рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ловля карася навесні на поплавкову вудку

  1. Оснащення поплавцевою вудки для лову карася навесні
  2. Прикормка для карася навесні
  3. Особливості весняного лову карася


Навесні карась шукає місця з більш теплою водою і готується до нересту. Швидше за все вода прогрівається біля очеретів, в самих очеретах, але не на відкритих місцях. Так як ловля карася навесні на поплавкову вудку приваблює багатьох рибалок, зайняти перспективне місце на компактному водоймі буває зовсім непросто. Треба приїхати раніше і встигнути закинути снасть. Не забудьте взяти з собою підгодовування, вона збільшить шанси на успіх. Можна використовувати готову, додати в неї воду і в обов'язковому порядку - мотиля або опариша. Вибір тварини компонента залежить від того, на що ви будете ловити карася. З отриманої суміші формують кулі і закидають в точку лову.

Оснащення поплавцевою вудки для лову карася навесні

Підготовка снасті продиктована особливостями лову. Так як закидати снасть доводиться в «вікна», то при виведенні риби можливі зачепи, тому ставити більше одного гачка не рекомендується, тим більше, що в цей час діє заборона на використання великої кількості гачків. Для лову на ближніх дистанціях підійде махове вудилище, для далекої занедбаності потрібно Болонська снасть.

Для лову на ближніх дистанціях підійде махове вудилище, для далекої занедбаності потрібно Болонська снасть

Незалежно від того, на який тип вудилища ви ловите, волосінь для весняної ловлі карася вибирається тонка і міцна. Оснастити вудку можна флюорокарбоновую волосінню, яка практично непомітна у воді. Якщо водойма сильно затягнутий рослинністю, то можна використовувати і плетінку . Даний вид волосіні при лові на поплавкову вудку використовується рідко, хоча, за відгуками рибалок, тут плетінка проявляє себе дуже добре, так як при однаковій товщині вона відрізняється більшою міцністю. Оптимальний діаметр основної жилки - від 0,1 мм до 0,12 мм, поводок береться 0,08 мм до 0,1 мм в залежності від розмірів карася. Довжина повідця становить не більше 20 см.

При ловлі на Болонську снасть ловля карася навесні на поплавкову вудку вимагає використання досить важкого поплавця, інакше ви просто не зможете доставити наживку до передбачуваного місця лову. Якщо мова йде про ближній дистанції і ловлі маховою вудкою, то легкого поплавця вагою до 1 г цілком вистачить. Обережна клювання карася при такій делікатній оснащенні буде дуже добре помітна. Як важків використовуються дробинки. Їх краще розвести по волосіні, залишивши біля повідця лише пару дробинок.

Прикормка для карася навесні

Так як в цю пору риба дуже обережна, важливий колір використовуваної підгодовування. Вона не повинна бути яскравою або світлою, краще брати темну підгодовування під колір грунту, а світлі плями можуть призвести до протилежного ефекту, тобто попросту відлякати карася. Для досягнення потрібного кольору можна використовувати барвники, які продаються в риболовецьких магазинах.

Для досягнення потрібного кольору можна використовувати барвники, які продаються в риболовецьких магазинах

Фракція береться дрібна, адже від зимової сплячки риба ще не повністю відійшла і жадібно накидатися на великі шматки не буде. Ароматизатори використовуйте по мінімуму, втім, це правило актуально для риболовлі по холодній воді для всіх видів риби. Перед підгодовуванням треба ретельно обстежити дно на предмет ямок і бровок, адже саме там стоїть риба.

Особливості весняного лову карася

Ловля карася навесні на поплавкову вудку не припускав упіймання трофейних екземплярів, тому великий гачок тут не потрібен. Ще раз повторимося, що оснащення повинна бути якомога більш делікатною, адже риба ще дуже полохлива.

Ще раз повторимося, що оснащення повинна бути якомога більш делікатною, адже риба ще дуже полохлива

Пізньої весни до наживок тваринного походження додаються рослинні насадки. Їх можна чергувати, з'ясовуючи, що саме сьогодні віддасть перевагу карась: опариша, перловку, хліб або бовтанку. Опариша краще брати пофарбованого, так він буде більше помітний в каламутній і привабливіший в прозорій воді. Розмір гачка залежить від того, на що ви будете ловити. Якщо це мотиль, то це буде гачок № 18, а для опариша розмір береться на 2 - 4 номери більші, тобто № 14 або № 16. При виведенні карася поспішати не варто. Маленькі гачки, які використовуються навесні, хоч і міцні, але не дуже надійні, тому діяти потрібно рішуче, але обережно і без суєти.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com