Почесне місце серед десертів належить морозиву. Його вживають незалежно від пори року і використовують як додатковий продукт для коктейлів, кави-гляссе, сорбетто, гранито і багатьох інших десертів.
Ресторатори все частіше замислюються про придбання спеціального обладнання для виготовлення і зберігання власного морозива.
З появою фризерів для виробництва морозива кафе і ресторани отримали можливість самостійно готувати його в обсягах до 15 кілограмів на годину.
Як фрізери працюють?
Приготувати морозиво на професійному рівні без фрізера практично неможливо. Фризер - це спеціальний апарат, який використовують для швидкого і якісного приготування різних видів морозива.
Усередині фрізера знаходиться потужний мотор (або навіть два), що обертає лопаті міксера в середині заморожує циліндра. Стінки циліндра за допомогою компресора постійно охолоджуються. З бункера в циліндр надходить суміш, яку перемішує міксер. Отримана збита маса після замерзання або вивантажується в ємність, або дозовано подається в стаканчики. По суті, вся робота обладнання зводиться до одночасного насичення повітрям, перемішування і заморожування попередньо приготованої рідкої суміші для морозива до температури -4 ° С -8 ° С.
Якими бувають фрізери?
Сьогодні серед відвідувачів ресторанів і кафе найбільш популярні м'яке морозиво і Джелатто. Сучасні фрізери відрізняються кінцевим продуктом: є менш складні фрізери - для м'якого морозива і для молочних коктейлів, а є більш складні - для Джелатто і комбіновані. Розглянемо, в чому саме відмінності.
1. Фризери для м'якого морозива. Процес приготування м'якого морозива передбачає змішування, дозрівання і заморожування з одночасним збивання. М'яким його назвали через відсутність етапу загартовування, обов'язкового для виготовлення твердого морозива. Такі фрізери, як правило, невеликих розмірів і дозволяють подавати десерт прямо з машини в стаканчики. Це дуже зручно для маленьких закладів, де немає можливості тримати великогабаритні установки і зберігати приготовлену продукцію. Якщо раніше такий апарат дозволяв проводити один смак морозива, то на даному етапі великим попитом користується система "2 + 1". Вона передбачає паралельне приготування двох різних смаків десерту і третього додаткового (суміш першого і другого, зазвичай виходить двокольорове морозиво).
2. Фризери для молочних коктейлів. Кінцевий продукт цих апаратів нагадує за смаком і консистенції розтануло морозиво. Такі агрегати призначені для приготування і швидкої подачі коктейлів, без зберігання. У деяких фризерах для коктейлів передбачені спеціальні ємності для подачі потрібного типу сиропу, а в деяких додавати сироп доводиться самостійно, безпосередньо в суміш для коктейлю. Другий варіант менш зручний, зате дозволяє розширити асортимент холодних десертів, пропонованих в кафе або ресторані.
3. Фризери для Джелатто. Тверде морозиво (Джелатто) виготовляють в спеціальних Батч-фризерах. При експлуатації такого апарату з'являється унікальна можливість готувати морозиво з натуральними наповнювачами, оскільки в циліндр заморозки Батч-фрізера можна додати подрібнені фрукти, ягоди, горіхи. Це, а також широкий асортимент сиропів, топінгів і інших добавок дозволяє готувати тверде морозиво, враховуючи будь-які сезонні переваги відвідувачів. Стандартний цикл приготування Джелатто складається з багатьох процесів. На відміну від м'якого морозива, цей вид десерту потребує додаткового обладнання. Готове тверде морозиво потрібно помістити в холодильну шафу швидкої заморозки або низькотемпературну вітрину для подальшого загартовування. Зберігати його слід в морозильній камері з температурою не менше -17 ° С, інакше морозиво ризикує втратити потрібну консистенцію або навіть потекти.
4. Комбіновані фрізери. Сьогодні ринок холодильного обладнання пропонує вже і комбіновані фрізери для виробництва холодного і «гарячого» морозива, а також кондитерських сумішей. Такі апарати дозволяють виготовляти кілька видів м'якого морозива та коктейлів.
Якщо морозиво потрібно продемонструвати відвідувачам, прийнято використовувати ще і вітрину, якщо вироблені обсяги морозива припускають зберігання продукту, тоді варто подбати про спеціальній морозильній камері.
Сучасні фрізери також бувають різної виробничої потужності і габаритів, що дозволяє підібрати таке обладнання і для маленьких кав'ярень, і для великих ресторанів.
Фризери і вітрини для морозива представлені в нашому магазині в розділах « Фризери »І« Вітині для морозива »
Популярні моделі
Варто звернути увагу:
Фризер для м'якого морозива. 2 ріжки. Обсяг циліндра морозива: 2х6л. Продуктивність: 12л / год (близько 140 порцій в годину). Морозиво кремообразной структури.
Якими бувають фрізери?
Як фрізери працюють?
Якими бувають фрізери?