рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як ловити плотву на фідер: вибір снасті і техніки риболовлі

  1. снасть
  2. Вибір місця для лову
  3. Насадка і підгодовування
  4. тактика лову

Плотва - звичайна риба наших водойм і найпоширеніший трофей рибалки. На жаль, багато ловлять її на фідерні снасть менше, ніж хотілося б. Особливо при лові на сильній течії. Часто виявляється так, що засікається тільки кожна друга рибка - в інших випадках черв'як або опариш виявляються об'їденими, а клювання не видно. Як зробити так, щоб реалізувалися всі клювання? Як правильно підібрати оснащення і насадку? Про це мова далі.

снасть

Годівницю слід підбирати таку, щоб вона швидко досягала дна і надійно трималася на ньому. Так як навесні протягом більшості річок посилюється, має сенс подумати про годівницях вагою 80-100 грамів. Розмір її не обов'язково повинен бути великим, але вага повинна бути достатньою. Обсяг годівниці не обов'язково повинен бути великим, якщо вона велика - можна в цілях економії набивати її до половини.

Часто навесні закармліванія не має такого ефекту, як влітку, тому, якщо ви знайшли рибне місце, можна поставити грузик такої ж маси. Краще ставити ложку - вона не дуже добре тримає дно, але швидко піднімається нагору і добре проходить затоплені повінню прибережні ділянки з травою.

Краще ставити ложку - вона не дуже добре тримає дно, але швидко піднімається нагору і добре проходить затоплені повінню прибережні ділянки з травою

Повідець і гачок. Плотва - дуже обережна риба. У неї невеликий рот, і навіть велика часто не зможе проковтнути велику наживку. Тому гачок потрібен невеликий - за новою класифікацією 12-14 номер, за старою радянською - не більше №4. Він повинен бути з тонкого дроту, щоб можна було насадити і опариша, і мотиля, та іншу насадку. Цівку гачка береться середнє, занадто довге або занадто короткий тут ні до чого. Загин кінчика бажано мати «з коготком».

Повідець обов'язково робиться з тонкої волосіні - чим тонше, тим краще. Застосовуючи сучасні хороші волосіні, має сенс робити поводок на плотву з волосіні 0.08-0.1 мм. Довжина повідця - дуже важливий параметр. Вона повинна підбиратися максимально точно. Довгий повідець дасть більше клювань, але їх буде гірше видно. При короткому повідку ви будете краще бачити клювання, але від вас буде потрібно швидка реакція при підсікання. Можна починати з довжини 50 см і потім, коли риба підійшла і стала об'їдати насадку, просто поступово замикайте поводок, відрізаючи і перев'язуючи гачок, поки не прийдете до потрібної довжини.

Що ставити на плотву - волосінь або шнур? Як показує практика, навіть на коротких дистанціях лову шнур дає більш чуттєву снасть. Шнур повинен бути мінімальної товщини, щоб якомога менше парусити на протязі. Втім, волосінь все одно краще прив'язати як шок-лідера або просто шматок близько метра внизу перед годівницею. На ній можна виконати монтаж «асиметрична петля» зі скручуванням, самий практичний для цієї обережної і невпевнено бере насадку риби.

Плавно перейшли до монтажу. Асиметрична петля в нашому випадку буде кращим вибором. Якщо ви відчуваєте, що реалізація клювань недостатня - використовуйте симетричну петлю або патерностер, проте обидва вони трохи гірше поводяться на протязі. Для патерностера потрібен чималий хвостик на годівницю, 10-15 см.

Вудилище вибирається виходячи з ваги годівниці. Довжина його повинна бути не менше 3 метрів. Плотва більше підходить під пікерно ловлю, але вам доведеться ловити з важкої годівницею, і знайти пікерно вудилище з таким тестом навряд чи вдасться. Матеріал бланка - на ваш розсуд. На мою думку, особливої ​​користі від заміни композиту або навіть склопластику на карбон не буде, а ось зламати карбонове вудилище добротним занедбаністю важкої годівниці простіше простого. Вам доведеться часто закидати і перезакидувати, тому котушка повинна бути досить швидкою, щоб за один оборот ручки вимотувати не менш 60 см волосіні. Розмір шпулі - 3000 і вище.

Кінчик вудилища повинен відповідати течією. Краще спочатку взяти стеклопластіковий кінчик з мінімальним тестом 1-2 унції, він не буде ламатися при закиданні, а при хорошому натягу вплив течії не буде помітно. Якщо все-таки коливання від течії не дають помітити клювання - поставте кінчик з тестом побільше.

Додатково є сенс поставити такий вид сигналізатора, як свінгер. Він частіше застосовується в короповій ловлі. Але якщо ви ставите жорсткий кінчик, він може гірше показувати клювання, а вплив течії на свінгер не таке сильне, як на квівертіп. Тонку клювання плотви він показує нормально, якщо ви використовуєте шнур.

Тонку клювання плотви він показує нормально, якщо ви використовуєте шнур

Вибір місця для лову

Навесні цей параметр є найважливішим. Можна ловити з простим вантажем-ложкою на хорошому місці і зловити, або закидати в воду піввідра хорошого корму на поганому місці, і не впіймати нічого.

Кращими місцями будуть такі ділянки річки, де протягом розбивається об перешкоду. Наприклад, річка робить крутий поворот, і протягом впирається в берег - відразу під цим берегом можна спробувати ловити. Якщо вглиб річки видається мис - ловите відразу за цим мисом. Опора моста на протязі - гарне місце відразу позаду неї, там любить триматися плотва.

Для плотви важливо ретельно простукати дно. Шукайте бровки і ямки. Ямки краще - навесні риба віддає перевагу зупинятися саме в них. До речі, більшість риб не стоїть на місці - в цей весняний час йде хід до місць нересту. Для рибалки з фідером основний видобуток навесні на річці - це плотва, яка проходить по річці повз і вирішила зупинитися, перекусити по дорозі. Утримати рибу надовго на протязі навряд чи вийде, також як і зібрати навколо підгодовування велику зграю.

Але якщо на підгодовування підходить лящ, то є сенс погодувати побільше, щоб затримати його. До речі, в більшості регіонів весняна ловля ляща заборонена з середини квітня, так що доведеться їх випускати.

Якщо ви знайшли ділянку зі стоячою водою, де лід уже зійшов, заливши, невелику заводь, ловите там. Тут характер лову буде трохи інший, вся оснастка залишається такою ж, але вантаж краще взяти легше, а вудилище - з меншим тестом. Шукайте ямку, поглиблення на дні і кидайте годівницю туди. Зазвичай плотва нереститься в неглибоких затоках і заплавах, і навесні є шанс зустріти велике скупчення саме на підходах до них, в довколишніх ямках.

Важливий момент - відсікти клювання йоржа. Ця настирлива риба може перешкодити клювання плотви. Якщо зловили хоча б двох йоржів - шукайте інше місце, куди будете закидати насадку. Хоча вони і розбіжаться при наближенні більш крупної плітки, але дожити насадка до її приходу не встигне.

Насадка і підгодовування

Як завжди, однією з кращих насадок для лову фідером буде опариш. Ловля плотви тут не виняток - на мотиля буде частіше ловитися окунь, йорж, а їх клювання не дуже бажані. Насаджувати краще за 1-2 опариша, виводячи жало гачка назовні. Чим більше опариш - тим він смачніше, і більше шансів зловити трофейний екземпляр. Якщо хочеться відсікти клювання дрібниці - насадите хробака. Свис хвостика повинен бути невеликим. Як правило, дрібна плотва не надто охоче бере хробака.

Одна з кращих насадок - личинка ручейника. Вони вже з березня копошаться в прибережному смітті на розливах річок, навіть якщо на березі ще лежить сніг. Зовні вони трохи схожі на опариша, але при цьому мають сірий колір. Згодом вони забираються в шматочки соломи або будують собі «будиночки» зі сміття і повзають в них, але це на той час, коли у них вже з'являються лапки. Кращий клювання - на личинок без лапок. Якщо ви не боїтеся замочити руки в крижаній воді - зберіть пару десятків личинок прямо поруч з місцем лову. Вони доживуть до кінця риболовлі в стаканчику з водою, а потім їх можна буде випустити назад у воду.

Рослинні насадки застосовувати навесні сенсу немає. Якщо ви ловите без годівниці або хочете відсікти клювання йоржа - спробуйте манну бовтанку. Вона буде «пиліть» в воді на протязі, добре помітна в помутнілої воді. Однак клювання на неї буде навесні завжди гірше, ніж на тваринну насадку. До того ж якщо плотва дрібна - вона її досить швидко роздеребанити, і ви нікого не засіче. Застосовувати її має сенс, якщо ви хочете визначити, чи є на даній ділянці плотва взагалі чи ні за наявністю клювань і з'їденої насадки.

Для любителів саморобних каш - без гороху навесні ви нічого не знайдете. Це обов'язковий компонент у весняній підгодовування, і кашу варто готувати на основі горохового пюре, додавши до нього пшоно, геркулес, кукурудзяні пластівці. І - тваринний компонент.

Весняна підгодівля для лову плотви на течениии обов'язково повинна містити тваринні компоненти. Покупної корм повинен бути «протеїновим». На протязі є сенс користуватися кормом з сильним ароматом - навесні риба може припливти саме на аромат. Як тваринного компонента підійде кормовий мотиль, дрібний опариш, рубаний хробак. У підгодовування можна додавати трохи грунту - щоб вона якомога довше вимивалася.

Ці тварини компоненти гарні, якщо у вас є гроші і ви можете дозволити купити їх достатня кількість. Більш економний варіант тваринного компонента - сушені дафнії. Це корм для акваріумних рибок. Ефект навіть краще, ніж від кормового мотиля, а коштують 20-25 рублів за 100 грам. Додавайте їх потроху в підгодовування при лові, по щіпці на годівницю. 200-250 грам вам вистачить на весь день. Купувати вигідніше в зоомагазинах на вагу - там її продають кілограмами, обійдеться приблизно по 150 рублів за кілограм.

тактика лову

Отже, ви вирішили вибратися на риболовлю половити плотичку. Виходити краще затемна, щоб приїхати на водойму до ранку. Хоча риба буде клювати і вдень, самий жор буде саме на зорі. Перед початком риболовлі потрібно вибрати місце і простукати дно. Слід зазначити відразу кілька можливих точок лову. Для цього буде зручно мати кілька вудлищ, відразу для кожного затискаємо кліпсу на котушці в потрібній точці лову.

Або ж робимо на одному вудилище кілька позначок за допомогою маркерной гуми, і по ходу справи переходимо по черзі від найближчої точки до найдальшої, видаляючи маркери, щоб не заважали при закиданні. Точки можна записувати на аркуші паперу або навіть замалювати. З ранку риба бере ближче до берега, поступово відходячи від нього годині о 10, і після до вечора клювання йде вже на глибині. Часто навесні при гарній погоді риба бере ввечері краще, ніж навіть вранці, правда, не так близько до берега.

Сильне весняне протягом буде швидко «здувати» підгодовування, яка лежить на дні без годівниці. Попередньо загодовують тому сенсу особливого немає. Краще сподіватися на ароматний шлейф від годівниці і правильний підбір місця. Перезакидають снасть кожні 5 хвилин або навіть частіше. Цього часу зазвичай досить, щоб корм змився повністю нижче за течією, і далі у вас буде лежати на дні порожня годівниця, від якої не буде ефекту.

Однак якщо ви будете перезакидають занадто часто, риба не буде встигати підійти. Оптимальний час одного закидання - 3-5 хвилин. Годинники на руці вам дуже допоможуть. У підгодовування можна додати грунт, щоб він з годівниці вимивався довше. В якості грунту найкраще використовувати прибережну чорну землю, вона звичніше для риби, але додавати її треба небагато.

Є сенс їздити на весняну плотву з фідером удвох. Ловити в одній точці відразу не дуже ефективно. Простіше розійтися по річці, і потім, при наявності клювань у одного, здзвонитися по телефону і підійти на місце, потім вже використовувати технологію парної лову.

Як зробити так, щоб реалізувалися всі клювання?
Як правильно підібрати оснащення і насадку?
Що ставити на плотву - волосінь або шнур?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com