До чого ж я люблю крильця в духовці з каррі і кунжутним насінням !!! Гарячі і хрусткі, з ніжним смаком. Прекрасна закуска і навіть друга страва. Досить тільки захотіти і приготувати.
Пам'ятається, коли я був маленьким, купити курку в магазині - було великою удачею. Купували відразу парочку, а то і більше. Синенькі, заморені, тифозні якісь. Їх обов'язково треба було обсмаліть на вогні, щоб знищити залишки пір'я, прилип обгорткового паперу і зняти відшаровується шкурку з лап. Курку куркою тоді мало хто називав, називали - курчата.
Набагато смачніше була курка, що не курча, з села. Бабуся розводила. Як зараз пам'ятаю, у дворі здорове, нахабне і ненажерливе стадо, голів в 50, не менше. Весь двір загороджений сіткою, так як це стадо здатне за годину розгребти, в пошуках невідомо чого, абсолютно весь город. Під осінь курочок починали поступово переводити з розряду живої птиці в тушки і в набір для подушок. Виняток: у будь-який час року могли порішити саму шкідливу курку на бульйон для хворого родича. Вже за часів післяперебудовний розрухи з'явилися «ніжки Буша». Швидше схожі на стегенця мутантів, а не курок. Страшно все це.
Поки ми були дрібні, найсмачніша частина курки, що потрапила в суп, безумовно були крила. Як відомо у курки крил всього пара, а нас, дрібних онуків у нашої бабусі, було більше. А рецепт крила курячі з чим завгодно - у кожного свій і смачний.
Я не пам'ятаю, коли у нас почалося повсюдне куряче достаток, але купити крил кілограм або два, зараз простіше ніж плюнути з балкона під шкідливого голуба. Якщо врахувати, що курка (умовно домашня) - найдоступніший продукт на ринку - за ціною позволітелен навіть бомжам, то куряче м'ясо можна сміливо назвати народним продуктом.
Я ось, наприклад, в курці люблю тільки крила і стегенця. Тому ми частенько варимо з стегенцем вермішелевий супчик, смажимо стегна, запікаємо крильця в духовці. Втім, хороша куряча відбивна - у нас в пошані. особливо на сніданок.
Інгредієнти (3-4 порції)
- Курячі крила 12 шт
- Домашній майонез або оливкове масло 2 ст. л.
- Каррі ніжний (не гострий), сіль, чорний мелений перець за смаком
- Кунжут (за бажанням) 1 ч. Л.
- Крила - можна приготувати сотнею різних способів. І при цьому назвати блюдо як завгодно, і завжди це буде смачно. У пабах і пивних, майже всюди в меню є курячі крила у всіляких варіантах. Перевірте. Крильця в духовці - подають зі всілякими соусами.
Курячі крила - продаються окремо набором
- Купіть крил. Чи не на кілограми, а на штуки. Наприклад, по 3-4 на людину. Крила повинні бути свіжими. Вибір величезний. Якщо бажаєте їх є цілими - немає проблем. Або розрізати їх на три частини, по суглобах. Ретельно помити і видалити всі залишки пір'я.
- Крила злегка посолити, поперчити і додати «каррі» - за смаком. Ретельно перемішати, щоб спеції розподілилися рівномірно.
Крила злегка посолити, поперчити і додати «каррі» - за смаком
- Додати 2 ст. л. домашнього майонезу або, що навіть краще, 2 ст. л. хорошого оливкової олії. Перемішати і залишити в холодильнику, поки розігріється духовка.
Додати 2 ст. л. домашнього майонезу або, що навіть краще, 2 ст. л. хорошого оливкової олії
- Витягнути крильця з холодильника. Викласти їх на деко. Якщо крила цілі - краще зовнішньою стороною до верху, щоб курка не пристала до листу.
Витягнути крильця з холодильника. Викласти їх на деко
- У розігріту до 220 градусів поставити деко з крильцями. На 25-30 хв. Потім перевернути. Смажити крильця в духовці до готовності і утворення золотистої скоринки. Це ще приблизно до 30 хв. З урахуванням того, що крильця в духовці готуються як закуска під пиво, варто їх засмажити трохи сильніше і, як то кажуть, підсушити. Нагріву має вистачити, крильця в духовці запекутся, але обов'язково контролювати ступінь готовності.
Смажити до готовності і утворення золотистої скоринки
- Далі, невеликою кількістю оливкової олії злегка змастити крильця і за бажанням посипати кунжутним насінням, зовсім небагато. Можна сирими, можна підсмаженими. Можна багато, а можна чуть-чуть. А можна залишити як є. На ваш смак - крильця в духовці будуть завжди смачними.
- І потримати крильця в духовці ще 10 хв.
Крильця в духовці
- Сервіруємо крильця. Покладіть на тарілку лимон, овочі і зелень. Нехай радує око і душу.
- Я не скажу «ви забудете про креветках», але напевно задумаєтеся, що крильця в духовці напевно смачніше.
Крильця в духовці - закуска під пиво. Гарного відпочинку!!!
Факти про рецепт
Основні страви, Рецепт смачних крилець в духовці
- Вихід: 3-4 Порції
- калорійність 185
- Підготовка: 45 хв
- Приготування: 60 хв
- Готується за: 1 година 45 хв
- Кухня: Європейська
- Автор: Сергій Джуренко
Крильця в духовці
4.93 43
Якщо вам сподобався мій рецепт - будь ласка, поділіться з друзями:
Ви недавно дивилися
Зберегти на телефон Додати на стартовий екран
Обов'язково подивіться ці рецепти:
✕ Крила в соєвому соусі Крильця в соусі Новорічні рецепти