рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Сакура з бісеру своїми руками.

У японській культурі сакуру відводиться почесне місце. Це дерево вважається священним, використовується як оберіг і символізує красу, чистоту, любов і жіночність. Сакури цвітуть всього лише тиждень і в цей час натовпи туристів прилітають до Японії, щоб побачити це природне диво. Японці люблять сакуру, обожнюють її, тому зовсім не дивно присутність квітучої сакури в кожному будинку. Малюнки на стінах, віконних рамах або одвірках, вишивки на скатертинах і подушках, картини і багато інших предметів інтер'єру користуються величезною популярністю і продаються чи не на кожному кроці. Однак, щоб створити в будинку шматочок Японії, необов'язково перед цим поїхати в країну. Можна просто запастися бісером, терпінням і зробити деревце (Або одну гілочку) квітучої сакури.

деревце

Для роботи необхідно підготувати:

  • ніжно-рожевий і білий дрібний бісер для квітів;
  • золотистий і коричневий дрібний бісер для тичинок;
  • дріт;
  • хороші ножиці або кусачки;
  • коричнева нитка для обмотки.

Для початку хочеться сказати кілька слів про дроті. Як правило, на виготовлення будь-яких кольорів, а тим більше дерева, її потрібно чимало, тому сильно витрачатися не варто. Якщо колір дроту вам не є принциповим, варто заглянути на ринок, де продають мідний дріт - коштує вона копійки, а за якістю нітрохи не гірше дорогою. Я використовую ювелірну дріт - вона дорожча, але плюс в тому, що є безліч колірних варіацій. Її можна знайти в магазинах фурнітури або замовити в якомусь китайському магазині в інтернеті (так вийде трохи дешевше). Ви можете спробувати обидва варіанти і зрозуміти, яка дріт вам більше підходить, однак, не забувайте, що для плетіння ідеальний діаметр дроту - 0.3 мм. Обов'язково запитуйте у продавця і пробуйте дріт на дотик - вона повинна бути податливою, не жорсткою, і не повинна ламатися в руках. Досить розмов, приступимо до роботи! Перш за все нам потрібно зробити пелюстка майбутнього квітки. Він буде складатися з трьох дуг нанизаного бісеру і «серединки». Відрізаємо два шматочки дроту, один коротше (він буде віссю-серединою) і другий довший - на нього ми будемо нанизувати дуги. Трохи скручуємо їх разом, скручування буде «стеблом» нашого пелюстки. На коротку дріт набираємо три рожевих і п'ять білих бісерин, на одну-дві білих більше (якщо потрібно) на довгий відрізок. Тепер довгий відрізок акуратно закручуємо навколо короткого. Має вийти щось на зразок петельки (рис. 1),

якщо набрати на пару бісеринок більше на довгий відрізок, то вийде половинка овалу. Тепер знову набираємо бісер, щоб повернеться до «стеблинки». Я ніколи не рахую кількість бісеринок, тільки на самому першому етапі, щоб пелюстки були однаковими, а далі нанизую і дивлюся (так плетіння займе менше часу). У нас готовий перший ряд лепесточка (рис. 2).

Продовжуємо плести наступний ряд, додаючи по кілька бісеринок, щоб дріт прилягала до вже сплетеному, але не намагаючись зробити пелюстка плоским. Таким же чином робимо і третій ряд, але набираємо тільки рожевий бісер. Залишилося тільки закрутити кінці дроту, і наш перший пелюстка готовий! (Рис. 3).

Для однієї квітки нам потрібно зробити п'ять пелюсток і три тичинки. Для тичинок наберіть одну коричневу бісеринку і пройдіть в кілька золотих (необхідну кількість залежить від розміру квітки) відразу двома кінцями дроту. Я замінила золотистий бісер стеклярусом, такий варіант теж вельми симпатичний. Отже, у нас є всі компоненти квітки, а значить, пора його скручувати. Обережно складаємо все в руках, дивимося, як зробити краще і скручуємо всі кінці разом. Тепер залишилося тільки розправити пелюстки і милуватися першим квіткою сакури. (Рис. 4).

Не впадайте у відчай, якщо якийсь етап відразу не виходить. Працювати з дротом складно, і часом навіть майстри бісероплетіння з багаторічним досвідом не ризикують взятися за неї. Будьте терплячі і обережні, і все неодмінно вийде. Гілочку сакури можна зробити з одних квітів, особливо якщо вони у вас вийшли невеликими, але цікавіше розбавити маленькими, ще не розпустилися квіточками. Зробити їх нескладно - на одному шматку дроту набрати рожевого і білого бісеру для трьох невеликих петельок і скрутити їх між собою. Ось що повинно вийти (рис. 5)

На самому початку я написала, що нам буде потрібно коричнева нитка для обмотки. Насправді, скручуючи дерево, можна обійтися і без неї, якщо колір дроту вас влаштовує. Але мені хочеться зробити гілочку ніжнішою і реалістичною, тому я приховую всю дріт, поступово обмотуючи її ниткою.

До речі, нитка допомагає не тільки приховати дріт, а й скріпити квіти між собою, так як їх товсті стебла складно красиво і міцно скрутити. Якщо ви хочете зробити дерево, можна замінити нитку флористичної стрічкою, особливо обмотуючи товстий стовбур.

Не бійтеся експериментувати - можна погратися з кольором, розмірами квітів, спробувати зробити пелюстки іншими або додати зелених листочків - і ваша сакура буде виглядати зовсім інакше!

Keys Keeper
спеціально для Жіночої Планети

Як, ви ще не читали? Популярні теми для вас.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com