів волосся
  19. Зміцнювальний обгортання для нормального волосся
  20. Обгортання від облисіння за допомогою хрону і вина
  21. Зміцнюючий бальзам для жирного волосся
  22. Бальзам для жирного і нормального волосся
  23. Зміцнюючий бальзам для сухого волосся
  24. Вино в догляді за обличчям

Про користь вина сказано не мало.
Про користь вина сказано не мало
І не дивлячись на те, що вино - це алкогольний напій, ніхто не спростовує твердження про те, що в незначних кількостях вино йде на користь всьому організму.
Багатий хімічний склад цього продукту оцінений не тільки медиками, а й косметологами.

Також за допомогою вина в домашніх умовах можна приготувати дивовижні маски для волосся, які збагатять локони необхідними мікроелементами, зволожать волосся. . В результаті ви отримаєте блискучі і густі локони, які до того ж добре укладатися без застосування додаткових засобів, що містять в своєму складі хімічні елементи.

Вино для волосся: косметичні властивості

Користь масок з вина для волосся виражається в позитивному впливі на них таких компонентів, як:

  • Завдяки органічним кислотам (винної, яблучної), вино має антибактеріальну дію, дозволяє лікувати лупу і шкірні проблеми в їх зародку;
  • Мінеральні елементи зміцнюють коріння і структуру локонів, зупиняють випадання і стимулюють зростання;
  • Вітаміни Р, В1, В6, С, що містяться у вині, стимулюють кровообіг в шкірі голови;
  • Вітаміни усувають забруднення, регулюють роботу сальних залоз;
  • Дубильні речовини перешкоджають облисіння;
  • Тріоксістілбен запобігає появі онкологічних новоутворень і ранню сивину.

Будь-яка маска для волосся з вином містить речовину тріоксістілбен, яке перешкоджає старінню клітин, тобто, надає антиоксидантний ефект. Вино як складова лікувального засобу відкриває пори шкіри голови, після чого починають діяти інші компоненти. Пам'ятай, що якщо шкіра дуже суха і починає з'являтися лупа, вино перед додаванням в маску потрібно обов'язково підігріти, щоб випарувався спирт.

Ну і, звичайно ж, не варто забувати про фарбувальних властивості цього напою. Фарбувальні ароматичні речовини наділяють шевелюру красивим відтінком і блиском;

Так, в одному з популярних рецептів домашнього фарбування волосся хну змішують з вином в певних пропорціях, щоб отримати насичено мідний відтінок.

Фарбування волосся вином

Фарбування волосся білим вином

Мідного кольору волосся можна домогтися, приготувавши домашнє барвник засіб за таким рецептом: кілька столових ложок заварки чорного чаю змішують з цибулевим лушпинням (150-200 грам) і заливають компоненти ½ літра білого вина.

Продукт на повільному вогні доводять до кипіння і проварюють 20-30 хвилин.

Після того, як приготоване засіб трохи охололо, його проціджують і втирають в чисті, вологе волосся, рясно просочуючи локони. Утеплюють махровим рушником, і витримують таким чином 30-40 хвилин. Рецепт рекомендований для русявого волосся.

Фарбування волосся червоним вином

Темне волосся можна забарвити і за допомогою червоного вина. Ясна річ, цей рецепт не змінить нічого кардинально, але цілком може наповнити волосся привабливим, глибоким каштановим відтінком.

Отже, для приготування домашнього фарбувального кошти знадобиться лушпиння цибулі залити червоним вином і проварювати її протягом 20-30 хвилин на слабкому вогні.

Крім цього, під час приготування відвару до нього слід додавати заварку міцного чорного чаю, приготовану з розрахунку 2 столові ложки заварки на склянку окропу. Перед застосуванням отриманий в результаті відвар наполягають і проціджують.
Засіб наносять на вологе чисте волосся, утеплюють поліетиленовою плівкою і рушником, витримують 40-50 хвилин. На завершення злегка споліскують теплою водою.

Вино для волосся не має особливих рекомендацій - це може бути як профілактичний догляд від випадіння волосся, так і загальне застосування для зміцнення локонів, наповнення їх силою і блиском.

Рекомендуесят для забарвлених в світлі тони волосся використовувати біле вино, так як в іншому випадку можлива непередбачена колірна реакція.

Секретом винних масок є їх тонкий аромат, який залишається на локони після проведення процедури, причому запаху алкоголю, як правило, не буває. Для масок найкраще використовувати червоне вино - саме воно містить найбільшу кількість корисних для волосся вітамінів.

Вином рекомендується користуватися для всіх типів локонів, однак найбільший ефект він справляє на жирні або комбіновані, ослаблені і повільно зростаючі пасма.

Забороняється додавати цей алкогольний напій в маск і при алергії на спирт, виноград, а також при запаленнях на шкірі голови.

Застосування вина в домашніх масках для волосся - це можливість раз і назавжди забути про найпоширеніші проблеми:

  • Занадто повільне зростання;
  • Випадання і облисіння;
  • Тьмяний, ненасичений колір;
  • Лупа і себорея;
  • Рясні сальні виділення;
  • Потреба в зволоженні;
  • Пошкодження, ламкість.

Поради щодо використання вина в масках для волосся:

  • Найкраще вибирати напій вищого сорту - в дешевих їдальнях винах практично немає тих корисних речовин, які необхідні для лікування;
  • Максимальна частота проведення процедур не повинна перевищувати 3 рази на тиждень;
  • Лікувальний курс масок - 2 місяці;
  • Для посилення впливу маски рекомендується ховатися теплою хусткою, попередньо вдягнувши на голову шапочку для душу.

Допоміжні компоненти маски з вина для волосся

Якщо у тебе є трохи вина, то, в залежності від наявних проблем з локонами, додавай в маску:

  • якщо волосся погано ростуть - природні подразники: чорний або червоний перець, сухий порошок гірчиці, цибульний сік, настойку кореня хрону;
  • сухі, мляві - мед, яєчний жовток, вершки, сметану, масла;
  • жирні, швидко брудняться - косметичну глину, яка очистить коріння волосся і нормалізує роботу сальних залоз

Залишилося лише зауважити, що вино для волосся рідко застосовують в чистому вигляді, в основному - в якості компонента власноруч приготованих масок. Як приготувати винні маски самостійно - дізнаєтеся з ніжепредставленних рецептів.


Рецепти для лікування волосся

Дивовижні властивості вина здатні перетворити й оздоровити не тільки шкіру, але і волосся. Лікування спеціальним винним складом волосся і шкіри голови після миття допоможе позбутися від лупи і супутнього їй свербіння.

Лікування тонких і ламких волосся

потрібно:

  • 15 г дігтярне мила,
  • 1/3 склянки білого вина,
  • 1/2 ч. Л. касторки.

Спосіб приготування. Дігтярне мило подрібніть (лучще всього натерти його на тертці) і опустіть його в вино на 4-5 ч. Потім додайте в розчин касторку.

Спосіб застосування. Три рази в місяць використовуйте в якості миючого засобу тільки це засіб. Для цього на вологе волосся нанесіть 1/2 підготовленого розчину, вспеньте його, ретельно промиваючи волосся і м'яко масажуючи шкіру голови, потім змийте. Частину, що залишилася 1/2 частина розчину нанесіть на злегка підсушені рушником волосся і, масажуючи шкіру голови, залиште на 3-4 хв. Потім ретельно змийте теплою і сполосніть прохолодною водою.

Вітамінна маска для волосся з червоним вином

Витрата дан для волосся довжиною до лопаток.

потрібно:

  • 1 / 4стакана оливкового масла
  • 1/4 склянки червоного вина
  • 1 ч. Л. вітаміну Е.

Спосіб приготування. Чверть склянки оливкової олії змішати з чвертю склянки червоного вина і чайною ложкою токоферолу ацетату (масляного розчину вітаміну Е). Енергійно струснути в закритому посуді, щоб вийшла добре змішана емульсія.

Спосіб застосування. Суміш нанести на шкіру голови і по всій довжині волосся, укутати теплим вологим рушником на півгодини.

Що дає ця маска? Вино має потужний протизапальний ефект (стародавні навіть промивали їм відкриті рани), тому добре впливає на стан кожи голови.
Ще вино є кислим середовищем, навіть якщо воно солодке, а це значить, що воно "склеює" лусочки волоса і надає їм блиск і гладкість. Ну а про оливкову олію немає потреби розповідати і розписувати його цілющі властивості.


Сухе волосся, схильні до утворення лупи і підвищеної ламкості, можуть також мати посічені кінці. Саме тому їх слід живити, відновлювати і зміцнювати особливим складом.

Лікування для сухих волосся, що січеться з лупою

потрібно:

  • 1/3 склянки білого вина,
  • 1 стакан висівок,
  • 250 г води.

Спосіб приготування. Залийте висівки холодною водою і поставте на повільний вогонь. Після закипання дайте їм поваритися 2-3 хв і зніміть з вогню. Коли розчин трохи охолоне, влийте біле вино і залиште настоюватися 35-40 хвилин в теплому місці. Потім відвар процідіть через складену в кілька разів марлю, добре відіжміть висівки.

Спосіб застосування. Підготовленим відваром, розведеним рівною кількістю води, обполіскуйте чисте вологе волосся.

Винна маска від лупи

потрібно:

  • 2 чайних ложок натурального меду,
  • 1 чайна ложка сметани
  • 50 мл. червоного вина

Спосіб приготування. Всі інгредієнти змішують між собою до однорідного стану

Спосіб застосування. Маску рівномірно наносять на волосся. Для досягнення швидкого результату маску рекомендують застосовувати 1-2 разів на тиждень.

Лікування тонких і ламких волосся

потрібно:

  • 3 ст. л. червоного вина,
  • по 1 ч. л. огіркового соку і мигдалевого масла,
  • 50 г ріпчастої цибулі.

Спосіб приготування. Лук натріть на дрібній тертці і змішайте з червоним вином. Після цього додайте мигдальне масло і все ретельно перемішайте.

Спосіб застосування. М'яко втирайте склад у шкіру голови і волосся, а особливо в кінчики волосся. Через 10 хв ретельно промийте волосся теплою водою, а потім промокніть їх підігрітим рушником. Маску наносите на волосся раз в 4-5 днів протягом 2 місяців. Потім зробіть перерву на 1-2 місяці і повторіть курс лікування.

Потім зробіть перерву на 1-2 місяці і повторіть курс лікування

Маска для сухих і ламких волосся

потрібно:

  • 1 жовток,
  • 1 ст. л. червоного вина.

Спосіб приготування. Візьміть жовток, додайте в нього червоне вино, після цього все добре перемішайте.

Спосіб застосування. Цю кашку наносите на чисті, трохи вологе волосся. Після нанесення маски голову оберніть целофаном, а потім рушником. Через 15 хв волосся обполосніть теплою водою.

маска зміцнює

потрібно:

  • 1 жовток,
  • 2 ст. л. червоного вина.
  • 1 ст.л реп'яхової олії

Спосіб приготування. Реп'яхову мало трохи нагрівають на водяній бані і змішують з вином в пропорції 1: 2. Після того, як суміш ретельно розмішати, в маску додають яєчний жовток, і ще раз все ретельно перемішують.

Спосіб застосування. Маску наносять на волосся від коренів до кінчиків, витримують 30-40 хвилин, змивають з шампунем.

Маска з червоного вина і сироватки

потрібно:

  • 100 г сироватки,
  • 50 г червоного вина.

Спосіб приготування. Візьміть сироватку, додайте червоне вино, гарненько все перемішайте.

Спосіб застосування. Нанесіть отриману суміш на чисте волосся. Голову оберніть рушником. Після закінчення півгодини волосся обполосніть прохолодною водою, але повторно не мийте.

Вітамінна маска для волосся

потрібно:

  • 1 зубчик часнику,
  • 1 жовток,
  • 50 г червоного вина.

Спосіб приготування. Натріть на тертці часник, що виділився сік змішайте з жовтком і вином.

Спосіб застосування. Отриману масу нанесіть на чисте волосся і тримайте близько 30 хв, після закінчення часу маску змийте прохолодною водою.

Наступна маска зміцнить ослаблені волосся і додасть їм гарний і здоровий вигляд. Вона наноситься на попередньо вимите волосся.

Маска для слабкого волосся

потрібно:

  • 30 г реп'яхової олії,
  • 1 жовток,
  • 20 г червоного вина,
  • 50 г сироватки.

Спосіб приготування. Всі компоненти добре перемішайте.

Спосіб застосування. Нанесіть маску на вологе волосся. Тримайте маску протягом півгодини, після чого змийте теплою водою з додаванням настою з квіток ромашки. Такі процедури проводите не рідше 2 разів на тиждень.

Маска проти лупи і випадіння волосся

потрібно:

  • 1 ч. Л. меду,
  • 50 г червоного вина,
  • 1 зубчик часнику.

Спосіб приготування. Мед змішайте з натертим часником, додайте червоне вино.

Спосіб застосування. Отриманий сік втирайте в корені волосся, змивайте не раніше ніж через півгодини. Цю маску слід наносити на вологе чисте волосся.

Вино для росту волосся

потрібно:

  • кашка середньої цибулини,
  • 50 мл. вина,
  • 3 столові ложки коньяку
  • 1 столова ложка натурального меду

Спосіб приготування. Лук попередньо очищають від лушпиння та дрібно нарізають, мед ж трохи нагрівають до кімнатної температури, або трохи вище. Всі інгредієнти змішують між собою.

Спосіб застосування. Розмішаним до однорідної консистенції маску втирають в шкіру голови і коріння, після чого залишок суміші рівномірно розподіляють по волоссю. Змивають з шампунем через кілька годин.

Експерт Ольга Метельська покаже, як зробити винні маски, щоб ваше волосся виглядали блискучими і здоровими

лікувальні обгортання

Для ослабленого волосся ефективно обгортання з використанням теплого червоного вина. Воно зробить волосся блискучим і слухняним, оздоровить шкіру голови. Таке обгортання підійде для будь-якого типу волосся.

Обгортання для всіх типів волосся

потрібно:

  • 1/3 склянки червоного вина,
  • 10 г масла з пророщеної пшениці,
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Спосіб приготування. Вино підігрійте на паровій бані, щоб воно стало гарячим, але не доводьте до кипіння. Влийте в нього масло з пророщеної пшениці і помішуйте, поки воно не розчиниться. Додайте лимонний сік.

Спосіб застосування. Нанесіть теплий склад на вологе волосся і тримайте 15 хв, покривши голову поліетиленовою плівкою. Змийте теплою водою. Проводьте подібні процедури 2 рази на місяць.

Зміцнювальний обгортання для нормального волосся

потрібно:

  • по 1 ст. л. червоного вина і полуниці,
  • 2 ст. л. йогурту,
  • 1 ч. Л. реп'яхової олії.

Спосіб приготування. Змішайте вино і йогурт (без добавок) з реп'яхову олію (або маслом жожоба). Полуницю роздавите, щоб вийшла кашка, і додайте до винної суміші. Все ретельно перемішайте.

Спосіб застосування. Нанесіть на чисте волосся на 20 хв. Рушником або тканинної косинкою обмотайте голову. Ретельно промийте теплою водою, потім промокніть рушником і висушіть. Але сушити волосся феном після цього обгортання не рекомендується. Проводьте процедуру раз в 10 днів.

Обгортання від облисіння за допомогою хрону і вина

потрібно:

  • корінь хрону
  • 2 ст. червоного вина,
  • 1 ч. Л. реп'яхової олії.

Спосіб приготування. Треба корінь хрону перекрутити через м'ясорубку. Стільки, щоб вийшло півсклянки. Тепер заливаємо хрін вином .. Вино краще Кагор, це найкраще вино. Добре перемішати. Дати хвилин 20-30 настоятися.

Спосіб застосування. Н акладиваем суміш на голову, зав'язуємо целофаном, зверху хусткою. Хвилин 30 з цим ходимо. Потім моєму, але тільки без шампуню.

Бальзами для волосся

Дуже ефективний бальзам з червоного вина і відвару реп'яхової кореня. Він підійде насамперед для жирного і нормального волосся.

Зміцнюючий бальзам для жирного волосся

потрібно:

  • по 2 ст. л. білого напівсухого вина і ягід горобини,
  • по 1 ст. л. знежиреного сиру і лимонного соку.

Спосіб приготування. Змішайте вино з сиром так, щоб вийшла м'яка однорідна маса без грудочок. Стиглі ягоди горобини подрібніть (пропустіть через м'ясорубку) і з'єднайте з лимонним соком. Змішайте всі в однорідну масу.

Спосіб застосування. Суміш нанесіть на волосся, ретельно втираючи (але не пошкодити волосся) в шкіру голови. Бальзам залиште на 10-12 хв. Змивайте теплою (ні в якому разі не гарячою), а потім сполосніть прохолодною водою.

Бальзам для жирного і нормального волосся

потрібно:

  • 1/3 склянки червоного вина,
  • 1/4 склянки березового (цибулевого) соку,
  • 70 г відвару реп'яхової кореня.

Спосіб приготування. Свіжий березовий сік можете замінити рівною кількістю цибулевого соку. Для його приготування пропустіть цибулину через м'ясорубку або натріть на тертці і відіжміть сік через складену в кілька разів марлю. Змішайте його з червоним вином і відваром реп'яхової кореня.

Спосіб застосування. Втирайте готовий склад в шкіру голови 1-2 рази в тиждень, перед тим як мити волосся. При необхідності зберігати лікувальний склад можна в темному прохолодному місці, щільно закритим.

Зміцнюючий бальзам для сухого волосся

потрібно:

  • 1 ст. л. червоного вина,
  • 2 ст. л. вершків,
  • 1/2 ч. Л. масла з пророщеної пшениці.

Спосіб приготування. З'єднайте вершки з вином і добре перемішайте. Влийте туди ж масло з пророщеної пшениці (останнє можна замінити оливковою або рослинним). Отриману суміш ретельно змішайте до однорідності.

Спосіб застосування. Нанесіть на вологе чисте волосся, ретельно втираючи в шкіру голови. Через 15 хв змийте теплою водою, ретельно промиваючи волосся. Потім промокніть їх рушником.

Застосовувати маски для волосся з вина коштує хоча б раз в три дні, а для того, щоб побачити перший результат, знадобиться чотири-п'ять процедур. Пам'ятай, що не варто робити винну маску запас, так як засіб просто-напросто зіпсується.

Чергуй маски, а якщо після застосування засобу на волоссі залишається запах алкоголю, спробуй використовувати напій іншої марки.
за матеріалами www.eda-eda.info , kladovaia-krasoti.ru

Дивіться також:

Вино в догляді за обличчям

Перцева настоянка для волосся і для тіла

Супер-маски проти випадіння волосся

Що дає ця маска?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com