рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як відмити плями від червоного вина

  1. Що робити
  2. нейтралізація барвників
  3. інші засоби
  4. кольорові тканини
  5. Х / б тканини
  6. шовк
  7. Нейлон, капрон
  8. Вовна

Така неприємність може трапитися з кожним, коли доводиться з прикрістю спостерігати як твій улюблений одяг, як правило, святкова, в один незграбний момент переходить в категорію «на викид». Однак, викинути - то ми завжди встигнемо, є сенс поборотися з обставинами, дізнавшись, як відмити пляму від червоного вина.

Однак, викинути - то ми завжди встигнемо, є сенс поборотися з обставинами, дізнавшись, як відмити пляму від червоного вина

Побутова хімія 21 століття також стоїть на сторожі наших інтересів і може запропонувати чимало вельми ефективних засобів від подібних складних плям .

Але бувають в житті ситуації, коли доводиться вдаватися до народних засобів, які завжди під рукою, вони цілком надійні, їх дія перевірено століттями.

Кожна поважаюча себе жінка, просто зобов'язана ознайомитися з «азами» бабусиної життєвого досвіду, який завжди допоможе впоратися з побутовими неприємностями.

Кожна поважаюча себе жінка, просто зобов'язана ознайомитися з «азами» бабусиної життєвого досвіду, який завжди допоможе впоратися з побутовими неприємностями

Що робити

Це питання моментально встає з усією своєю гостротою, як тільки ми помічаємо, що наш одяг, килим або м'яка меблі, зіпсовані, пролиті на них червоним вином . До плямовивідника, як правило, відразу не добратися, а діяти потрібно швидко, щоб не упустити шанс все виправити.

Екстрені заходи передбачають:

  • нейтралізацію дії натуральних барвників, що містяться у вині;
  • запирання ділянки, покритого плямою, з використанням миючих засобів.

нейтралізацію дії натуральних барвників, що містяться у вині;   запирання ділянки, покритого плямою, з використанням миючих засобів

Далі, можна скористатися повноцінною пранням звичайним способом, як заключним акордом у вирішенні побутової проблеми.

Якщо мова йде про килимі або меблів, то все, то ж саме робимо, використовуючи об'ємні тампони.

З скатертиною все буде обстоять набагато простіше, як правило, тканину для скатертини завжди розрахована на швидке її порятунок від будь-яких плям, досить виконати вищевикладені заходи і скатертина знову буде «як нова».

З скатертиною все буде обстоять набагато простіше, як правило, тканину для скатертини завжди розрахована на швидке її порятунок від будь-яких плям, досить виконати вищевикладені заходи і скатертина знову буде «як нова»

нейтралізація барвників

Тут слід застерегти від природного бажання відразу ж «схопитися» за мило, його лужне середовище лише погіршить ситуацію, що в подальшому негативно позначиться на результаті по позбавленню від плями.

Якщо навіть ви перебуваєте в гостях, а також в кафе або ресторані, скрізь є ті кошти, за допомогою яких можна цілком ефективно нейтралізувати агресивна дія вина на тканину.

До таких простим засобам ставляться:

  • сіль;
  • сода;
  • оцет;
  • лимонний сік.

сіль;   сода;   оцет;   лимонний сік

Будь-яке поєднання цих інгредієнтів з додаванням невеликої кількості води, створять цілком дієвий рецепт засобу, який необхідно застосувати до того, як почати споліскувати тканину водою.

Після нанесення приготовленого кошти на тканину, необхідно дати деякий час для його впливу, потім сполоснути і далі по пунктах. Щоб збільшити активність приготованого кошти, місце його нанесення на пляму вкриваємо ніж - або від швидкого висихання.

цікаво: Як очистити сковорідки від товстого шару нагару

інші засоби

Якщо прийняті екстрені заходи не допомогли впоратися з проблемою плями від червоного вина, то у нас в запасі є ще цілий арсенал інших домашніх засобів:

  • нашатирний спирт;
  • перекис водню 3% і 10%;
  • гліцерин;
  • яєчний жовток;
  • молоко;
  • горілка;
  • засіб для миття посуду;
  • крем для гоління.

Успіх вжитих заходів залежить ще і від структури тканини, крім того, з особливою обережністю необхідно використовувати деякі з них для делікатних і кольорових тканин.

кольорові тканини

На кольорову тканину можна спочатку нанести таке просте, але ефективний засіб для нейтралізації винних барвників, як суміш яєчного жовтка з декількома краплями гліцерину.

Залишити для впливу на протязі декількох годин, потім прополоскати і відправити в прання звичайним машинним способом.

Х / б тканини

Білі бавовняні тканини відмінно позбавляються від плям червоного вина при впливі на них вищевказаних екстрених засобів. Якщо подальша прання не допомогла, то можна річ або скатертину з хб тканини прокип'ятити з додаванням мильної стружки протягом 30 хвилин.

Крім того, ефективно і вплив нашатирного спирту в будь-якому поєднанні засобів, а також у вигляді простого водного розчину, для чого 1 ст. л. нашатирного спирту розводять в літрі води.

нашатирного спирту розводять в літрі води

шовк

Для шовку можна приготувати суміш з декількох крапель гліцерину і спирту, горілки або спирту нашатирного. Якщо нашатирного спирту вдома не виявилося, то його цілком може замінити засіб для миття вікон, в якому нашатирний спирт - основа.

При використанні кольорового шовку, необхідно спочатку випробувати засіб зі спиртом на невидимій ділянці одягу.

Нейлон, капрон

Для цих делікатних тканин можна використовувати суміш гліцерину і нашатирного спирту, а також суміш кислого молока з декількома краплями горілки. Пропорції не настільки важливі, та й точно підібрати їх для кожного різновиду тканини не представляється можливим.

Головне, що кожен з інгредієнтів суміші здатний і сам впоратися з поставленим завданням, а наше завдання постаратися підсилити ефект.

Головне, що кожен з інгредієнтів суміші здатний і сам впоратися з поставленим завданням, а наше завдання постаратися підсилити ефект

Вовна

Для видалення плями від червоного вина на будь-який пористої тканини, в тому числі і шерстяний, необхідно скористатися щіткою. Якщо пляма зовсім маленьке, то використовуйте зубну щітку , Виробляючи їй легкі втирання засобу в структуру тканини.

З народних підручних засобів використовується тепле молоко, їм рясно поливають пляма або занурюють річ в молоко повністю.

Також підійде і така суміш: гліцерин + кілька крапель нашатирного спирту, нанести засіб і залишити для впливу не менше, ніж на пару годин, потім запрати з миючим засобом.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com